Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Špatná kvalita zvuku při používaní mikrofónu

(Téma vytvořeno: před 3 týdny)
59 Zobrazení
Macaprasok
Journeyman
Možnosti
Dobrý den, mám buds fe a vždycky když zapnu mikrofón a něco mi hraje v sluchátkách tak to začne znít hrozně. Chci se prostě zeptat jestli to je protože bluetooth nedokáže přenést kvalitní audio s mikrofonem nebo je to kvůli tomu že to je model fe a Samsung to tak udělal. Ptám se hlavně protože si chci kupovat bezdrátový headset k pc abych nemusel slyšet to hrozné audio při používaní mikrofónu ale zase nechci abych to koupil a bylo by to stejné. A taky hlavně jestli se to dá nějak opravit aby to bylo normální.
5 Odpovědi
60Dan06
Explorer
Možnosti
Bluetooth je na toto nedokonalá technologie, která dokáže kvalitně přenést jen jedno, nikoliv oboje naráz.
Aby se zvládlo přenést oboje, kvalita zvuku jde pak slušně z kopce (čímž se ale uvolní část pásma pro přenos zvuku z mikrofonu).
Bez této oběti to moc nejde a není to jen záležitost Samsungu.

Pokud tedy budete kupovat sluchátka k pc tak:
1) Buďto ty, které využívají rádiového přenosu (mají vlastní USB dongle)
2) Pořídit si samostatný mikrofon zvlášť
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Macaprasok

Pokud jsem dobře pochopil, tak používáte Buds FE s počítačem. Jak uvádí kolega, tak problém je v technologii Bluetooth a u PC ještě půjde u použity kodek. Pro přehrávání hudby s mobilním  telefonem se používají lepší, kodeky např LDAC, aptX apod. ale pokud nemáte v PC nějakou lepší zvujou kartou, tak zde bývá komunikace po základních kodecích SBC, AAC apod... Kvalita zvuku pak jde rapidně dolů a v kombinaci s mikrofonem se to bude chovat tak jak popisujete. V případě herního headaetu bych možná klidně sáhl po kabelové variantě kdy dostanete lepších výsledku a bude nižší i pořizovací cena. 

fajnsnek2
0 Like
Macaprasok
Journeyman
Možnosti
Děkuji za rady ale jak ostatní komentář říká tak když bezdrátové sluchátka tak raději s donglem a právě ty to maj protože si chci koupit headset od Logitechu a oni mají tu technologii Lightspeed která by mohla už to přenést oboje v kvalitě. Jestli ne tak raději si koupit drátový headset. A mám jenom bluetooth dongle protože moje gpu je moc velká takže zabírá všechny sloty na základní desce takže k pcie ×1 se nemůžu dostat a základní deska bluetooth nemá.
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Tak pokud chcete Logitech tak to určitě bude dobrá volba a kvalita bude lepší než u Buds FE. Jednak jak si sám uvědomujete tak se jedná o cenově dostupný model, který není tak vyspělý jako model Pro, ale celkově sluchátka Buds jsou spíše určena pro poslech hudby/média nebo telefonní hovory

fajnsnek2
Macaprasok
Journeyman
Možnosti
Ano ja vím ale buds mají velmi dobrý zvuk i mikrofon... když se to nepoužívá zároveň. Chtěl jsem využít tyhle sluchátka abych si nemusel kupovat nové a samozřejmě je to kvůli hrám ale co se dá dělat. Jinak nejspíše si koupim G435 které jsou sice levnější než Buds FE ale mají tu svoji technologii Lightspeed tak snad to pujde.
0 Like