Tak já bych to vzal postupně:
- GalaxyWearable - ovládací aplikace pro veškeré nositelnosti jako hodinky, sluchátka
- SamsungHealth - aplikace sdružující veškerá data o zdraví a sportech
- HealthMonitor - aplikace sdružující veškeré zdravotní funkce
Pokud člověk nesportuje, stačí mu Wearable pro ovládání a nastavování hodinek - Huawei nic takového nemá? To vše musím složitě nastavovat v hodinkách? Nebo i když nesportuji, musím pro správu hodinek využívat aplikaci Zdraví? Kde mám třeba nastavení sluchátek? Také v aplikaci Zdraví? Nevím, ptám se.
Pokud člověk chce mít data o zdraví, spánku, atd. má aplikaci SamsungHealth - pokud se chcete podívat na podporovaná zařízení, třeba ty váhy, dejte na domovské obrazovce 3 tečky vpravo nahoře a nastavení -> příslušenství. Je tam seznam kompatibilních výrobků.
No a pokud vyžaduji zdravotní funkce, které mají certifikaci, pak je tu HealthMonitor. Byť je to vše certifikováno, tak tady je důvod jasný - oddělit tyto funkce a nechat je pouze ve spojení s telefonem Samsung.
Ve výsledku tedy nutně potřebujete Wearable pro ovládání a správu hodinek. Využívání Health je čistě na vás. Využívání HealthMonitor je čistě na vás.
Neberte to jako obhajobu (byť mi přijde logické mít aplikaci pro správu hodinek a aplikaci pro správu zdravotních dat odděleně), ale pouze o popis současné situace...
Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring