Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Funkce měření EKG a krevního tlaku pro modely Galaxy Watch3 a Galaxy Watch Active2 přichází do ČR ⌚💓

(Téma vytvořeno: 22-02-2021 09:03 PM)
10036 Zobrazení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den Community.

Je to velice krátká doba, co byla oficiálně oznámeno uvolnění funkce měření EKG a krevního tlaku pro poslední modely chytrých hodinek - Galaxy Watch3 a Galaxy Watch Active2

Screen_20210222_192954.png        Screen_20210222_200227.png

I když oficiální spuštění bylo avizováno v průběhu měsíce března 2021, první a důležitý krok k uvolnění funkcí již probíhá v těchto dnech. Na modely z oficiální české distribuce dorazila důležitá SW aktualizace, která odemyká funkce měření EKG a měření krevního tlaku na straně SW hodinek. V mém případě jsem nainstaloval tuto aktualizaci pro model hodinek Galaxy Watch3 45mm v BT variantě. Označení aktualizace s očekávanými funkcemi je následující:

• R840XXU1BUBUB1 – update pro Galaxy Watch3 BT
  • R845FXXU1DUA4 - update pro Galaxy Watch3 LTE
  • R820XXU1DUA7 update pro Galaxy Watch Active 2

Update pro Galaxy Watch3Update pro Galaxy Watch3         Update pro Galaxy Watch3Update pro Galaxy Watch3          Update pro Galaxy Watch3Update pro Galaxy Watch3               

Samsung Health Monitor

Druhou částí, které je pro nové funkce neméně důležitá, je aplikace na straně telefonu a hodinek – aplikace Samsung Health Monitor. Ta slouží jako hlavní centrum pro měření nově aktivovaných funkcí – měření EKG a měření krevního tlaku. Aplikace je již dostupná v aplikace Galaxy Store ovšem dostanete se k ní pouze spuštěním stažení z hodinek, v seznamu aplikací jí zatím nevyhledáte 🙄. Odkaz na aplikaci v Google Play zde bude doplněn po uvolnění aplikace. Aktuálně to u Samsung zařízeních funguje tak, že po aktualizace SW hodinek se aplikace objeví v seznamu aplikací v hodinkách. Po kliknutí na měření položek EKG nebo krevního tlaku Vám aplikace v hodinkách nabídne stažení aplikace Samsung Health Monitor do Vašeho mobilního telefonu. 

Aplikace v hodinkáchAplikace v hodinkách       Aplikace v hodinkáchAplikace v hodinkách

Instalace aplikace v telefonuInstalace aplikace v telefonu         Instalace aplikace v telefonuInstalace aplikace v telefonu

Já jsem se po instalaci tedy na vlastní ulitu🐌 pustil do bádání, a v následujícím textu Vám ukáži, co Vás v aplikace Samsung Health monitor čeká. 🤗

Aplikace Health MonitorAplikace Health Monitor       Aplikace Health MonitorAplikace Health Monitor       Aplikace Health MonitorAplikace Health Monitor

Po úvodním nastavení aplikace a důležitém povolení propojení s aplikací Samsung Health, se spustí hlavní obrazovka aplikace, která Vás provede úvodní kalibrací hodinek a seznámí Vás s důležitými informacemi o zaznamenaných veličinách.

Měření EKG

Každý, kdo pravidelně a vzorně absolvuje periodické prohlídky u svého lékaře, toto vyšetření již pravděpodobně podstoupil. V krátkosti uvedu definici tohoto termínu:

EKG – elektrokardiografie, „natáčení srdce“je základní vyšetřovací metoda v kardiologii. Pomocí křivky zobrazuje elektrickou aktivitu srdce. EKG se nejčastěji využívá k diagnostice bolestí na hrudi, dušnosti, závratí a pocitů bušení srdce. Kromě toho může odhalit zvětšení jednotlivých srdečních oddílů. EKG jednoduchým a nebolestivým způsobem monitoruje činnost srdce a upozorní na všechny odchylky. Díky tomu se můžete začít včas léčit a snižujete riziko náhlé smrti při srdečním selhání.

Aplikace Samsung Health Monitor je zpracována naprosto ukázkově, protože Vás při první inicializaci podrobně seznámí s metodikou měření, která pomocí chytrých hodinek provádíte. 

Informace o měření EKGInformace o měření EKG          Informace o měření EKGInformace o měření EKG          Informace o měření EKGInformace o měření EKGInformace o měření EKGInformace o měření EKG          Informace o měření EKGInformace o měření EKG

Po úvodní instruktáži významu zaznamenaných veličin se můžete pustit do samotného měření EKG. Hodinky Vás přesně navádí jak měření korektně provézt a čeho se vyvarovat, aby bylo dosaženo co nejlepších výsledků. Ostatní senzory hodinek reagují velice citlivě, a již při mírném pohybu měření pozastaví, a hodinky Vás vyzvou k opakování měření. 

Záznam měření EKGZáznam měření EKG        Záznam měření EKGZáznam měření EKGZáznam měření EKGZáznam měření EKG

Po ukončení měření nabídnou hodinky krátký report zaznamenaných veličin. Podrobné informace o měření EKG včetně detailů a historii naleznete v mobilní aplikace ve Vašem mobilním telefonu.

Měření na hodinkách Galaxy WatchMěření na hodinkách Galaxy Watch          Měření na hodinkách Galaxy WatchMěření na hodinkách Galaxy Watch          Měření na hodinkách Galaxy WatchMěření na hodinkách Galaxy Watch 

Záznam měření EKG v telefonuZáznam měření EKG v telefonu          Záznam měření EKG v telefonuZáznam měření EKG v telefonu         Záznam měření EKG v telefonuZáznam měření EKG v telefonu

Měření krevního tlaku

Druhou novou funkcí hodinek dostupnou v rámci aktualizace SW je měření krevního tlaku. Na rozdíl od měření EKG je pro správné fungování této "vychytávky" nutné provézt úvodní kalibraci pomocí klasického tlakoměru na paži. Zde rozhodně doporučím použít co nejpřesnější tlakoměr, aby i výsledky z měření hodinkami byly pokud možno co nejpřesnější. 

Jdeme kalibrovat :)Jdeme kalibrovat :smiling-face:

Kalibrace měření krevního tlakuKalibrace měření krevního tlaku          Kalibrace měření krevního tlakuKalibrace měření krevního tlaku          Kalibrace měření krevního tlakuKalibrace měření krevního tlakuKalibrace měření krevního tlakuKalibrace měření krevního tlaku          Kalibrace měření krevního tlakuKalibrace měření krevního tlaku         Kalibrace měření krevního tlakuKalibrace měření krevního tlaku

Po základní instruktáži a úspěšném provedení 3 kontrolních měření je kalibrace dokončena a funkci je možné používat. Následné měření krevního tlaku lze kdykoliv spustit v aplikaci Samsung Health Monitor v hodinkách a výsledky následně kontrolovat v aplikace v telefonu. Hodinky by Vás měly po 28 dnech automaticky vyzvat k rekalibraci pomocí klasického tlakoměru pro dosažení co nejpřesnějších výsledků. 

Měření tlaku v prostředí hodinekMěření tlaku v prostředí hodinek          Měření tlaku v prostředí hodinekMěření tlaku v prostředí hodinek       Měření tlaku v prostředí hodinekMěření tlaku v prostředí hodinek

Report měření v telefonuReport měření v telefonu          Report měření v telefonuReport měření v telefonu

Doufám, že jste s uvolněním těchto dlouho očekávaných funkcí spokojeni, a budu rád, pokud se podělíte o své dojmy v diskusi pod článkem. 

fajnSnek 🐌

fajnsnek2
Přejít na řešení
111 Odpovědi
davidm02
Explorer
Možnosti

Uvidíme.Nicméně v USA asi bude čelit vlně žalob protože o nutnosti vlastnit i telefon od Samsungu nebyla minimálně u Active2 při slibování EKG řeč...U Trojek to bylo podobné... Nicméně,postup jak EKG rozhodit i na jiných značkách je a funguje bezproblémově.

Beavis1
Journeyman
Možnosti

V patek jsem si vyzvedl z reklamace Active2, reklamoval jsem je ze nemeri EKG. Doma si pustim mereni EKG a ejhle, stale ho nemeri😡 Opet mereni hazi cary a nebo nemesi vubec nic.  Tak je v tejdnu vezu zpatky......

0 Like
czlada
Apprentice
Možnosti

Popravdě ta nutnost vlastnit jakékoliv zařízení je bezpředmětná. Tlak i EKG lze změřit i bez telefonu a  výsledek se zobrazí na hodinkách. Je to jen prasárna ze strany Samsungu

paric
First Poster
Možnosti

ahoj, neni nekde naky navod v cestine? nebo aspon navod pro aktualni verzi 1.1.0.183? v odkazu na XDA je v navodu verze 175

to bude fungovat ta stara verze i ted ? kdyz je uz nova 1.1.0.183 (z 21.2.)?

diky

mam activ 2 hodinky a telefon xiaomi mi9, koupil jsem ej vcera jen kuli tomuhle mereni EKG a tlaku...

0 Like
czlada
Apprentice
Možnosti

SHM se instaluje do telefonu, tam snad návod není potřeba ne?

0 Like
paric
First Poster
Možnosti

Zkoušel sem několik verzi aplikace shm ale aktuální verze se spustí na 1s a pak už nejde ani zapnout, a starší verze zapnout jdou ale píšou že nemám žádné hodinky kompatibilní, ta verze co je zmíněná na straně 7  a má být česky i, tak ta nejde nainstalovat, za půlkou instalováni cca napíše chybu

Za jakou koliv radu nebo postřehy budu rád, děkuji 

0 Like
czlada
Apprentice
Možnosti

*.175 caravana u mě jede bez problémů. Jen jsem musel vypnout pokročilou google ochranu

0 Like
paric
First Poster
Možnosti

IMG_20210321_230737.jpg

Aplikace monitor.apk mi hlásí tohle pri instalování cca v 70% (neznáme zdroje mám povolene) Zde z toho odkazu na straně 7 https://forum.xda-developers.com/t/galaxy-watch-features-ecg-bp.4051141/page-180#post-84563535

jakou vyplou ochranu myslíš?

0 Like
Roman1
Apprentice
Možnosti

Včera a dnes jsem se snažil (po upozornění) zopakovat  Kalibraci měření krevního tlaku. Včera i dnes, po druhém kalibračním měření, aplikace v telefonu spadla a již nešla spustit. Dnes po odinstalaci aplikace a nové instalaci (bylo potřeba znovu zadat profil) proběhla Kalibrace měření krevního tlaku O.K.

0 Like
Nyny
Pioneer
Možnosti
Když bylo měření oficiálně uvedeno, tak mě to nešlo, protože apka v mobilu při spuštění vždy napsala, že pro můj region není k dispozici. Zkoušel jsem to řešit přímo ze Samsungem a výsledek nula, jejich přístup je asi jako když chce člověk reklamovat něco na Vietnamské tržnici, pro měl velké zklamání.
Nakonec mi jeden člověk z diskusního fóra poslal APK, po instalaci vše fungovalo jak mělo. Mimochodem, je zajímavé, že APK mělo úplně stejné označení jako apka na Galaxy Store, se kterou to ovšem nefungovalo.
No, APK fungovala do dneška, dnes při pokusu o spuštění vždy nahlásí, že je nutná aktualizace, když ji chci udělat, tak to nejde, nejdřív mě nutí ručně odinstalovat starou verzi. Říkal jsem si, no je nová verze, tak už bude normálně fungovat, tudíž jsem původní odinstaloval a nainstaloval tu novou z Galaxy Store, a k mému překvapení to zase nefunguje, jen se při spuštění ukáže známá hláška, že v mém regionu není služba k dispozici.
To si do pr*ele dělá Samsung už z lidí srandu nebo co?!

Screenshot_20210403-214706_Samsung Health Monitor.jpg

Screenshot_20210403-214417_Samsung Health Monitor.jpg

Screenshot_20210403-214431_Galaxy Store.jpg

Screenshot_20210403-214636_Galaxy Store.jpg

0 Like