Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

TV QE50Q60A- Jak převedu AVI (nepodporované) na jiný podporovaný kvalitní formát/kodek?

(Téma vytvořeno: 17-01-2022 07:17 AM)
7189 Zobrazení
Maron2
Explorer
Možnosti

Dobrý den, prosím o radu...

Na stará kolena jsem si pořídil new TV a zjistil, že nepřehrává AVI. Prý to je vylepšení od r. 2018...

Prosím o radu jak filmy , které mám v AVI převedu na kodek, který TV přehraje?

Děkuji Maron

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Maron2
Explorer
Možnosti

Zdravím všechny, tak jsem na to přišel a snad to pomůže i někomu jinému...

Zkoušel jsem různé editory, ale nakonec jsem se vrátil k původnímu Pinnacle Studio. Možná jsou ty ostatní lepší, ale než se s nimi naučím....

1-Film udělám v editoru na který jsem zvyklý a vygenerují do jeho AVI (které moje TV nepodporuje).

2- Toto AVI (nebo jakékoliv udělané v minulosti) načtu Windows Movie Maker a výstup zvolím "Doporučené, nebo Vysoké rozlišení" a během pár minut je film převeden na  MPEG-4/H.264 které TV přehraje bez problémů.

Je to sice trošku práce navíc, ale jsem spokojený. Rozdíl v kvalitě po druhém převodu nepozoruji.

Tak hotovo a vyřešeno.

Ještě kdyby se mi tak podařil vyřešit druhý problém s výstupem zvuku, ale to je jiné téma v jiném příspěvku.

https://eu.community.samsung.com/t5/tv/tv-qe50q60a-jak-p%C5%99ipojit-star%C5%A1%C3%AD-a-v-techniku/t...

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
9 Odpovědi
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Ahoj,televize by mela podporovat tyto formaty.Z ceho presne to poustite?Fotografie: bmp, jpg, mpo, png
• Hudba: aac, flac, m4a, mpa, mp3, ogg, wma
• Video: 3gp, avi, asf, flv, m2ts, mkv, mov, mp4, mpg, mts, svi, ts, tp, trp, vob, vro, webm, wmv
• Titulky: ass, psb, smi, srt, ssa, sub, ttxt, txt
• Televizor podporuje vložené titulky u souborů .avi, .mkv a .mp4
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @Maron2,

ano, nové televize od roku 2018 již nepodporují přehrávaní DivX a Xvid, které se používá v AVI. Pro převod těchto AVI můžete použít řadu programů - stačí v Google zadat například převod avi na mkv. Jeden z výsledků je například tento: https://www.anymp4.com/cs/converter/avi-to-mkv.html. Je jich ale celá řada.

Pěkný den.

Maron2
Explorer
Možnosti

Zdravím- nevím, jestli jsem pochopil váš upřesňující dotaz: chtěl jsem to pustit z flešky...

0 Like
spankyman
Helping Hand
Možnosti
Odkaz nefunguje
0 Like
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Jestlize mate doma pc,pustte to prez nej.nebudete muset convertovat.pokud ale prece jen budete chtit,tak zkuste Total video converter nebo jak pise kolega.Ja osobne mam notas pripojeny do tv a nemusim tudiz resit kompaktibilitu
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den,

ano, i pokud chcete video spustit z fleshky a je ve formátu .AVI s DivX musíte ho nejprve převést do podporovaného formátu. Takže v PC ho převedete např. do formátu .MKV (pomocí různých programů - jeden z mnoha jsem zaslal v předchozím odkazu, další jako třeba Total video converter doporučil @Cupinar) a potom ho nahrajete zpět na flashku a odtud již půjde přehrát. Další možností je samozřejmě také pustit z PC připojeného k TV jak kabelem, tak je možné i bezdrátově zrcadlením (pokud jste na stejné wifi), ale o tom již tento dotaz nebyl.

Hezký den.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, já používám buď grafický Format Factory, který ale začíná obsahovat podezřelé prvky a nebo přímo ffmpeg.

Pokud ale máte více videí ve formátu AVI, spíše bych doporučil buď nějaký box s Androidem, případně Raspberry Pi a na něm Kodi. Pokud by vás to zaujalo, můžu se pak rozepsat víc.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Maron2
Explorer
Možnosti

Zdravím všechny a raději se více rozepíši...

1- V první řadě hodlám pořídit datové úložiště (NAS ) a z něj pouštět fotky a videa.

2- NAS bude propojené s WIFI routrem, PC a touto TV. (Upřednostní vše propojit kabelem)

3- Do NAS chci nahrát fotky a filmy natočené v minulosti DV8 kamerou. Filmy jsou vyrendrované po editaci do AVI, protože ostatní výstup neumím udělat kvalitně. Vím, že je to velký soubor, ale místo mi zatím netíží.

4- Vím, že bych to mohl do TV pouštět bez NAS rovnou z PC, ale chci tím vyřešit zálohování a to, že při prohlížení nebude muset být puštěno PC, které je jinde. (NAS bude pod TV)

Ted jsem náhodou objevil při pokusu přehrát video AVI že to nejde. Manželka chtěla určitý film a když jsem jej sehnal, tak to hodilo tu hlášku o tom nepodporovaném formátu. Trochu mne to děsí, protože jsem ty své filmy  začal ukládat právě v tom AVI. 

???

0 Like
Řešení
Maron2
Explorer
Možnosti

Zdravím všechny, tak jsem na to přišel a snad to pomůže i někomu jinému...

Zkoušel jsem různé editory, ale nakonec jsem se vrátil k původnímu Pinnacle Studio. Možná jsou ty ostatní lepší, ale než se s nimi naučím....

1-Film udělám v editoru na který jsem zvyklý a vygenerují do jeho AVI (které moje TV nepodporuje).

2- Toto AVI (nebo jakékoliv udělané v minulosti) načtu Windows Movie Maker a výstup zvolím "Doporučené, nebo Vysoké rozlišení" a během pár minut je film převeden na  MPEG-4/H.264 které TV přehraje bez problémů.

Je to sice trošku práce navíc, ale jsem spokojený. Rozdíl v kvalitě po druhém převodu nepozoruji.

Tak hotovo a vyřešeno.

Ještě kdyby se mi tak podařil vyřešit druhý problém s výstupem zvuku, ale to je jiné téma v jiném příspěvku.

https://eu.community.samsung.com/t5/tv/tv-qe50q60a-jak-p%C5%99ipojit-star%C5%A1%C3%AD-a-v-techniku/t...

0 Like