Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Výběr nové televize

(Téma vytvořeno: 01-07-2018 10:03 AM)
14817 Zobrazení
Jirka1
Student
Možnosti

Zdravím, můžete prosím pomoci s radou kterou Tv vybrat ? Strop jsem si dal 20.000,-, úhlopříčka 55´´

Porovnávám, vybírám, jediné co vidím jsou různé ceny. Popisy jsou téměř vždy stejné...

Samsung UE55MU6172 Samsung UE55MU6452 Samsung UE55MU6652

Děkuji předem

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
jaromirgryc
Explorer
Možnosti

6652 je prohnutá. Mezi 6172 a 6452 je rozdíl v prvcích designu, což ani nepoznáš a hlavně 6172 je VA panel, zatím co 6452 je PLS panel. Záleží, co za typ panelu preferuješ, ale já vždy doporučuji VA panel (lepší černá). PLS má lepší pozorovací úhly na úkor kvality obrazu.

Pak jsou tam ještě PQI indexy. 6172 má 1300 PQi, 6452  1600 PQi a 6652 1700 PQi. To je jen taková marketingová hodnota výrobce a spadájí do ní vlastně všechny vlastnosti televize, jako barvy, jas, kontrast, redukce šumu, rozlišení, aj. Tudíž čím větší PQi, tím lepší obraz, ovšem znáš to, ne vždy tomu tak je. Je tam třeba rozdíl v tom, že 61xx řada má jen UHD Dimming a 64xx a 66xx má Supreme UHD Dimming. 61xx má PurColor a 64xx/66xx má Active Crystal Color - obrazová technologie, která nabízí více barev, zatím co PurColor je pouze softwarové rozšíření barevného prostoru, tedy nejnižší level.

Nejlepší by bylo vzít 66xx řadu, ale pokud ji chceš mít na zdi, tak s prohnutou nevím nevím. Pokud jsi běžný uživatel, tak upřímně ani rozdíl mezi těmi 3 TV, co se obrazu týče, nepoznáš, takže asi sáhni po nejlepší ceně. Já koupil MU6172 dědovi a je spokojen. Ještě bych zvážil investici +5k za UE555MU7002 (25 000 Kč), tedy 7 řadu. Má skoro dvojnásobné PQi, 10bitový panel, 100 Hz...A nebo tu samou, ale 49", aby ses vlezl do 20ti. Jsou v akci, viz. spodní vlákno Community - link.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

7 Odpovědi
Řešení
jaromirgryc
Explorer
Možnosti

6652 je prohnutá. Mezi 6172 a 6452 je rozdíl v prvcích designu, což ani nepoznáš a hlavně 6172 je VA panel, zatím co 6452 je PLS panel. Záleží, co za typ panelu preferuješ, ale já vždy doporučuji VA panel (lepší černá). PLS má lepší pozorovací úhly na úkor kvality obrazu.

Pak jsou tam ještě PQI indexy. 6172 má 1300 PQi, 6452  1600 PQi a 6652 1700 PQi. To je jen taková marketingová hodnota výrobce a spadájí do ní vlastně všechny vlastnosti televize, jako barvy, jas, kontrast, redukce šumu, rozlišení, aj. Tudíž čím větší PQi, tím lepší obraz, ovšem znáš to, ne vždy tomu tak je. Je tam třeba rozdíl v tom, že 61xx řada má jen UHD Dimming a 64xx a 66xx má Supreme UHD Dimming. 61xx má PurColor a 64xx/66xx má Active Crystal Color - obrazová technologie, která nabízí více barev, zatím co PurColor je pouze softwarové rozšíření barevného prostoru, tedy nejnižší level.

Nejlepší by bylo vzít 66xx řadu, ale pokud ji chceš mít na zdi, tak s prohnutou nevím nevím. Pokud jsi běžný uživatel, tak upřímně ani rozdíl mezi těmi 3 TV, co se obrazu týče, nepoznáš, takže asi sáhni po nejlepší ceně. Já koupil MU6172 dědovi a je spokojen. Ještě bych zvážil investici +5k za UE555MU7002 (25 000 Kč), tedy 7 řadu. Má skoro dvojnásobné PQi, 10bitový panel, 100 Hz...A nebo tu samou, ale 49", aby ses vlezl do 20ti. Jsou v akci, viz. spodní vlákno Community - link.

Jirka1
Student
Možnosti
Přidám 5K, UE555MU7002 jednoznačně dobré řešení. Děkuji za radu.
JacobInDaHouse
Pathfinder
Možnosti

Uživatel

@Jirka1  napsal:
Přidám 5K, UE555MU7002 jednoznačně dobré řešení. Děkuji za radu.

Správná volba, je to investice na min. 5 let, na úkor neustálého řešení nespokojenosti u nižší řady.

hynek
First Poster
Možnosti

Zdravím,
at´ nezapleveluji novým vláknem, přidám svůj dotaz zde. Řeším obdobný problém - jen 55", Smart, nahrávání, kvalitní nesekavý obraz, takže nejspíš 4K + 100 Hz obnovovací frekvence, pokud by byl PIP, 10 bit, sat vstup, tak vítám. Rád bych se vás zeptal, protože Samsung "zásadně" některé údaje neuvádí a ani z označení nelze vydedukovat (čímž mě coby zákazníka uráží a nejradši bych z tohoto důvodu odešel ke konkurenci) - je na trhu některá Tv z nižších než 7ičkové řady, která má 100 Hz o.f.? Nerad bych koupil výrobek horší než mám a jenž mnoho let slouží ke spokojenosti (LE40B650), jen nemá Smart (potřebuji kvůli tv z netu). Díky Hynek

0 Like
fanda
First Poster
Možnosti

Dobrý den,

jaký bude obraz (příjem přes anténu) tedy většina programů SD kvalita na TV Samsung QE55Q6FN?

Děkuji, Fanda 

0 Like
JacobInDaHouse
Pathfinder
Možnosti

@hynek

Taky mě to roky už štve, že uvádí jen PQI hodnotu, ale přitom 90% prodejců zbytek parametrů neuvádí a ani netuší. Nedokážu si třeba představit, že bych Samsung TV koupil přes internet. Je důležité se vždy podívat do prodejny a ne jenom podívat, ale i vyzkoušet všechny režimy obrazu, trošku si s tím pohrát, aby šli vidět rozdíly. Protože ony ty rozdíly tam jsou obrovské a přitom to jsou i televize za velmi podobné ceny.

Mimochodem 100Hz panely mají jenom modely NU8xxx. Sedmá řáda má pouze 50Hz. A odpovídám na dotaz pro 55" a vyšší, protože 49" řady NU8xxx mají taky 50Hz. Osmičková řada má také dva T2CS2 vstupy, nižší pouze jeden. Mají HDR10+, což je na delší povídání, ale jiný výrobce zatím nemá licenci, takže velké plus. Ovšem content je skoro nedostupný.

Za mě, pokud jsi s obrazem u své TV spokojen, tak si raději pořiď výkonější android BOX, který udělá z tvé TV lepší než Samsung. Tizen furt nic moc. Pokud bys chtěl poradit, napiš mi osobní zprávu, instaluji je téměř denně. Pokud tomu nerozumíš, každý typ slouží k něčemu jinému, na některých se IPTV seká a na některý (2x levnějších) ne atd.

0 Like
JacobInDaHouse
Pathfinder
Možnosti

@fanda 

Signál "z antény" obecně řečeno bude stejný jako na TV, kterou máš teď. Nepoznáš rozdíl. Pokud máš takové peníze na QLED, tak doporučuji už přejít na IPTV nebo minimálně na Skylink SAT. Existují nabídky za 200/měsíčně, kde máš skoro všechny programy v HD kvalitě, Skylink přes satelit má 1080p, tedy FULLHD. Pokud se nepletu, dostaneš k ní i na 6 měsíců K U K I IPTV zdarma a pokud jednou vyzkoušíš IPTV, už nebudeš chtít nic jiného. 

Tyhle nové technologie holt vymýšlejí a vyrábí v jiných zemích, kde je technologie celkově na vyšší úrovni a už dávno mají 4K vysílání nebo všechno aspoň ve FULLHD. U nás je to stále katastrofa, takže kvůli anténě to nemá cenu. Jedině na kvalitní content z Blue-Ray, NETFLIX, IPTV, SAT, atd..