o 17-01-2022 07:17 AM
Dobrý den, prosím o radu...
Na stará kolena jsem si pořídil new TV a zjistil, že nepřehrává AVI. Prý to je vylepšení od r. 2018...
Prosím o radu jak filmy , které mám v AVI převedu na kodek, který TV přehraje?
Děkuji Maron
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 24-01-2022 08:30 AM
Zdravím všechny, tak jsem na to přišel a snad to pomůže i někomu jinému...
Zkoušel jsem různé editory, ale nakonec jsem se vrátil k původnímu Pinnacle Studio. Možná jsou ty ostatní lepší, ale než se s nimi naučím....
1-Film udělám v editoru na který jsem zvyklý a vygenerují do jeho AVI (které moje TV nepodporuje).
2- Toto AVI (nebo jakékoliv udělané v minulosti) načtu Windows Movie Maker a výstup zvolím "Doporučené, nebo Vysoké rozlišení" a během pár minut je film převeden na MPEG-4/H.264 které TV přehraje bez problémů.
Je to sice trošku práce navíc, ale jsem spokojený. Rozdíl v kvalitě po druhém převodu nepozoruji.
Tak hotovo a vyřešeno.
Ještě kdyby se mi tak podařil vyřešit druhý problém s výstupem zvuku, ale to je jiné téma v jiném příspěvku.
o 17-01-2022 07:49 AM
o 17-01-2022 08:44 AM
Dobrý den @Maron2,
ano, nové televize od roku 2018 již nepodporují přehrávaní DivX a Xvid, které se používá v AVI. Pro převod těchto AVI můžete použít řadu programů - stačí v Google zadat například převod avi na mkv. Jeden z výsledků je například tento: https://www.anymp4.com/cs/converter/avi-to-mkv.html. Je jich ale celá řada.
Pěkný den.
o 17-01-2022 11:26 AM
Zdravím- nevím, jestli jsem pochopil váš upřesňující dotaz: chtěl jsem to pustit z flešky...
o 17-01-2022 11:49 AM
o 17-01-2022 11:51 AM
o 17-01-2022 11:57 AM
Dobrý den,
ano, i pokud chcete video spustit z fleshky a je ve formátu .AVI s DivX musíte ho nejprve převést do podporovaného formátu. Takže v PC ho převedete např. do formátu .MKV (pomocí různých programů - jeden z mnoha jsem zaslal v předchozím odkazu, další jako třeba Total video converter doporučil @Cupinar) a potom ho nahrajete zpět na flashku a odtud již půjde přehrát. Další možností je samozřejmě také pustit z PC připojeného k TV jak kabelem, tak je možné i bezdrátově zrcadlením (pokud jste na stejné wifi), ale o tom již tento dotaz nebyl.
Hezký den.
o 17-01-2022 01:09 PM
Dobrý den, já používám buď grafický Format Factory, který ale začíná obsahovat podezřelé prvky a nebo přímo ffmpeg.
Pokud ale máte více videí ve formátu AVI, spíše bych doporučil buď nějaký box s Androidem, případně Raspberry Pi a na něm Kodi. Pokud by vás to zaujalo, můžu se pak rozepsat víc.
o 17-01-2022 05:59 PM
Zdravím všechny a raději se více rozepíši...
1- V první řadě hodlám pořídit datové úložiště (NAS ) a z něj pouštět fotky a videa.
2- NAS bude propojené s WIFI routrem, PC a touto TV. (Upřednostní vše propojit kabelem)
3- Do NAS chci nahrát fotky a filmy natočené v minulosti DV8 kamerou. Filmy jsou vyrendrované po editaci do AVI, protože ostatní výstup neumím udělat kvalitně. Vím, že je to velký soubor, ale místo mi zatím netíží.
4- Vím, že bych to mohl do TV pouštět bez NAS rovnou z PC, ale chci tím vyřešit zálohování a to, že při prohlížení nebude muset být puštěno PC, které je jinde. (NAS bude pod TV)
Ted jsem náhodou objevil při pokusu přehrát video AVI že to nejde. Manželka chtěla určitý film a když jsem jej sehnal, tak to hodilo tu hlášku o tom nepodporovaném formátu. Trochu mne to děsí, protože jsem ty své filmy začal ukládat právě v tom AVI.
???
o 24-01-2022 08:30 AM
Zdravím všechny, tak jsem na to přišel a snad to pomůže i někomu jinému...
Zkoušel jsem různé editory, ale nakonec jsem se vrátil k původnímu Pinnacle Studio. Možná jsou ty ostatní lepší, ale než se s nimi naučím....
1-Film udělám v editoru na který jsem zvyklý a vygenerují do jeho AVI (které moje TV nepodporuje).
2- Toto AVI (nebo jakékoliv udělané v minulosti) načtu Windows Movie Maker a výstup zvolím "Doporučené, nebo Vysoké rozlišení" a během pár minut je film převeden na MPEG-4/H.264 které TV přehraje bez problémů.
Je to sice trošku práce navíc, ale jsem spokojený. Rozdíl v kvalitě po druhém převodu nepozoruji.
Tak hotovo a vyřešeno.
Ještě kdyby se mi tak podařil vyřešit druhý problém s výstupem zvuku, ale to je jiné téma v jiném příspěvku.