Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ładowanie smartwacha Samsung Galaxy Watch 4 44mm

(Temat utworzony: 09-06-2022 04:32 AM)
1260 Wyświetlenia
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Dzień dobry. Czy w przypadku smartwacha Samsung Galaxy Watch 4 44mm, ładuje się go w taki sam sposób, jak smartfon? A mianowicie, gdy poziom baterii wynosi od około 30(minimum 20%) do 90 procent? Czy nie powinno się ładować akumulatora zegarka do 100 procent? Pozdrawiam! 🙂
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Mati91a Witam. Każda bateria Li-ion Ładuje się tak samo, nie lubi jak się ją rozładowuje maksymalnie i nie ma znaczenia można ładować do 100% Pozdrawiam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jest juz taka opcja w niektorych telefonach, ale jak dla mnie nie ma to żadnej różnicy. Zasada jest jedna, taka bateria woli jak ją się doładowuje częściej niż jak ładuje od zera. Ja osobiście ładuje od 15% do 100% i nie mam włączononego żadnego oszczędzenia. A ogniwo pada jak bateria zaczyna puchnąć, a niestety coraz częściej zauwazam że się to zdarza na moim serwisie i ludzie twierdzą że już oszczędzają baterię jak mogą.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Mati91a Witam. Każda bateria Li-ion Ładuje się tak samo, nie lubi jak się ją rozładowuje maksymalnie i nie ma znaczenia można ładować do 100% Pozdrawiam.
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Dobrze. Zatem dziękuję za informacje. 🙂 W przypadku smartfonów spotkałem się jednak z opinią, że nie powinno się ładować na full z racji wyczerpywania pojemności nominalnej ogniwa baterii. 🙂
0 Like
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jest juz taka opcja w niektorych telefonach, ale jak dla mnie nie ma to żadnej różnicy. Zasada jest jedna, taka bateria woli jak ją się doładowuje częściej niż jak ładuje od zera. Ja osobiście ładuje od 15% do 100% i nie mam włączononego żadnego oszczędzenia. A ogniwo pada jak bateria zaczyna puchnąć, a niestety coraz częściej zauwazam że się to zdarza na moim serwisie i ludzie twierdzą że już oszczędzają baterię jak mogą.
Mati91a
Pathfinder
Opcje
Okej! Dzięki za rozjaśnienie tego zagadnienia.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati91a  cześć 

Ja ładuję zegarek w ten sposób że jak spadnie to 15 10% lub czasami nawet 20 to wtedy sobie go podładować w je do 100%.