o 25-04-2020 10:03 PM
Dobrý den, na obrazovce se po ukončení záruční lhůty objevily na pravém a levém okraji tmavé a světlé nepravidelná ohraničení. Obrazovka po celé šířce vrchní části postupně přechází do tmavších odstínů viz foto. Podsvícení je stále horší. Máte někdo podobné zkušenosti? Děkuji RK
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 15-05-2020 06:20 AM
Tak to je dobrá zpráva.
Mohu se ještě dotázat, zda vystavený kupón odpovídá pořizovací hodnotě TV v plné výši?
Jinak osobně vám doporučuji doplatek a pořízení modelu Q85R.
o 15-05-2020 12:24 PM
Dobrý den,
pořizovací cena byla 80 tis.
Jinak děkuji za radu ,v čem se liší starší model Q85 a Q80T ? Kromě ceny ,která je o dost vyšší než model 2019. Nebo by vaše doporučení bylo ještě pořídit jiný typ . Bude Samsung do budoucna vyrábět Oled modely ?Diky a pěkný den.
o 15-05-2020 01:04 PM
Dobrý den @Rudy73,
jen pro informaci, právě jsem dával příspěvek, kdy teď můžete k nové QLED 4K TV získat i Samsung Party Audio Box zdarma: Získejte k nové QLED 4K TV Samsung Party Audio Box MX-T50 v hodnotě 8.990 Kč zcela ZDARMA
Tak třeba se Vám tato informace bude hodit
o 15-05-2020 02:31 PM
Pro představu porovnání jednotlivých parametrů modelů řady Q80R/Q85R (rok 2019) a Q80T (rok 2020) naleznete zde: Q80R vs. Q80T , samozřejmě je na vás jaké parametry preferujete a co jste schopen oželet, nicmémě model 2019 zde vychází o chlup lépe, ale nedisponuje portem HDMI2.1.
Já osobně preferuji Q85R kvůli vyššímu počtu zón lokálního stmívání podsvícení, což umožnuje lepší zobrazení světlích objektů ve tmě bez nežádoucí záře okolo objektu (celkem rušivý jev u filmů s titulky). Dále mi vyhovuje připojení veškeré kabeláže do One Connect boxu a z něj do TV pak jedním kabelem, mám to i teď u KS7502 a u TV na zdi jeden tenký kabel vypadá o dost lépe než dva svazky, ale pozor tento box má pouze Q85R, u modelu Q80R není.
Jiné modely s rozumným poměrem cena/výkon bych vám momentálně asi nedoporučil, řada Q60 je úplný základ QLED se stranovým podsvícením a podání černé a tmavých scén nikdy nebude ono. Řada Q70 není špatná, ale za podobnou cenu zle mít Q80. Řada Q90 je sice to nejlepší, ale cena neodpovída tomu rozdílu mezi Q80/Q85.
Samsung OLED navyrábí a předpokládám, že ani vyrábět nebude, pracují na vývoji technologie microLED, takže v současné době od Samsungu je pro mě jasná volba Q85R, ale každý má jiný vkus a jiné požadavky.
o 15-05-2020 02:50 PM
Velmi pěkně shrnuto. Ještě bych doplnil, že modely 2020 mají výrazně lepší audio, díky většinu počtu reproduktorů (6) a vyšímu výkonu - 30W.
o 16-05-2020 10:16 AM
Správná připomínka.
Já parametry audia neřešil, používám AV reciever 5.2, takže zvuk u TV úplně ignoruji, ale chápu že pro někoho to může být důležitý parametr pro výběr TV, hlavně pokud neplánuje další investice do audia.
o 16-05-2020 11:53 AM
Dobrý den ,
ani ja neřeším audio ,využívám Onkyo systém ,ale je dobre vědět i tuto informaci .
Jeste dotaz na HDMI 2.1 v čem se liší ,počítám ze lepší kvalita ? Co se týká kabeláže,tak mám ve zdi za TV tubus na kabely ,jinak Dekuji za vaše odpovědi a informace ,jinak ceny na Samsung e-shopu QE6580T a QE6585R jsou stejne 39.900,-
o 18-05-2020 06:48 AM
Využití HDMI 2.1 je dnes spíše v teoretické rovině jelikož na trhu nejsou žádná zařízení, která takový signál dokážou do TV v plném rozsahu pustit.
HDMI 2.1 dokáže přenášet 48Gbps, což umožňuje přenášet obraz o rozlišení 8k/60FPS (4k/120FPS) s 12-bit barvami, dynamické HDR, zvuk s podporou eARC a má podporu herních funkcí (VRR, ALLM,..).
HDMI 2.0 pak dokáže přenášet 18Gbps, což umožňuje přenášet obraz o rozlišení 8k/30FPS (4k/60FPS) s 10-bit barvami a statické HDR.
V praxi tedy využití pro HDMI2.1 bude možná až po vydání nové generace herních konzolí (PS5, Xbox series X), ale oba televizory QE6580T a QE6585R mají maximální možnou kvalitu obrazu 4k/120FPS s 10-bit barvami, při čemž ani na nových herních konzolích nebude počet snímků ve hrách vyšší než 60FPS a minimálně polovina her pojede na 30FPS a filmy na blu-ray mají vetšinou 24FPS na což plně dostačuje i HDMI 2.0.
U satelitního vysílání, videí přehránavých z extretního disk, úložistě NAS nebo streamovacích služeb jako je Amazon video, Netflix, Youtube a v budoucnu třeba i HBO Go, lze naplno využít možnosti TV a zobrazení 4k/120FPS s 10-bit barvami, jelikožsignál neprochází portem HDMI, ale obsahu v této kvaliťě je stále minimum a jedná se spiše o prezentační videa výrobců TV.
Přímý vliv na kvalitu obrazu typ portu HDMI tedy nemá, ale pokud plánujete pořízení herní konzole nové generace, může pro vás HDMI 2.1 mít smysl kvůli funkcním VRR a ALLM.
o 02-04-2021 10:39 PM
Mne se stalo to same. Na jare 2020 se mi na modelu ue75mu8xxx objevily flicky ve spodni casti (takove smouhance-nejvic jsou videt napriklad na zelene-fotbal, kulecnik). Kvuli korone nikdo nemohl prijet a ja to do auta nedam. Pak pres leto jsme telku skoro nezapli a v rijnu se chyba objevila vice a po volani do Samsung jsem se dozvedel, ze mi v zari skoncila Samsung zaruka. Televize stala pres 60 a kupon mi nenabidli zadny - proste mam pry smulu. Je mi divne, ze chyba je celkem podobna jako u te vasi telky, takze to skoro vypada, ze to je nemoc vetsich UE. Pak je taky divne, ze u modelu J skoncila zaruka o cca rok drive nez u modelu M - podle logiky s Jeckem by melo byt eMko jeste kryte zarukou... holt mam asi smulu..;-(
o 11-06-2023 08:43 PM