Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Galaxy Watch Ultra - eSIM T-mobile - nejde volat

(Téma vytvořeno: 04-08-2024 01:38 PM)
576 Zobrazení
Fufajz
Pioneer
Možnosti
Ahoj všem. Tak jsem nakonec neodolal a vyměnil Galaxy Watch5 PRO za Galaxy Watch Ultra. 😃 Nové hodinky jsou super. 👍
Dnes jsem nastavil dle návodu do hodinek eSIM od T-mobile. Jedná se o samostatnou kartu (tel. číslo). V telefonu mám jiné číslo.
Hodinky přijmou i odešlou SMS. Data fungují jak mají. Z hodinek však nejde volat a ani nepřijmou žádný hovor. 😬
Nevíte někdo včem by mohl být problém?
Díky předem za napády a pomoc. 🙂
0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Mam s tim bohate zkusenosti. Presne takto se chova v hodinkach esimka, na ktere neni aktivni VoLTE. Hodinky pak umi jen smskovat, ale hovory nejedou.
Sam to nezaktivujete. Musite zavolat operatorovi....a nenechte se odbyt. Firstlevel podpora vam bude mozna tvrdit ze je vse v poradku,..trvejte na svem ..a pokud vas budou odbyvat trvejte at to predaji technikovi.
Jakmile na simce operator zapne volte, zrestartujte hodinky a vse se rozjede.

Zejmena v tomto smeru bacha na virtualy. Nekteri volte vubec neumi.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

9 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den, zkusil bych reset hodinek a možná třeba přepnout do Režimu letadlo. Když jste to zkoušel, tak byl přes BT připojen Váš mobil? Zkuste odpojit telefon a pokus o hovor opakovat

fajnsnek2
0 Like
Fufajz
Pioneer
Možnosti
Režim letadlo jsem zkusil. Mobil jsem měl od hodinek odpojený (BT vypnuto). Přesto fungují pouze SMS. Volat ani přijímat hovory nelze. Pokud volám na číslo hodinek, tak v telefonu mi to hlásí, že mám zařízení, na které volám vypnuté nebo mimo signál. Jakmile hovor ukončím přijde mi okamžitě SMS do hodinek o zmeškaném hovoru.
Ještě zkusím udělat factory reset hodinek a vše nastavit znovu.
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
To bych viděl asi jako poslední možnost, kterou jsem chtěl nechat až na konec. Snad se eSIM na podruhé zavede korektně

fajnsnek2
0 Like
Fufajz
Pioneer
Možnosti
Tak nepomohl ani Factory reset hodinek. Pořád nejde volat. Nejspíš to bude chyba té jedné SIM karty (tel. čísla) a nebo nějaké špatné nastavení ze strany T-mobile. Zkusil jsem jiné číslo s eSIM od T-mobilu a s tím problém není.
Ještě taková zajímavost když byly ty eSIM nastaveny v telefonu tak v informacích o nich v systému u té co nefunguje to psalo neznámé tel. číslo a u té funkční bylo tel. číslo zobrazené.
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Aha, tak to vypadá opravdu na nekorektní aktivaci služeb ze strany T-Mobile. Já žádnou eSIM na vyzkoušení aktuálně nemám

fajnsnek2
0 Like
Řešení
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Mam s tim bohate zkusenosti. Presne takto se chova v hodinkach esimka, na ktere neni aktivni VoLTE. Hodinky pak umi jen smskovat, ale hovory nejedou.
Sam to nezaktivujete. Musite zavolat operatorovi....a nenechte se odbyt. Firstlevel podpora vam bude mozna tvrdit ze je vse v poradku,..trvejte na svem ..a pokud vas budou odbyvat trvejte at to predaji technikovi.
Jakmile na simce operator zapne volte, zrestartujte hodinky a vse se rozjede.

Zejmena v tomto smeru bacha na virtualy. Nekteri volte vubec neumi.
Fufajz
Pioneer
Možnosti
Super. 👍 Díky moc za radu. Nn, je to SIM "origo" přímo od T-mobilu. 😉
0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Tam nebude s aktivaci volte zadny problem. I jejich virtual Kaktus umi volte (taky mi "kaktusi" esimka v hodinkach umela jen smsky, ale obratem mi to tam zapli a hned to zaclo fungovat i s hovorama)
Ale treba nekteri operatori (napr. mobil.cz) ferove priznavaji, ze jejich esim v hodinkach nerozjedete...1722796116417.jpg
Fufajz
Pioneer
Možnosti
Tak vyřešeno. 🙂 Dnes jsem volal do T-mobilu a karta neměla opravdu aktivované VoLTE. Měl jste pravdu. Ještě jednou díky moc za radu. 👍 🙂