Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Kroky při jízdě s kočárkem

(Téma vytvořeno: 14-04-2024 11:15 PM)
1075 Zobrazení
KoumiCZ
Navigator
Možnosti
Zdravím, nevím co si mám myslet o následujícím. Mám hodinky Galaxy Watch6 Classic. Chodím s kočárkem, kroky se mi během chůze pochopitelně nepočítají, ale co je zajímavé, že ve většině případů se kroky ten den ještě donačtou. Nevím na základě čeho, ale výsledek je více než reálný.

Jen dodám, že počítání kroků na telefonu mám pozastavené.

Přítelkyně měla Galaxy Watch 4 a kroky při chůzi s kočárkem se jí pochopitelně také nepočítali a k dočtení kroků také nedošlo. Teď si koupila Galaxy Watch6, ale kroky se jí jako mě nedočítají.

Kde může být problém? Kde hledat v nastavení? Co změnit? Děkuji.
0 Like
7 Odpovědi
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý večer, ono je to jednoduché - ve výchozím nastavení počítá kroky jak telefon, tak hodinky. Nicméně chlapi v drtivé většině mají telefon v kapse a tedy pokud nepočítají hodinky, počítá telefon. Naopak ženy mají tu nevýhodu, že telefon mají v tašce, nebo v kočárku a tedy nepočítají hodinky, ani telefon...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
KoumiCZ
Navigator
Možnosti
To jsem zapomněl napsat, že mám počítání kroků na telefonu vypnuté. Nicméně mám osobně za to, že i kdybych to měl zapnuté, tak telefon kroky počítá, ať už jsou hodinky kroky počítají či nikoliv 🤔
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Jak se chová zobrazení kroků, když nejprve vyberu jenom telefon, dám pozastavit a poté přepnu opět zobrazení na hodinky+telefon, nemám ověřené.

Jen z vlastní zkušenosti vím, že mě se s kočárkem "chybějící" kroky z hodinek doplní telefonem (mám jej v kapse), zatímco ženě nikoliv (má jej v tašce na kočárku).

Možná to osvětlí @Raddi, který SHealth asi ovládá nejlépe ze všech 😀

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
KoumiCZ
Navigator
Možnosti
Každopádně to máme stejně. Já telefon v kapse, žena v tašce 🙃
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Osobne mám za to, že na to bude "chytrý" algoritmus, ktorý, v prípade, že sú zariadenia pripojené a v dosahu, dokáže porovnať a dať dohromady kroky z oboch zariadení, aj keď je a telefóne počítanie krokov vypnuté 😉

Niečo podobné sme kedysi riešili aj pri inej značke a aspoň tam to takto bolo. Na porovnanie by som nabudúce skúsil dať telefón namiesto do kapsy napr. do kočárku, kde by kroky počítať nemal a uvidíte, či bude výsledok rovnaký. Prípadne napr. po dobu prechádzky odpojiť hodinky.

Ono, bohužiaľ, väčšinou je to tak, že ak sú zariadenia pripojené, tak sa prepočítava a porovnáva aktivita z oboch zariadení, pričom sa to následne vyhodnotí. Na jednu stranu je to šikovné, pretože neprídete o žiadnu svoju aktivitu, ale v momente, keď "nechcete byť sledován", tak už je to trochu horšie 😁

TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
suhlasím s kolegom a ešte by som doplnil, že rozdiel môže byť spôsobený aj tretími appkami. Napr. ak máte nastavenú sychronizáciu dát pre Shealth a Gfit cez Health connect a podobné synchronizácie. To by mohlo vysvetliť, že telefón Vám kroky počíta vo vrecku cez inú appku napr. Gfit a potom Vám to synchronizuje všetko do S Health.
PS. V tejto súvislosti by som osobne zmenil aj nastavenie Shealth a teda zapol počitanie krokov v mobile. Ak telefón nosíte len Vy, tak nevidím dôvod to vypínať. Algoritmus vždy porovná dáta z telefónu a hodiniek a podľa toho vypočíta kroky. Ak však toto máte deaktivované, tak by som povedal, že skôr môže dôjst k Vami popisovanej situácii a teda, že tretia apka synchronizuje nejaké dáta, z ktorých Vám do výsledku prejde viac krokov ako keby telefón vedel porovnať dáta len v rámci S Health resp. mal úplné dáta daného dňa z S Health.
KoumiCZ
Navigator
Možnosti
Já vám nevím hoši. Zapnul jsem si to počítání i na telefonu, když tvrdíte co tvrdíte. Ale přijde mi, že mi to ty kroky počítá dvakrát 🤷🏻‍♂️
0 Like