o 24-01-2019 03:07 PM - naposledy upraveno dne 03-04-2019 09:46 PM (kým) vvllaaddaa
ahoj, mám problém. Hodinky i mobil jsou spárované, vše funguje jak má, jen telefonování je špatně. Když mám oboje zapnuto, zvoní mi telefon i hodinky a pokud hovor nevezmu, ukáže to nepřijatý hovor na hodinkách. Pokud hodinky vypnu, telefon každému volajícímu hlasí, že je telefonní číslo nedostupné. Nikdo se mi nedovolá. Přitom já volat mohu. V hodinkách mám SIM také....Jak to nastavit správně. Už jsem načetla miliony rad, ale nic nefunguje...vše jsem dala do továrka, taky nic... už nevím, co nastavit.
potřebuji, abych mohla vzít hovor telefonem, mobil aby zvonil také a když hodinky vypnu, aby mobil fungoval jako normálně fungovat má. Moc děkuji za jakékoliv rady, vyzkouším všechno....
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 25-01-2019 11:45 AM
Zdravím,
jen bych se potřeboval zorientovat: jsou to tyhle?
K té SIM: jsou to dvě různá telefonní čísla nebo to máš nějak naklonované? Pokud různá, tak na které musí někdo volat, aby se stalo, co popisuješ?
Mně se to jeví jako bys měla nastavené přesměrování hovorů. V aplikaci Telefon je menu ohledně přesměrování, mrkni jestli nemáš nastavené nepodmíněné přesměrování z hodinek na mobil (asi budeš muset SIM z hodinek dát do telefonu). Vím, že mně se podařilo to dobře zamotat, když jsem provozoval Dual SIM
o 25-01-2019 11:45 AM
Zdravím,
jen bych se potřeboval zorientovat: jsou to tyhle?
K té SIM: jsou to dvě různá telefonní čísla nebo to máš nějak naklonované? Pokud různá, tak na které musí někdo volat, aby se stalo, co popisuješ?
Mně se to jeví jako bys měla nastavené přesměrování hovorů. V aplikaci Telefon je menu ohledně přesměrování, mrkni jestli nemáš nastavené nepodmíněné přesměrování z hodinek na mobil (asi budeš muset SIM z hodinek dát do telefonu). Vím, že mně se podařilo to dobře zamotat, když jsem provozoval Dual SIM
o 25-01-2019 02:48 PM
ahoj, děkuji za reakci. Ano, jsou to tyhle hodinky. Mam v nich SIM se stejným číslem jako mám v mobilu, tedy aspoň si myslím, V Tmobile mi dali k mé SIM k memu tel.cislu ještě jednu malou SIM do hodinek (kdyz hodinky zapnu, chce to PIN pro sim uvnitr.. Jeji provoz je zpoplatnen. Ja mam SIM jednu v telefonu a jednu v hodinkách.. přesměrování hovoru nastaveno nemam.
o 25-01-2019 08:50 PM
Já se přiznám, že slyším poprvé, že by šlo udělat pomocí SIM stejné číslo. Zkus někomu zavolat z mobilu a pak z hodinek, jestli se zobrazí stejné číslo. V takovém případě bude nejlepší zajít za operátorem, protože tohle rozhodně není úplně běžné a možná je někde něco špatně nastavené - a nebo se to naopak má přesně takto chovat? Fakt nevím.
Ale určitě nejen mě bude zajímat, co ti operátor řekl.
o 25-01-2019 09:58 PM - naposledy upraveno dne 28-01-2019 02:32 PM (kým) vvllaaddaa
No..tak jsou to dve SIMky s jednim telefonnim cislem..nevim, proc je to vzhuru nohama,
TWIN KARTA od Tmobile
Upraveno od RomaniuS
o 25-01-2019 10:01 PM
A cose tyka operatora, ti ani nevedeli na 2 pobockach, ze to maji..SIM do hodinek..dual SIM...vi kulove...tam bych se toho dozvedela asi jako od nasi postacky..NIC
o 26-01-2019 01:06 PM
Tak jestli nebude problém v tom, že může být vždy aktivní jen jedna simka. Dá se v těch hodinách nějak vypnout gsm síť , aby byly offline, ale BT připojeno? Potom by měly hodinky ve spojení s telefonem fungovat přece správně a pokud by bylo potřeba jít ven jen s hodinkama, tak by se dal telefon do letadla a hodinky online. Obě Twinkarty současně jen podle mě problém. V případě zaváhání telefonu, se může zaktivnit karta v hodinách a potom je zase ta v mobilu nedostupná. To je teda jen moje úvaha , nikdy jsem nic s Twinkartou neměl
26-01-2019 02:10 PM - upraveno 26-01-2019 02:12 PM
Myslim, ze budes mit pravdu. Ty dve SIM, to bude ono. Asi tu v hodinkach treba vyndavat, pokud chci pouzivat mobil. A pokud jen hodinky, zase ji tam dat. Nebo jak jsi rekl, zneaktivnit. To bude ono. Ok. Udelam to. Dam vedet, jestli je to all right.
Dekuji moc za radu...
Jeste by me zajimaly appky...jak vidno, moc jich neni. Tuhle jsem cetla, jedna na card code..nemusis je tahat z penezenky u nakupu..jenze, nejde dat do hodinek, ackoliv je to appka do watch. Asi do lepsich...jeji jmeno bylo discount card..koukni na fota..
o 26-01-2019 09:28 PM
Ta apka je pro Gear S3 nebo Galaxy Watch.
S těma SIMkama musíš za operátorem, pokud na pobočce nebudou vědět, chtěj šéfa.
Případně @pRo_lama by něco nevěděl?
o 27-01-2019 07:35 AM
Ahoj,
čo sa týka problému so SIM, tak podľa mňa to je z toho dôvodu, ktorý je napísaný na tom obrázku. Súčasne môže fungovať iba jedna SIM. Ak máš 2 rôzne SIM a jedno IMSI, tak obidve nemôžu súčasne fungovať, pretože do siete môže byť zaregistrované iba jedno IMSI. Pokiaľ viem, tak sa dá spraviť klonovanie SIM, ale to sa používa na dátove SIM, čo v prípade hodiniek je bezpredmetné.
Ak chcete používať hodinky a aj mobil súčasne, tak musíte mať 2 rôzne SIM s 2 rôznymi IMSI (tel. číslo laicky povedané).
Pokiaľ viem, tak iba u Apple platí => dve rôzne SIM a jedno IMSI a dokonca v posledných modeloch majú asi eSIM.
"Funkcia", ktorá by zlučovala "niekoľko rôznych SIM pod jedno IMSI" momentálne funguje iba v USA (napr. T-Mobile US).