o 12-01-2022 11:15 AM
Zdravím vás lidi,
mám TV QE50Q60A a hledám jak dostat zvuk do zesilovače, který má jen konektory SINCH ? TV má jen HDMI...
Také budu občas potřebovat připojit DV kameru a ta má také SINCH komposit výstup .
Děkuji za rady.
o 21-01-2022 04:54 PM
Zdravím všechny
Tak jsem si myslel, že dle předchozí diskuze je vyřešeno... A není.
Možná jsem udělal chybu, že jsem nekoupil co radil uživatel Cupinar, ale koupil jsem toto:
https://www.alza.cz/vention-hdmi-to-rca-converter-black-metal-type-d5858219.htm
Stejně nedokážu dostat zvuk z TV do zesilovače a napadají mne pochybnosti, zda to vůbec jde.
Pro posouzení uvedu postup.
-Zmíněný konvertor (HDMI-in to RCA-out) jsem připojil kabelem HDMI do TV.
- konvertor jsem pro začátek připojil dodaným USB kablikem na powerbanku (později dořeším napájení ).
-Audio kabelem (sinche RCA) jsem propojil zesilovač s konvertorem
-na zesilovači mám vstup pro signál z TV - zapojil jsem pouze audio konektory (pokud zapojím i video - taky nic)
-zesilovač jsem přepnul na zdroj zvuku z TV...
a NIC...
Mám podezření, zda tato TV vůbec pouští přes HDMI zvuk ven, myslím jestli je tak vyrobená...
Možná to jde jen přes BT reproduktory.
Prosím poraďte, co dál
o 24-01-2022 07:52 PM
Jediná možnost jak dostat zvuk z TV do staršího zesilovače, je pořídit D/A převodník (digitálně analogový) z optického výstupu. Na jedné straně tedy vstup na optický kabel, na druhé straně výstup 2 cinche, napájeno USB kabelem.
Z HDMI portu to nepůjde, protože obě zařízení musí podporovat funkci ARC, což převodníky na 99% mít nebudou.
o 24-01-2022 09:22 PM
Aha, tak tedy z optiky? Děkuji za info- to by tedy mohlo být toto-???:
https://www.alza.cz/ugreen-digital-to-analog-audio-converter-d6126473.htm#parametry
Prosím, máte s něčím podobným zkušenost? Myslím propojit TV se zesilovačem a klasickou HI-FI sestavou?
Už jsem se začal zabývat myšlenkou, že svůj reciver prodám a koupím nějaký s optickým vstupem, ale nevím jestli by to stejně fungovalo... TV od Samsungu jsou ted nějak nevyzpytatelné... Samozřejmě, pokud člověk všechnu techniku doma obnoví komplet od Sansungu, tak asi nebude problém...