o 29-08-2023 06:39 AM
Po nějaké době musím konstatovat, že tyto hodinky reagují na oznámení, nastavování a volání jako brontosaurus, kterému useknou ocas a on to zjistí až za 14 dní. Měl jsem Watch 3 a, i na ně jsem nadával, ale tohle je ještě větší dinosaurus. Asi chci od těch hodinek moc.
Příklad budík z mobilu na hodinky, no to musím vypnout na mobilu, než se to dostane do hodinek (ano asi by bylo lepší nastavit budík přímo na hodinky), zprávy a oznámení, no to je doba než to dojde do hodinek a poslední o tom už jsem se zmiňoval je volání, než to se dostane do hodinek musím sáhnout po telefonu, abych se dozvěděl, kdo mi volá a aby to ten na druhé straně nevzdal. Jediný dobrý oproti Watch3 je výdrž na baterce.
Dělám něco špatně, je nějaké lepší nastavení, nebo prostě budeme muset počkat na lepší vyladění nebo hardware?
Měl někdo předtím Watch3, a jaké je jeho srovnání s těmito? Vím, že to byl Tizen a že byl asi lépe odladěný, ale vždyť Samsung spolupracuje s Googlem, tak by to mohli odladit. Nečekám žádné vyřešení, jenom jestli to nemám jenom já.
o 29-08-2023 06:44 AM
o 29-08-2023 09:41 AM
Ještě bych doplnil, že mi při chůzi uvnitř měří o 1,5 km méně než mám naměřeno na pásu. Používal jsem, jak cvičení na pásu, tak chůzi bez GPS. Kolegyně mi teď ukazoval na Huawei cvičení chůze uvnitř a cyklistika uvnitř. Údaje s pásem a hodinkami huawei se liší o desítky metrů.
29-08-2023 10:01 AM - upraveno 29-08-2023 10:01 AM
To je ovšem tím, že k hodinkám Huawei je standardně dodáván i jeden čínský soudruh, který sleduje vše, co děláte, a vše pečlivě zapisuje. Samozřejmě legrace, ty indoor aktivity jsou obecně problém. Třeba Garminy nabídnou po aktivitě kalibraci, kterou ručně údaj zpřesní. Moje zkušenost s GW4 je taková, že čím rychleji na pásu běžím, tím větší odchylka je (nedokáže to určit vzdálenost kroku). Naštěstí existují pásy (Life Fitness), které si mohu přímo s hodinkami přes NFC připojit a vše je naprosto přesné.Tím jsem Vám ale bohužel nepomohl.
Co se rychosti propojení týče, neměl jsem problémy s GW4 ani teď s GW6. Až na Whatsapp notifikace po nainstalování samostatné aplikace v hodinkách mi notifikace či hovory naběhnou rychle.
o 29-08-2023 10:16 AM
Díky za odpověď. Třeba příjdou nějaké softwarové optimalizace. Měli zůstat tu Tizenu.
o 29-08-2023 10:22 AM
o 29-08-2023 10:32 AM
Dobrý den, myslíte "Watch5 pro pomalé lidi" nebo "Watch5 Pro jsou pomalé"?
Já mám Watch5 Pro a tyhle problémy nepozoruju. Budík reaguje perfektně, hovory také. Napadá mě, máte zapnutý always on displej? Já ano. Třeba v autě, když mám vypnuté rádio a přijde hovor, chová se to na autorádiu podobně, jak popisujete, čekám tak 3-5 zazvonění, než to můžu přijmout. Pokud ho mám nahozené, tak to reaguje hned. Tak jestli to není podobné?
Ohledně měření, dělá to 1.5 km na jaké vzdálenosti? Tohle je jen odhad podle délky kroku a ten se bere z výšky. Je možné, že je to nastavené na nějaký typ postavy (já mám třeba k výčce krátké nohy) a pak to samozřejmě nesedí.
Víceméně se dá souhlasit s tím, že máte možná až příliš vysoká očekávání. Jsou to hodinky, a i když se vás marketing bude snažit přesvědčit, že to zvládne úplně všechno, ale to je spíš zbožné přání. Vzhledem k velikosti a ceně dávají slušné výsledky, ale spíš za optimálních podmínek. Měření ujíté vzdálenosti na pásu podle dálky kroku prostě nemůže být nikdy přesné a pokud jiné hodinky ukazují přesnější výsledky, je to podle mě spíš dost o náhodě.
o 29-08-2023 10:46 AM
Je pravda, že always on zapnuté nemám. 1,5 km na 6 km (to bylo jen pro zajímavost, venku je to v pohodě). Já nikdy nemám úplně přehnaná očekávání na to jsem dost starej, ale jen jsem doufal v lepší odladěnost a taky ve výraznější posun od watch3. Jak jsem psal v prvním příspěvku nečekám žádné vyřešení, jde čistě o postřehy z používání. Zkusím zapnout always on. Díky za odpovědi.
o 29-08-2023 10:50 AM
o 29-08-2023 10:56 AM