Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

📺 QE55Q95TA - na TV nelze promítat obrazovku z notebooku (Windows)

(Téma vytvořeno: 21-06-2021 09:13 PM)
2847 Zobrazení
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Dobrý den komunito,

Pokud chci promítat obrazovku (sdílet obrazovku) PC na TV tak se na obrazovce TV napíše název počítače s informací, že je připojen, ale obraz se nesdílí (nezobrazí).

Zkoušel jsem více počítačů a vždy stejná reakce. S mobilem tento problém nemám to jde jako po másle.

Televizi jsem zkoušel, vypnout ze zásuvka a zapnout po půl hodině. Zkoušel jsem aktualizaci i tovární nastavení. Vše beze změny.

PC, které jsem zkoušel připojit této televizi jsem zkoušel připojit i k jiným televizím Samsung i jiným a vše fungovalo bez problémů tak jak má, problém je tedy jen u QE55Q95TA.

Na googlu jsem zjistil, že tento problém má více lidí, ale řešení jsem tam nenašel proto zkouším komunitu, kde jsem vždy dobře pořídil.

Máte někdo nějaké rady? Jde to vůbec vyřešit?

0 Like
9 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký večer @VaclavMika 

TV i počítače jsou předpokládám na stejné Wi-Fi, že? Nebo je třeba TV připojena přes kabel? Počítač připojujete k TV jako bezdrátový monitor? 

fajnsnek2
0 Like
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Dobrý den, děkuji za reakci.
TV i PC jsou na stejné síti. Obě zařízení jsou standardně připojena kabelem. Když jsem zkoušel obě zařízení připojit přes WiFi výsledek byl stejný na TV se zobrazí název počítače a informace připojeno, ale obraz se nezrcadlí.

Myslel jsem, že tato funkce běží přes WiFi, ale když jsem routr odpojil od napájení (byl vypnutý) TV nebyla připojena k internetu tak jsem mobil který samozřejmě také nebyl připojen k WiFi (k datům LTE ano) dokázal přes Smart view zrcadlit.

V počítači se snažím pro zrcadlení použít funkce "promítat" (připojit k bezdrátové obrazovce) a funkcí "připojit" všechny tyto funkce jsou k zapnutí v liště nástrojů v pravém spodním rohu (defaultní nastavení Windows) viz foto. Při kliknutí na obě tyto možnosti mi to TV ihned vyhledá, snaží se připojit, někdy se i připojí, ale obraz se nikdy nezrcadlí.20210622_072540_5370.jpg
0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @VaclavMika,

v tomto vlákně https://eu.community.samsung.com/t5/tv/ue43ru7092-a-dlna/td-p/1389965 jsem popisoval bezdrátové sdílení obrazovky z PC s Windows 10 do televize a ukazuji tam i 2 možné způsoby. Podívejte se tam, jestli Vám to pomůže. Mám tam i screenshoty obrazovky a postup, jak jsem to dělal. 

Pěkný den.

0 Like
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Zkusím. Mockrát děkuji!
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@VaclavMika Můžete vyzkoušet doporučení od kolegy @AndroidGuru , ale podle mě Vámi uvedený postup by měl fungovat bez problému. Zkusím nechat prověřit u kolegů. 

fajnsnek2
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@VaclavMika 

Ještě mě napadá jeden hokuspokus. Zkuste udělat z mobilního telefonu hotspot, připojit k němu notebook i televizi a pak zkusit to bezdrátové zrcadlení. Pokud by to fungovalo, problém by mohl být v nastavení Vašeho modemu/routeru.

fajnsnek2
0 Like
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Díky za typ. Vyzkoušel jsem a bohužel ani takto se obrazovka nezrcadlí. Jeví se to naprosto stejně.
0 Like
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Tak to co je v tom návodu to jsem právě dělal, ale připojit to prostě nejde viz YouTube: https://youtu.be/GBrVEpa9UJc
0 Like
VaclavMika
Navigator
Možnosti
Děkuji že zkusíte prověřit u kolegů, už jsem bezradnej... Čtu, googlim... Ale vypadá že je nějakej problém v TV.
0 Like