Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Galaxy watch 5 pro LTE esim

(Téma vytvořeno: 09-11-2022 05:00 PM)
1972 Zobrazení
Members_ysGRNEu
First Poster
Možnosti

Ahoj skupino, prosím o radu. Mám dotaz ohledně použití simkarty v hodinkách. V mobilu Samsung A52S 5G mám již dvě klasické sim. Hlavní je O2 a druhá Kaktus (T-Mobile) do hodinek Galaxy Watch 5 PRO LTE se mi povedlo nahrát esimkartu  od dalšího operátora Sazka mobil (Vodafone) ? Esimkarta v hodinkách se i připojí k síti a všechno se tváří, že funguje, ale bohužel z hodinek nelze volat. Dle Samsung podpory by mělo vše fungovat, ale bohužel nefunguje. Díky za případné rady.

0 Like
12 Odpovědi
malmil
Pioneer
Možnosti

SazkaMobil "neumí" VoLTE tedy telefonní hovor nebude spojen. Ale pokud volající vyčká až do "vyzvonění" přijde Vám SMS upozornění na volání. SMS a data fungují dobře. Je to divné protože mateřská síť VoLTE umí.

0 Like
vpa
Pathfinder
Možnosti
Divné to není, prostě mu to majitel sítě nedovolil nebo se nedohodli na ceně. Doposud platila obvykle první možnost.
Jinak je to trošku jinak. Pokud jste na 2G síti, tak se hovor spojí hned. Pokud jste na datech a 4G síti, musí nejprve dojít k odhlášení od 4G, přihlášení do 2G sítě a teprve poté dojde ke spojování hovoru. Což nějakou dobu trvá, proto to čekání. Kdo má VoLTE, tak k přepojování do 2G nedochází a dojde ke spojení v datové síti 4G pomocí VoLTE. Pokud telefon VoLTE neumí nebo si s operátorem nerozumí, tak dojde k přepojení do 2G vždy. VoLTE není nějaký standard, ladí se typ od typu, firmware od firmware. Co operátor a telefonní ústředna, to jiné řešení.
SAMSUNG Galaxy S23 Ultra 512 White 2x
Galaxy Watch 5 Pro
Galaxy Buds2 | Galaxy Buds Pro
QE55QN85C, The Freestyle 23
0 Like
malmil
Pioneer
Možnosti

Koncem roku 2022 to divné je. Schválně jsem se dotazoval i jiných virtuálních operátorů zda umí VoLTE a údajně ano. Všechny 3 mateřské sítě to umí. Jak  "Jinak je to trošku jinak" koresponduje s Galaxy Watch 5 PRO LTE ? Asi kdyby uměly hovor spojit přes GSM tak by to udělaly. Nicméně kdybyste měl radu jak je tedy donutit aby hovor spojily, bez VoLTE, ocenil bych to nejen já. 

0 Like