Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Galaxy watch ultra LTE

(Téma vytvořeno: 12-01-2025 11:57 AM)
322 Zobrazení
Sgw46mm
Navigator
Možnosti
Ahoj,
Mám ultra hodinky, spárované s mobilem s24. 
V mobilu mám dvě čísla, v hodinkách třetí číslo. 
1. Když jsou hodinky spárované s telefonem, tak z hodinek nejde odeslat SMS - hodinková SMS aplikace sdělí, že mám sms napsat z mobilu. Když spojení vypnu (vypnutím Bluetooth), sms aplikace normálně otevře psaní sms a umožní sms odeslat. 
Dělám někde chybu nebo je to tak blbé? 

2. Můžu si prohlížet a odesílat sms z hodinek i například v mobilu nebo počítači? 

3. Text smsky v hodinkách mi nejde nijak přeposlat jinam, například zkopírovat do emailu, přeposlat SMS, vložit do poznámek keep.. 

Diky za pomoc nebo nasměrování

0 Like
21 Odpovědi
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @Sgw46mm
pravděpodobně to bude tím, že máte v hodinkách a telefonu jinou eSIM. A jakmile vypnete spojení s telefonem, je dostupné pouze jedno číslo a SMS fungují normálně.
Proč nemáte v telefonu a hodinkách stejné číslo? Předejdete tak těmto problémům, dnes to již umožňují všichni operátoři. Já se stejným číslem funguji normálně a bez potíží.
Co vím, tak nyní nelze bohužel kopírovat text SMSky z hodinek.

0 Like
Sgw46mm
Navigator
Možnosti
Číslo v hodinkách je záměrně jiné.
Myslím, že mnou popisovaný scénář není žádné "ohnutí" Samsung funkcí. Proto se divím, zda něco nedělám špatně já.
Například hodinky správně ukazují, že sms nebo hovor (v hodinkach) proběhl z čísla hodinek nebo z prvního nebo druhého čísla mobilního telefonu.
Stejně tak hodinky zobrazují v doručené poště sms hodinek i mobilu.

Pozn.: Možnost jednoho čísla na dvou zařízeních operátoři umožňují, ale za poplatek cca 100kč měsíčně, ale není to to, co já potřebuji.
0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, osobně jsem toho názoru, že je to způsobeno jiným číslem eSIM v hodinkách.

Což s sebou nese to, že je-li telefon propojen s hodinkami pomocí BT, tak funguje na SIM v telefonu. Ale jakmile je samostatně připojen do sítě, BT je tedy vypnuto, funguje se svojí eSIM.

Na takovou variantu asi není připraven žádný výrobce a zřejmě proto to způsobuje vámi popisované problémy - přeci jen se roky řešilo to, aby bylo možné mít v hodinkách stejné číslo, jako v telefonu. A opačný případ asi nikdo neřeší a pochybuji, že řešit bude.

Jenom se zeptám, jestli se jedná o zprávy od Samsungu, nebo se stejně chovají i zprávy od Googlu?

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
Sgw46mm
Navigator
Možnosti
To se zprávami mě pak napadlo a zkusil jsem to. Opravdu je potřeba použít v hodinkách Samsung zprávy.
Pak lze mít hodinky s telefonem spárované a při odeslání si vybrat, ze kterého čísla bude zpráva odeslána. Na výběr je sim hodinek a primární sim telefonu.

Co nefunguje, je čtení zpráv z hodinek v telefonu (nebo počítači, tabletu..).
SMS mobilu lze číst na jiném zařízení, sms hodinek ne. Velká chyba Samsungu neumožnit toto zrovna na zařízení, které je takto miniaturní.

Co aspoň jde, je že při přidržení prstu na zprávě je možnost Přesměrování na mobil. Tím se sms objeví v Zprávách v mobilu. Ale odpovědět na ni lze jen první nebo druhou sim v mobilu, ne simkou v hodinkách.
Sgw46mm
Navigator
Možnosti

nevýhoda Samsung Zpráv je, že neukazuje stav odeslání a přijetí SMS, dvě fajfky, podobně jako Whatsapp a Google Zprávy.

Zejména v době RCS, kdy přece jen může nastat situace, že RCS zpráva neodejde a nakonec není automaticky poslána ani náhrada (SMS zpráva).

0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Díky za zpětnou vazbu.

Bohužel ono čtení zpráv z hodinek s vlastní eSIM na připojeném telefonu s jinými SIM žádný výrobce neřeší. Zvláště když drtivá většina uživatelů požaduje v hodinkách klon čísla z telefonu. Ono je to asi takové, jako mít SMS z jednoho telefonu (s vlastní SIM) na jiném telefonu (s vlastní SIM). Už z podstaty to nejde...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
Sgw46mm
Navigator
Možnosti
Samsung má cloud funkci, která umožňuje číst sms z mobilu na například tabletu.

A pozor, tímto způsobem lze dokonce i volat. Tedy z tabletu volat pomocí čísla mobilu, který zrovna nemáte u sebe. 

Víc info https://eu.community.samsung.com/t5/mobiln%C3%AD-aplikace-a-slu%C5%BEby/call-amp-message-continuity-...

Takže to omezení, že sms hodinek nejdou číst na mobilu, je třeba obchodní, ale ne technologické.

1736787604650.jpg
0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
To samozřejmě vím. Ale pozor - tato funkce předpokládá jako primární zařízení telefon. Nikoliv hodinky. Tedy SMS a volání z hlavního zařízení, tedy telefonu.

0 Like
Sgw46mm
Navigator
Možnosti
Ano. Proto říkám, že jde o umělé omezení, nikoli technologické "už z podstaty".
A problém je, že Samsung ohlásil, že v nových telefonech bude používat Google Zprávy místo Samsung zprávy. Ty by snad měly jít nadále stáhnout z Samsung store.

S Google zprávami se to chová dost nepoužitelně. Jak popisuji v prvním příspěvku.
0 Like