Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Galaxy Watch 4 Classic - Használati tapasztalatok

(Témakör létrehozásának dátuma: 03-02-2022 08:08 AM)
1833 Megtekintések
Polarx93
Explorer
Beállítások

Sziasztok, 

most már jó ideje használom a GW4 Classicot, Galaxy Watchrol váltva. Tetszik maga az óra, könnyebb kényelmesebb viselet, de szerencsére megmaradtak még a Galaxy Watsch-os jegyei. 

Viszont több fronton is úgy érzem néha mintha kicsit vissza lépés lett volna a Wear OS és az új óra.  

- Az első és legfőbb, az akkumulátor. Eddig a sima GW még több évesen is kibírta majdnem a 3 napot átlagos felhasználás mellett (szinte csak óra, és értesítések kezelése). Most a GW4-el lépten nyomon azon kapom magam hogy lemerült vagy mindjárt lemerül, holott a funkciók nagy részét ezen sem használom ki. Ugyan úgy csak az értesítéseket nézem rajta meg hogy hány óra van és így a két nap sem jön össze. El sem tudom képzelni hogy zene hallgatással, edzésekkel, vérnyomás/stb méréssel meddig bírhatja. 

Szerintetek van esély hogy ezen a frissítések még valahogy javítanak? 

- Az új óraszámlapok minősége valahogy nem tűnik olyan jónak mint azelőtt még a Tizen vonalon volt. A régi számlap kínálatban sokkal jobban megtaláltam a kedvemre valót, most szinte mindig visszatérek a gyári számlaphoz egy két nap de van hogy egy óra után. Illetve nem értem ha van egy óraszámlap az órára miért kell hozzá a telefonra is sokszor egy egy külön alkalmazást letölteni, miért nem lehet azokat egy közös felületbe integrálni. 

Nektek mennyire tetszenek az új óraszámlapok a Play "Világban"? 

- Órai alkalmazások frissítése már csak az óra felületén elérhető. Eddig a telefonon tök szépen lehetett ellenőrizni van e Update az órai alkalmazásokra. Ezt most csak az órai Play áruházban találtam meg. 

Más sem talált erre lehtöséget? 

- A kontaktok "csempén" ki van rakva három kontakt hogy adott esetben gyorsan csak rábökve tudjam hívni öket. Amikor beállítom a kontaktokat akkor mindnél szépen mutatja a kontakt képét. Majd egy idő elteltével eltűnik a kép csak a név lesz már látható a kis körökön. van hogy csak egy, van hogy kettő, van hogy mindhárom kép eltűnik. Csak akkor jön vissza ha újra felveszem a kontaktokat. 

Valaki tapasztal még hasonlót? 

Üdv Norbi

9 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Köszönjük visszajelzéseid, továbbítani fogjuk az illetékes csapat felé.

0 tetszik
Anonymous User
Nem alkalmazható
Beállítások
Szerintem még egy ideig nem hozza az android a Tizen szintjét. Ezért nem váltok Watch 4-re.
Az akku időről nem is beszélve.
A Watch nálam napi 10-15 %-ot ,a Watch 3 25-30 %-ot merül naponta. Ez még elmegy.
Persze a Watch 4 már több dolgot tud,de akkor az akkut is hozzá kellett volna méretezni.
Egy okosóra szerintem legalább 2 napot bírjon ki teljes kihasználtság mellett.
Majd ha ez meglesz,akkor majd jöhet a következő de addig nem.
0 tetszik
Krisztián42
Apprentice
Beállítások
Nekem folyamatos pulzus méréssel sajnos még egy napot sem bír ki!!! Ha ezt tudom, nem veszem meg!!! Persze írják, hogy kapcsold ki ezt, vagy azt a funkciót, és egy picit tovább bírja, de nem azért vettem okosórát, hogy akku kímélő módban használjam!!!😊 Nekem Facer számlap van, szerintem azok a legszebbek!!! Van másik Wear OS-el működő órám is, de ott is az óra play áruházában lehet frissíteni.
0 tetszik
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
A Facer számlapok is ronthatnak az üzemidőn.
Krisztián42
Apprentice
Beállítások
Köszi, tudom, de a gyáriakkal sem sokkal jobb a helyzet sajnos.
0 tetszik
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
A Wear OS sajnos egy akksi igényesebb szoftver, ezzel nem lehet mit tenni.
Az összes többi gyártó pl. Fossil csoport, Mobvoi óráinál is panaszkodnak az üzemidőre.
Eleinte fura ez egy Tizen alapú óráról váltást nézve, viszont meg lehet szokni.
Engem Galaxy Watch3-ról váltás után pl. nem zavar.
Sok számlaphoz azért van egy kezelő app is mobilra, mert azon lehet testreszadni a számlapot, nem az órán.
Egyébként plusz számlapokat simán lehet sideloadolni, én nemrég próbaként Ticwatch számlapokat telepítettem a Watch 4 Classic órámra. Azok remekül működnek is, sajnos a Fossil csoport ( Skagen, Fossil, Emporio) számlapjai még nem Wear OS 3 kompatibilisak.
Plusz ha szeretnél egyedi számlapot, arra ott van PC-re a Watch Face Studio, ami a Samsung saját óraszámlap tervező programja.
Az órás appokat pedig szimplán a Wear OS miatt nem tudod a Galaxy Store-ból frissíteni.
Tervben vannak a jövőben komoly frissítések az órákat illetően, szóval a felhasználói élmény csak javulni fog.
Ez még egy új korszak kezdete, indulhatott volna rosszul, szerencsére a számok nem ezt mutatják.
Jelen állás szerint 3x annyi Watch4 órát adtak el, mint Watch3-at.
A Google partnerség pedig hozott egy 14%-os piaci részesedés növekedést a Google-nek.
Szóval már csak emiatt sem állnak meg a fejlesztéssel a jövőben.
Gujdo
Explorer
Beállítások
Maps ki van kapcsolva? Az szívja az aksit. Csak gyári óramutatókat érdemes használni s azokat szépíteni. Fényerő fölösleges az automata hanem legyen fix olyan 20%-nál teljesen jól látszik így is. Ha nincs sport mindennap akkor érdemes kikapcsolni pl úszást futást stb s az automatára rakni pl amikor több mint negyedórás séta van. Nálam így másfél napig bír minden értesítésekkel s folyamatos stressz s pulzusmérővel
Gujdo
0 tetszik
Polarx93
Explorer
Beállítások
Maps alatt a helymeghatározást érted?
0 tetszik
Gujdo
Explorer
Beállítások
Igen! Fölösleges, legalábbis nekem.
Gujdo