o 26-12-2023 01:53 AM
zdravím, televize UE 55KU64522UXXH, cca 4 roky nyní asi půl roku se na ní nehrálo. nyní nejde spustit.
kontrolka svítí, a nejde spustit dálkovým, ani ručně - kontrolka zabliká zhasne,ale logo se neobjeví
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 26-12-2023 11:05 AM
Bohužel mě už nenapadá nic co bych Vám mohl poradit, běžně dostupné možnosti jsme asi bohužel vyčerpali. Je možné, že vyschl kondentátor ve zdroji anebo na základní desce.
Oprava může být jednoduchá, ale oficiální servis zpravidla mění celou základní desku, která stojí co celá nová televize - navíc na 4 rok starý model nemusejí být k dispozici ani díly 🤔
Držím palce ať se oprava podaří
o 26-12-2023 08:29 AM
Dobrý den @frantarysavy
Můžete zkusit podržet vypínací tlačítko po delší dobu - cca 10s zda nedojde k restartu TV, pokud toto nepomůže, je možné, že se v TV něco pokazilo.. Reset TV se da ještě odpojením TV od napájení na několik minut, ale Vaš televizor byl odpojen predtim již asi dostatečně dlouho, ale můžete vyzkoušet
o 26-12-2023 09:35 AM
zdravím, ano zkoušel jsem reset odpojením, i podrženém tlačítka, které sice poblikává, ale na nic to nereaguje. překvapilo mne to u relativně nové tv, se kterou se ani nehnulo, ale jasně, že nic není nemožné.
Ještě mne napadá, že než byla tv odpojena ze zásuvky, byla dlouhou dobu na stand-by.
26-12-2023 09:59 AM - upraveno 26-12-2023 10:14 AM
No je možné, že je jen SW "zaseknutá" v nějakém stavu nebo to je jen souhra náhod a zrovna se nějaký díl porouchal v době kdy byla TV odstavena.
EDIT: Přehlédl jsem stáří televize. Pokud by to byl např. zdroj tak by se oprava asi ještě vyplatila, ale pokud to bude základní deska tak se TV asi nevyplatí
26-12-2023 10:30 AM - upraveno 28-12-2023 08:36 AM
myslím, že je záruka 2 roky, ale toto je déle - vánoce 2020, což mne u tohoto výrobku celkem mrzí. Takže žádný jiný "fígl" nebude. jedu tv z wifi, pc jde. zkoušel jsem i reset přístroje, kde se zbíhají kabely od pc i tv, takže to vypadá na servismana.
Napadá mne jen jedna možnost. stalo se mi u dvou přístrojů - napájení monitoru (nejdříve jsem si myslel, že monitor odešel, a nakonec to bylo v napájení), a potom i světlo s přepínáním, na dálkové. u obou mechanik našel špatný kondenzátor, s tím, že se toto stane, když se přístroj nechává v pohotovostní poloze. tak nevím, monitor asus, a možná skoro 10 let, a světlo z bauhausu, ale předpokládám, že oba výrobky, ze stejného hnízda.
o 26-12-2023 11:05 AM
Bohužel mě už nenapadá nic co bych Vám mohl poradit, běžně dostupné možnosti jsme asi bohužel vyčerpali. Je možné, že vyschl kondentátor ve zdroji anebo na základní desce.
Oprava může být jednoduchá, ale oficiální servis zpravidla mění celou základní desku, která stojí co celá nová televize - navíc na 4 rok starý model nemusejí být k dispozici ani díly 🤔
Držím palce ať se oprava podaří
26-12-2023 02:01 PM - upraveno 26-12-2023 02:06 PM
ještě se vracím. nevím, zda jste mechanik, ale televizi jsem odpojil, zkusil na jinou zástrčku. vrátil jsem to na původní zástrčku, zkusil resetovat, a nyní při zapnutí a vypnutí dálkovým, vidím téměř nepostřehnutelný(musím na to koukat upřeně, aby to šlo vůbec zaregistrovat) proces rozsvěcení a zhášení obrazovky. jinak je obrazovka černá, neozve se ani zvukový signál, jako když to fungovalo. samozřejmě zkusím zítra někoho oslovit. sice je na výběr z jedné fy, která se s tím v okolí zabývá, no uvidíme, třeba to nebude tak zlé.
o 26-12-2023 05:58 PM
Mechanik nejsem ani zaměstnanec servisu, spíše technologicky nadšenec, a kolem televizi toho poslední 3 roky studuji taky dost. Jak to popisujete tak to bude buď zdroj (poměrně rentabilní) nebo základní deska (nerentabilní). Četl jsem i zkušenosti lidi, co narazili na šikovného "fachmana" co uměl opravit elektroniku výměnou pár součástek.
26-12-2023 07:14 PM - upraveno 26-12-2023 07:21 PM
no, o tom něco vím, jak se hledají "fachmani". hledal jsem je poslední půlrok, na obdobnou věc (řídící karty os cnc stroje, je to elektronika, jako elektronika, ať už jsou to auta, nebo toto, buď to umí opravit, nebo jen vyměňuje, což je rychlejší, ale také fin. náročné), není to med, ač mám nedaleko bývalý kolos tesla. před vánoci jsem náhodou narazil na jednoho, ale je ze slovenska, ale to je na dlouhé vyprávění....... po zkušenostech to tipuji na ten kondík. kdybych to dokázal rozebrat, tak bych věděl kam to odnést, ale takhle to nechci poškodit. no, co je to rentabilní. tv byla dost přes dvacku, a s tím, že třeba hrála dva roky, tak s tím jsem doopravdy nepočítal