Zdravím komunito,
hype, nadšení a zklamání po Unpacked odpadlo, tak se s dovolením rád podívám na "řemínkovou" sitiaci u současných Galaxy Watch.
Osobně jsem začínal na Gear Sport - tehdy levnější a menší varianta původních Galaxy Watch - a tedy s řemínky o velikosti 20mm. V tehdejší době platilo, že větší hodinky mají 22mm a ty menší 20mm.
Jedinkou výjimkou byly Watch Active2, které přišly ve 2 velikostech, nicméně s velikostí pouze 20mm. Tehdy to pro mně znamenalo, že jsem mohl mít větší hodinky s větší baterií a začalo nakupování originálních řemínků (k dnešku skoro 2 desítky). Zvláště na dovoz v podobě IronMan a CaptainAmerica jsem byl pyšný.
Bohužel mi chyběla luneta a následující Watch3 přišly opět ve 2 velikostech a opět ve verzích 20 a 22mm. Takže jsem ostrouhal a musel se spokojit s menší verzí s menší baterií.
Nicméně pak přišel zlom s Watch4 - 2 velikosti, ale řemínky 20mm pro všechny - pro mně super zpráva, ale pro daleko větší část uživatelů průšvih v tom, že svoje 22mm řemínky už nikdy nepoužijí - tehdy jsem to slyšel ze všech stran.
Tady si dovolím menší odbočku a to, že řemínky použité od Watch4 s tím výřezem, který kopíruje tělo hodinek, ale vytváří nepřirozenou mezeru, jsou otřesné a nikdy jsem je nepoužil a vždy se vracel k původním s rovným koncem.
No a dostáváme se do současnosti a k Watch Ultra - osobně rozumím novému uchycení, které prostě je kvalitnější, než obyčejná osička. Ale tím pádem i já jsem se dostal do situace, kdy jsou mi původní 20mm řemínky na dvě věci a jsem rozladěn stejně, jako uživatelé 22mm v roce 2021. A nelíbí se mi nejen malá nabídka originálních řemínků (u nás 2 typy, v zahraničí 3), ale především jejich cena.
Takže jsem chtě-nechtě musel zkusit koupit z ČLR adaptéry na 20mm, které by měly dorazit co nevidět. Nicméně i samotné přiložení 20mm řemínku vypadá na Ultrách strašně (originály jsou 24mm) a zřejmě se tak k 20mm nevrátím. Uvidíme.
Abych nekončil negativně - provedení originálních řemínků k Ultrám - jak Trail, tak Marine band - je skvělé. Samsung už roky nepoužívá obyč silikon, ale viton a je to znát - navíc tak masivní pásky skvěle větrají a nemusí být tak natěsno.

Watch4 Classic 46mm a Watch3 41mm

Wach5 Pro 45mm

Řemínky 20mm a 24mm

Watch Ultra 24mm vs. 20mm
Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring