Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Špatně měří tep při aktivitě

(Téma vytvořeno: 23-04-2023 04:50 PM)
508 Zobrazení
RadekLisztwan
Voyager
Možnosti
Zdravím, co může způsobovat, že mi hodinky pro aktivitě cyklistika nebo horské kolo hodinky špatně měří srdeční tep, popř. neměří vůbec a aplikace se mi často sama pozastavuje? Když ji dám na pozadí, tak mi přijde, že to funguje, ale když vidím běžící aplikaci na displeji, tak to dělá problémy. Při aktivitě plavání nebo chůze to nedělá a funguje to relativně "dobře". Restart, ani tovární nastavení nepomohlo. Dík 
0 Like
10 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý de, přiznám se, že mě nic nenapadá. Kdyby to zlobilo vždy, zeptal bych se na správně utažený řemínek, hodně zarostlou ruku, tetování... Ale jen nekteré sport a jen při aplikaci na displeji, to je zvláštní.

Pokud jste už dělal i restart a továrko, napadá mě už jen jediné: nemáte nějaký neoriginální řemínek, který by mohl způsobovat špatné usazení hodinek, které by se projevilo jen při specifické poloze rukou na kole?

Případně zkuste spustit aplikace Telefon na hodinkách a zadat *#0*# - tím spustíte testovací prostředí a dole jsou senzory, zvolte star a mrkněte, co ukazuje senzor tepu. Držte ruku tak, jak ji držíte na kole. Pokud to bude zlobit v tomto módu, je to na servis.

1.jpg2.jpg

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
1Jan1
Pioneer
Možnosti
Možná zkusit druhou ruku . Jinak taky nevím.
0 Like
RadekLisztwan
Voyager
Možnosti
Neoriginální řemínek mám,jelikož ten originální mi vůbec nesedí,ale zkoušel jsem dva jiné,zkoušel jsem přitáhnout,povolit,dát hodinky výše na zápěstí nepomohlo. Jediné co jsem teda vypozoroval,tak když mi ta aplikace běží na pozadí,tak to nějak měřilo a nevypínalo se to. Zkusím tu diagnostiku. Díky
0 Like
RadekLisztwan
Voyager
Možnosti
Můžu zkusit. Ale třeba v bazénu při plavání je to ok a to bych řekl,že tou rukou v tom bazénu hýbu jak to vyjde,voda má taky odpor při pohybu a jede to v pohodě. Akorát teda hodinu jsem plaval třeba stejný styl a pak vyhodnocení v aplikaci šílená, takové styly ani neznám co mi to tam psalo. Celkově bych řekl,že ty sportovní aktivity jsou hodně slabé na těchto hodinkách.
0 Like
RadekLisztwan
Voyager
Možnosti
Provedl jsem test senzorů na hodinkách a mám tam tento výsledek,viz. foto. Měřič tepu je ta druhá hodnota shora? Mám tam nulu a hodinky jsem měl na ruce. Další věc,všiml jsem si,že u magnetického senzoru mi to píše,že je třeba kalibrace. Jak na to? Děkuji 20230424_134629_1000004820_1682336792.jpg20230424_134830_1000004821_1682336913.jpg
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Teď jste mě dostal. U mobilu se dělá ve vzduchu ležatá osmička, u hodinek to asi bude podobné. Jen nevím, jestli to můžete udělat kdykoli nebo jim musíte říct, že kalibrujete. V každém případě se ale zdá, že něco nepracuje nejlépe, takže bych doporučil asi raději kontaktovat servis.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

RadekLisztwan
Voyager
Možnosti
Ok,díky za rady.
0 Like
RadekLisztwan
Voyager
Možnosti
Pánové,aktualizuji toto téma. Dneska jsem byl po dlouhé době na kole a zkoušel aktivitu cyklistika. Tu jsem měl puštěnou na pozadí,tzn. viděl jsem ciferník,když jsem se podíval na hodinky. Aktivita jela,pozastavila se mi sama jenom jednou po cca půl hodině jízdy,nicméně tep to měřilo jak se tomu chtělo. Přišel jsem na to,že když nemám "zlomenou" ruku v zápěstí,když držím řidítka,tak to celkem i měří,nicméně pokud jsem ruku zlomil v zápěstí, okamžitě se tep ztratil a hodinky neměřily nic. Dávat si na to pozor,pozorovat co chvíli hodinky,jestli měří je dost otravné. Napadlo mě ještě teď večer udělat test podle návodu @Libb a i tom testovacím režimu když jsem zlomil zápěstí,tak to z tepu např 80 skočilo hned na 0. Po narovnání zápěstí po čase tep naskočil. Napadla mě ještě souvislost s tím,že když jsem chodil plavat,hodinu jsem plaval prsa,tak při vyhodnocení aktivity jsem tam měl různé styly,které mají do prsou daleko. Mohou být v hodinkách nějak rozhádané senzory? Vidím to na reklamaci a servis.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Ať lámu ruku v zápěstí jak chci, měří to stále stejně. Buď máte hodinky špatně nasazené nebo je nějaká chyba v senzoru, to už takto nedokážu říct.

0 Like