Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Samsung Health a Health Monitor

(Téma vytvořeno: 23-04-2024 09:34 PM)
558 Zobrazení
MarNs
Pathfinder
Možnosti
Pořídil jsem si dnes nové hodinky Galaxy Watch 5 Pro. Vybral jsem si je kvůli velikosti baterie a výdrži na jedno nabití, protože jsem doposud používal ve spojení s S22U hodinky Huawei Watch 3 Pro Titanium, které v pohodě vydrží 3 až 4 dny. Bohužel ale díky bojkotu prestal Huawei tyto hodinky podporovat a spousta funkcí mi tak na hodinkách nikdy nefungovala. Proto jsem se rozhodl koupit hodinky od Samsungu. 
Až po sem vše v pořádku, hodinky šlapou jak hodinky, výdrž zřejmě bude slabší, než to, na co jsem byl doposud zvyklý, ale s tím se dá žít a zvyknout si na to. 
Co mi ale opravdu vadí je to, že potřebuji k tomu, abych mohl plně využívat hodinky, nainstalovat dvě aplikace, které jsou navíc opravdu hnusné, co se týče vzhledu a provedení. 
Nemohl by si tady Samsung vzít příklad třeba právě z Huawei? Jedna aplikace na vše, sdružuje hodinky, osobní váhu, hrudní pás ..., vše přehledně uspořádané, hodinky dokonce připomenou i užívání léků, pokud si to nastavím v apce. Ten hnus, co nabízí Samsung je fakt hodně zlý . 

image

image

0 Like
7 Odpovědi
AryaX
Voyager
Možnosti
Myslím, že jsou aplikace třetích stran, které si stáhnete na mobil a hodinky a můžete hodinky využívat takto. Jistý si ale nejsem.
0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, HealthMonitor tedy EKG a měření tlaku je zvlášť, neboť má Samsung tyto funkce zvlášť certifikovány. Nicméně i tyto data se propisují do SHealth (chcete-li si je přidat na domovskou obrazovku).

Prakticky tak HealthMonitor nemusíte spoustět, když používáte měření v hodinkách.

Spíše se zeptám, co přesně vám chybí? Kromě léků (resp. z vašeho screenu) umí SHealth vše.

Váha, hrudní pás apod., nejsou výrobky Samsungu takové, aby se do nativní aplikace propisovaly - Huawei anebo Xiaomi v tomto směru dělá více.

Nicméně je vždy možnost využívat aplikací třetích stran (např. Strava), které si data synchronizované z hodinek do SHealth umí vytáhnout...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Myslím si, že se tyhle nedokonalosti nikdy nezmění. Hlavně jim jde o to, aby jste si to koupil a pak je jim už vše jedno. Zatím si nevzpomínám, že by samsung někdy měnil vzhled svých aplikací. Každopádně s vámi souhlasím. Je v tom chaos, je to hnusné, nepraktické, nepřehlédné a nefunguje to na 100% správně. A k tomu všemu to vybíjí baterku mobilu daleko rychleji, což je velká nevýhoda k tomu, jak špatné výdrže samsung mobily mají...
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
ďakujeme za Váš nápad a podnet. Vždy je čo zlepšovať. Myslím, že Samsung bude časom možnosti a funkcie svojej aplikácie SHealth určite rozširovať. Verím, že sa tak stane aj už čoskoro s predstavením novej rady Galaxy Watch.
Čo sa týka vzhľadu/usporiadania tak mrzí ma, že Vám to nevyhovuje, ale toto je skôr subjektívna záležitosť. Niekomu sa to páči, inému zas nie, niekomu nebude vyhovovať len jedna vec a podobne. Vo Vašom prípade ste si zas podľa uvedého zvykli na rozloženie Huawei a teraz pri zmene ste nespokojný. Zvyk je silná vec, je to vidieť pri všetkých predstavovaných zmenách či updatoch. Rozdiely sú ale normálne, kedže každý výrobca má v tomto svoj prístup.
Neostáva teda poradiť iné ako, že skúste si appku v rámci možností prispôsobenia nastaviť podľa seba a
pokiaľ Vám to ani tak nebude vyhovovať, môžete vyskúšať niektoré aplikácie tretích strán a niektorá Vám možno sadne. Mne osobne SHealth vyhovuje a nevadí mi druhá appka Health monitor. Dáta mám pokope v S Health a aj tak mám ďalšie dve appky mimo Shealth len preto, že niekto z mojej rodiny ich používa (tiež preto, že si na danú appku kedysi zvykli a odvtedy ju majú) a mám ich teda len preto, že sa v tých aplikáciach navzájom vidíme a motivujeme. Takže používaniu viacerých aplikácií sa človek niekedy aj tak nevyhne, veď podobne to máme aj s rôznymi komunikačnými aplikáciami (WhatsApp. Messenger, Viber, atď.)
Frosby
Voyager
Možnosti
Zdravím, tak ten vzhled to záleží asi na každém, někomu se líbí tohle někomu tamto. mě se teda ten Huawei nelíbí s fotek, čínský styl který mají každé hodinky s činy. Shealth není sice nejlepší,ale věřím že s Galaxy watch 7 a Galaxy ring přijde něco nového a to minimálně vitality score 💪
0 Like
MarNs
Pathfinder
Možnosti
Šlo mi spíše o to, že abych zprovoznil jedny hodinky a mohl je používat v celé jejich dokonalosti a kráse, tak si musím do tekefonu nainstalovat minimálně 3 aplikace. SWear, SHealth Monitor a ještě SHealth. A ještě mi to ani nepřipomene vzít si prášky. 😋 A mám strach, že když si koupím novou váhu( doteď jsem používal váhu Huawei), tak budu potřebovat další apku, aby se mi ty údaje přepsaly do SHealth. To je opravdu síla.
A tohle má právě třeba Huawei v jedné apce.
***** s tím, asi jsem si to měl nejdříve zjistit a pak teprve kupovat hodinky. Budu si muset zvyknout. 😒
0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Tak já bych to vzal postupně:
- GalaxyWearable - ovládací aplikace pro veškeré nositelnosti jako hodinky, sluchátka
- SamsungHealth - aplikace sdružující veškerá data o zdraví a sportech
- HealthMonitor - aplikace sdružující veškeré zdravotní funkce

Pokud člověk nesportuje, stačí mu Wearable pro ovládání a nastavování hodinek - Huawei nic takového nemá? To vše musím složitě nastavovat v hodinkách? Nebo i když nesportuji, musím pro správu hodinek využívat aplikaci Zdraví? Kde mám třeba nastavení sluchátek? Také v aplikaci Zdraví? Nevím, ptám se.

Pokud člověk chce mít data o zdraví, spánku, atd. má aplikaci SamsungHealth - pokud se chcete podívat na podporovaná zařízení, třeba ty váhy, dejte na domovské obrazovce 3 tečky vpravo nahoře a nastavení -> příslušenství. Je tam seznam kompatibilních výrobků.

No a pokud vyžaduji zdravotní funkce, které mají certifikaci, pak je tu HealthMonitor. Byť je to vše certifikováno, tak tady je důvod jasný - oddělit tyto funkce a nechat je pouze ve spojení s telefonem Samsung.

Ve výsledku tedy nutně potřebujete Wearable pro ovládání a správu hodinek. Využívání Health je čistě na vás. Využívání HealthMonitor je čistě na vás.

Neberte to jako obhajobu (byť mi přijde logické mít aplikaci pro správu hodinek a aplikaci pro správu zdravotních dat odděleně), ale pouze o popis současné situace...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like