dátum: 16-08-2024 07:07 PM
Feltehető a kérdés, miért vettem meg. Korábban úgy nyilatkoztam, kell a fenének, egyébként sem igazán tetszik a formája.
Viszont kísérletező kedvű vagyok és a Telekom, mint alvállalkozó partnerének olyan olcsón kínálta, hogy végül a kíváncsiság győzött. A Watch 6-ot nyugdíjaztam, sportórám van (Amazfit Falcon, ami még szépnek is mondható), lesz egy mindenes.
Direkt ezüstszürke színben kértem, mert ennek nincs olyan rikító szíja, ami már bántja a szememet. Megérkezett, kibontottam, párosítottam, minden flottul ment, választottam egy számomra szépen testreszabható fizetős óralapot és elkezdtem próbálgatni.
A külsejével kapcsolatban nem voltak illúzióim, most már nem is tudom, hogy milyennek gondoljam, az idő eldönti majd. A feketeleves ezután jött csak. Egy kollégának itt már leírtam a tapasztalatomat, bemásolom ide is:
A szitu az, hogy az óra nem kapja meg a Gmail értesítéseit. Nekem ma érkezett meg a Watch Ultra és rögtön ezzel szembesültem. Előtte volt Watch 6 és Watch 6 Classic, egyiknél sem volt számomra probléma a Gmail értesítéseit megkapni.
Sőt, az Amazfit Falcon sportórám is megkapja a Zepp alkalmazás beállítása után.
Továbbmegyek: hiába telepíted a Gmail alkalmazást az órára, csak akkor frissül, ha manuálisan belépsz az órán a fiókodba és frissíted. Akkor már mutatja, mi jött, de az ember nem ezért fizet az okosóráért, ráadásul ennyit, amit mondjuk egy Zeblaze is tud.
A Watch 6 LTE-re megjött minden értesítés, még a munkahelyi fiókom levelei is.
Én egyetlen módot találtam arra, hogy kapjak Gmail értesítést, vagyis hogy jöjjön a fiókomba, ami az órán is megjelenik. Felvettem Microsoft Outlookba a gmailes címemet, majd kerestem egy olyan számlapot, ahol ikonként kitehettem az Outlook alkalmazást és akkor mutatta számmal, ha jött valami, de fel nem ébreszti az órát és nem jelenik meg a képernyőn, a számlapon az értesítés, hiába van beállítva.
Ez így számomra "csak" egy sportóra, az meg már van.
Jah, a hab a tortán. Új értesítésként mutatja az Outlook a gmailes új emaileket, de ha belépsz a Beérkezett üzenetek alá, ott egy piros felkiáltójel fogad, hogy előbb vegyél fel a telefonon egy mail fiókot. No comment. Fel van véve 3 is.
Sajnos ezzel még mindig nem értem a negatívumok végére: bizonyos értesítéseket (Messenger, Viber), habár be van jelölve, hogy az órán látni szeretném, de random, véletlenszerűen kapom meg, legtöbbször nem. Redditen és egyéb fórumokon számos erre panaszkodó fórumtársat láttam már, de megoldása nincs a dolognak.
Még sosem küldtem vissza semmit, mindig megtaláltam az előnyös oldalát, de most nagyon kacérkodom vele. Nekem létfontosságú, hogy megkapjam az üzeneteimet anélkül, hogy a telefonra néznék, mert így el tudom dönteni, fontossági sorrendben, melyiket olvassam el. Vagy az is lehet, hogy az Amazfitet fogom használni "mindenes" órának és a Samsungot sportórának, mert egyelőre - legalábbis remélem - legalább az edzések értékei átmennek a telefonra. :))
Álljon itt néhány kép, a kibontásról, az Amazfit Falconnal való összehasonlításról (a Samsung 47mm, a Falcon 49), valamint csatoltam egy összehasonlító képet még a Samsung Watch 6 LTE-ről is, ami 44mm. Folyt köv.
dátum: 17-08-2024 08:28 AM
Update: ilyet még nem láttam, lehet energiaspórolás, az akkuidő miatt van, de ha felveszed a karodra az órát, azonnal megjönnek az értesítések!
Egyik okosóránál sem tapasztaltam még ilyet, mindegyikre megjött, ha úgy állítottam be akkor is, ha az asztalon pihent, itt nem. A karodon kell lennie és akkor a gmailes értesítések is megjönnek.
Az már más kérdés, hogy mindegy, felveszed-e az órát a Gmail még mindig üresnek látja a Beérkezett üzenetek mappát az órán és azt mondja vegyek fel fiókot telefonon.....
dátum: 17-08-2024 09:04 AM
dátum: 17-08-2024 09:17 AM
Hmmmm...az órán ugyanaza szoftverünk, de a Galaxy Watch7 Manager verziószáma más nálam: 2.2.15.24070851
dátum: 17-08-2024 09:22 AM
dátum: 17-08-2024 09:24 AM
Én úgy láttam, kézileg nem is lehet rákeresni a frissítésre, nálam be van pipálva, hogy automatán keressen, de eddig semmi.
dátum: 17-08-2024 09:29 AM
dátum: 17-08-2024 09:36 AM
dátum: 17-08-2024 10:26 AM
Nem vált be, szerinte nincs frissebb verzió. 😞
dátum: 17-08-2024 11:18 AM