o 17-05-2020 11:25 PM
Zdravím,
jak zaznamenat bruslení na hodinkách(bez telefonu při ruce)? Má někdo osvědčenou metodu nebo aplikaci? V samsung health v rámci nastavení automatické aktivity mi hodinky detekovaly chůzi a tak cca po 10km na bruslích je zaznamenáno asi 2,21km chůze s rychlostí kolem 5km/h. Navíc je povolená poloha. Zdá, se že tamní algoritmus je v tomto ohledu úplně nepoužitelný. Bylo počítáno kolikrát zřejmě kolikrát člověk máchne rukou(pohled laika), ale gps nikoliv.
Zkusil jsem tedy někde doporučovanou metodu - zvolit jako cvičení cyklistiku. Výborně, mám zaznamenáno vše potřebné...jenže, po ukončeném cvičení, jsem zjistil, že se zároveň při zapnutém cvičení cyklistika počítají i kroky a tak po 20km na režimu cyklistiky jsem vlastně zároveň ušel asi 8000 kroků Předpokládal bych, že v rámci cvičení cyklo či jiném systém kroky počítat nebude - kor když má mít člověk ruce na řidítkách....
Předem díky za rady
Jarmil
o 17-05-2020 11:39 PM
Dobrý večer @Jarmil
Děkujeme za Váš doraz.
Bohužel Vám asi neporadím korektní návod, protože toto cvičení v aplikaci Samsung Health v hodinkách nenaleznete, a upřímně mě nenapadá žádná podobná aktivita, která by mohla inline brusle simulovat.
Doporčil bych Vám vyzkoušet aplikaci Endomondo či Strava, kde je výběr sportů bohatější.
Doufejme, že v některé z budoucích aplikací Samsung Healath bude rozšířeno množství monitorovaných aktivit, aktuálně Vám ovšem nemáme o updatu žádné informace.
o 20-05-2020 03:55 PM
Ono by zas úplně nevadilo, že tam toto cvičení není, ale spíše to, že v jiném ŕežimu cvičení ty hodinky proště počítají kroky, což je nesmysl.
A pokud mají zapnutou polohu, tak proč vyhodnotí jako automatickou detekci cvičení chůze, když dle gps polohy se člověk pohybuje okolo 16km/h...to jen tak na zamyšlení.
V apl. Strava jsem režim bruslí v hodinkách nenašel, takže pomohlo Endomondo, které mělo v začátku problém s gps, ale ano, zázanm cvičení byl vytvořen. Nicméně to nijak nevyřešilo můj problém, protože mi hodinky stále počítaly kroky. Chápu, že je to aplikace třetí strany, ale když tam je takový rezim zapnutý nebo i cyklistika v Health, proč ten krám načítá kroky?
Má snad někdo jinou zkušenost?
o 20-05-2020 05:32 PM
@Jarmil máte u sebe vždy jen hodinky ? nemůžou pocházet kroky z telefonu ? To se dá v aplikaci vypnout. Osobně na kole jezdím dost, a rozhodně nemám pocit, že by mi hodinky během této aktivity počítaly kroky.
20-05-2020 05:54 PM - upraveno 20-05-2020 05:55 PM
Jak píši výše, je v to rámci bruslení a to telefon s sebou netahám. Neznám tamní nastavený výpočet a jak to funguje, ale když jsem jel řekněme 17km/h, tak při pohledu na hodinky, které jsem se snažil držet nehybnou rukou, tak mi tam skákaly kroky cca po vteřinách(že by to teď počítalo kroky v rámci gps signálu?).
Jako jediná varianta mě napadá zrušit automatickou detekci chůze/běhu před nastavením jiného cvičení, ale to pro mě není řešením.
o 20-05-2020 06:54 PM
@Jarmil Upřímně nevím, jedině jak říkáte vypnout automatickou detekci cvičení, ale možné, že kroky to bude počítat pořád. Zkrátka hodinky na tento sport zatím uzpůsobeny nejsou, a o aktualizaci zatím nemáme informace.
o 21-05-2020 02:32 PM
@Jarmil @fajnSnek Také jsem poprvé letos vytáhla brusle a zklamalo mě, že tam nejsou inline brusle... Tak jsem si v batohu zapnula v telefonu endomondo a na hodinkách "Jiné cvičení" aby se mi alespoň načetly nějaké kalorie a měřil se mi tep. A taky jsem ten den udělala přes 22 tisíc kroků... Jenže kroky se prostě načítají při jakémkoliv drncání. V autě i v autobuse, takže i při bruslení, bohužel....