Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

TV QE50Q60A- jak připojit starší A/V techniku?

(Téma vytvořeno: 12-01-2022 11:15 AM)
1110 Zobrazení
Maron2
Explorer
Možnosti

Zdravím vás lidi,

mám TV QE50Q60A a hledám jak dostat zvuk do zesilovače, který má jen konektory SINCH ? TV má jen HDMI...

Také budu občas potřebovat připojit DV kameru a ta má také SINCH komposit výstup .

Děkuji za rady.

0 Like
12 Odpovědi
Maron2
Explorer
Možnosti

Zdravím všechny

Tak jsem si myslel, že dle předchozí diskuze je vyřešeno... A není.

Možná jsem udělal chybu, že jsem nekoupil co radil uživatel Cupinar, ale koupil jsem toto:

https://www.alza.cz/vention-hdmi-to-rca-converter-black-metal-type-d5858219.htm

Stejně nedokážu dostat zvuk z TV do zesilovače a napadají mne pochybnosti, zda to vůbec jde.

Pro posouzení uvedu postup.

-Zmíněný konvertor (HDMI-in  to RCA-out) jsem připojil kabelem HDMI do TV.

- konvertor jsem pro začátek připojil dodaným USB kablikem na powerbanku (později dořeším napájení ).

-Audio kabelem (sinche RCA) jsem propojil zesilovač s konvertorem

-na zesilovači mám  vstup pro signál z TV - zapojil jsem pouze audio konektory (pokud zapojím i video - taky nic)

-zesilovač jsem přepnul na zdroj zvuku z TV...

a NIC...

Mám podezření, zda tato TV vůbec pouští přes HDMI zvuk ven, myslím jestli je tak vyrobená...

Možná to jde jen přes BT reproduktory.

Prosím poraďte, co dál 

0 Like
Emmet_B
Pioneer
Možnosti

Jediná možnost jak dostat zvuk z TV do staršího zesilovače, je pořídit D/A převodník (digitálně analogový) z optického výstupu. Na jedné straně tedy vstup na optický kabel, na druhé straně výstup 2 cinche, napájeno USB kabelem.

Z HDMI portu to nepůjde, protože obě zařízení musí podporovat funkci ARC, což převodníky na 99% mít nebudou.

0 Like
Maron2
Explorer
Možnosti

Aha, tak tedy z optiky? Děkuji za info- to by tedy mohlo být toto-???:

https://www.alza.cz/ugreen-digital-to-analog-audio-converter-d6126473.htm#parametry

Prosím, máte s něčím podobným zkušenost? Myslím propojit TV se zesilovačem a klasickou HI-FI sestavou?

Už jsem se začal zabývat myšlenkou, že svůj reciver prodám a koupím nějaký s optickým vstupem, ale nevím jestli by to stejně fungovalo... TV od Samsungu jsou ted nějak nevyzpytatelné... Samozřejmě, pokud člověk všechnu techniku doma obnoví komplet od Sansungu, tak asi nebude problém...

0 Like