o 31-07-2020 02:08 PM
Dovolte podělit se o zkušenosti s náramkem Galaxy Fit s telefonem iPhone 7 od Applu. Po nainstalování aplikací Samsung Galaxy Fit a Samsung Health se při dodržení instrukcí z návodu k náramku podařilo obě zařízení spárovat přes bluetooth (BT), takže začala spolu komunikovat a fungovat. Šlo mi hlavně o funkci Kroky a návaznost na denní statistiky přenesené z náramku do aplikace Health. Po pár hodinách funkce najednou došlo k odpojení náramku a jeho napojení ne a ne vyvolat. V callcentru Samsungu poradili resetovat náramek do továrního nastavení. Tím jsem si moc nepomohl naopak, co fungovalo, tak přestalo. Náramek byl zcela němý, na nic nereagoval, nová instalace aplikací v telefonu nijak nepomáhaly. Náramek byl přitom sice mimo, ale stále spojený přes BT k telefonu. Nakonec pomohlo připojit k náramku jiný telefon (Android), ten se kupodivu k spároval a uvedl náramek do pozice, že následné spárování s iPhonem se už podařilo. Nicméně moc jsem si nepomohl, protože odpojování náramku od aplikací Fit a Health stále pokračovalo. Když se totiž náramek od telefonu vzdálil, spojení BT se samozřejmě přerušilo, odpojila se i aplikace Fit, nicméně po zpětném přiblížení se sice BT nahodilo, ale ke spojení s aplikací Fit a Health nedošlo. Přesněji řečeno - opětovné připojování náramku funguje nahodile, někdy se připojí, jindy ne. Takže náramek provozuji často jako off-line, s náhodným připojováním k telefonu, podle nálady náramku. Závěr: pokud chcete používat náramek Galaxy Fit s jiným telefonem než Samsung, připravte se na problémy.
o 31-07-2020 02:47 PM
Dobrý den @vdo,
děkujeme za sepsané postřehy. A ano, nejlépe fungují hodinky a telefony stejné značky. Ostatně také u Applu, kdy Apple Watch fungují pouze s iPhone a žádný jiný telefon s Androidem tyto hodinky nespáruje.
Pro bezproblémový chod mohu jednoznačně doporučit telefony řady Galaxy s hodinkami Galaxy Watch 👍
Pěkný den.
o 31-07-2020 05:02 PM