o 20-08-2020 09:27 AM
Kúpili sme si QE55Q70R a keď k nej cez HDMI pripojíme XBOX a zariadenia sa detekuje a pridá do Smarthub nie je možné TV zapnúť bez toho, aby sa nezapol aj XBOX. Volali sme technika, prišiel, vymenil nejakú základovú dosku ale chyba nebola odstránená. Najprv sme si mysleli, že to spúšťa TV cez HDMI kábel, ale aj keď je HDMI kábel odpojený, XBOX sa po niekoľkých sekundách po spustení TV spustí. Ak to nedokážem do mesiaca vyriešiť bohužiaľ budeme musieť tento TV vrátiť, lebo je neskutočné otravné, aby som pri každom zapnutí TV musel riešiť vypnutie XBOX. Skúšali sme aj iný XBOX ale rovnaký problém, kým XBOX nie je detekovaný, nezapína sa, akonáhle sa detekuje a pridá sa do Smarthub v TV, zapína sa automaticky s TV.. Za akúkoľvek radu budem vďační.. ANYNET+ je vypnuté.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 22-08-2020 07:43 AM
Vyriešil som to.. po mesiaci bádania a neschopnosti podpory Samsung, som to jednoducho vyriešil tým, že som resetol Smart ovládač k TV.. a on pri novoaktivovaný ponúkol možnosť spárovať sa so všetkými okolitým zariadeniami bluetooth, aby ich mohol ovládať.. čo nie je zlá funkcia, akurát nie je na Smart ovládači domyslená tým, že by mal užívateľ možnosť si vybrať, ktoré zariadenie chce a ktoré zariadenia nechce v daný moment spustiť.. a tak spustí všetky spárované zariadenia.. Predpokladám, že pri prvej aktivácii TV som tutú možnosť aktivoval a preto mi to samovoľne pri každom spustení TV spustilo aj XBOX. Zaujímavé ale je, že aj druhý XBOX, ktorý som na vyskúšanie použil zaplo tiež, čiže ten Smart ovládač si pároval aj nové zariadenia asi sám od seba. Pri tomto aktivovaný Smart ovládača som túto možnosť odmietol a už sa XBOX nezapína.
o 20-08-2020 12:09 PM
o 20-08-2020 03:03 PM
Tieto postupy sú už dávno vyskúšané, HDMI-CEC je vypnuté v TV a rovnako v nastavení XBOX mám TV nespárovanú s TV, resp. aj v nastaveniach, ktoré popisujete je všetko vypnuté (nastavenie v XBOX je skôr o tom, že cez XBOX je možné zapínať TV, nie že TV zapína XBOX).
Ešte upresním, že pre mňa úplne nepochopiteľné je, že XBOX sa po zapnutí TV zapne aj vtedy, keď nie je prepojený HDMI káblom. Posledná vec v tomto, ktorá by mohla byť príčina je že Smart ovládač k TV spustí XBOX. Aj tomu tak môže byť, potom ma zaujíma, ako je možné ten infračervený signál zmeniť tak, aby zapínal len TV?
o 20-08-2020 03:34 PM
Smart ovládač k TV nepoužíva infračervený signál, ale bluetooth. Nie je nejako spárovaný s XBOXom alebo niečo na ňom nastavené, že reaguje na bluetooth (XBOX nemám)?
o 22-08-2020 07:43 AM
Vyriešil som to.. po mesiaci bádania a neschopnosti podpory Samsung, som to jednoducho vyriešil tým, že som resetol Smart ovládač k TV.. a on pri novoaktivovaný ponúkol možnosť spárovať sa so všetkými okolitým zariadeniami bluetooth, aby ich mohol ovládať.. čo nie je zlá funkcia, akurát nie je na Smart ovládači domyslená tým, že by mal užívateľ možnosť si vybrať, ktoré zariadenie chce a ktoré zariadenia nechce v daný moment spustiť.. a tak spustí všetky spárované zariadenia.. Predpokladám, že pri prvej aktivácii TV som tutú možnosť aktivoval a preto mi to samovoľne pri každom spustení TV spustilo aj XBOX. Zaujímavé ale je, že aj druhý XBOX, ktorý som na vyskúšanie použil zaplo tiež, čiže ten Smart ovládač si pároval aj nové zariadenia asi sám od seba. Pri tomto aktivovaný Smart ovládača som túto možnosť odmietol a už sa XBOX nezapína.
o 02-02-2021 11:35 AM
HamoBB ja mám rovnaký problém a som zúfalý z toho 😞 Najhoršie je že nie vždy sa zapne automaticky a je úplne jedno či HDMI-CEC je vypnuté alebo zapnuté alebo či v Xbox nastaveniach je vypnutá alebo zapnutá možnosť zapínania konzole. Proste si to robí ako chce. Niekedy mám pocit že má ten televízor trolí Dal som sa škaredo oklamať na samsung. Toľko nedostatkov, úplne zbytočných funkcii, dostupnosť aplikácií ani nespomínam... 😞
o 03-02-2021 07:30 AM
Treba skúsiť ten reštart smart ovládača k TV vytiahnutím bateriek z neho. A keď sa bude aktivovať, treba odmietnuť synchro s ostatnými zariadeniami.. mne to už funguje bez problémov, ako celá TV.. ja si neviem vynachváliť.. mal som Samsung 10 rokov (a stále mám, len nemal SMART funkciu, ktorú potrebujeme) a verím, že aj tento toľko vydrží.. Držím palce, že bude spokojnosť aj u teba..
o 03-12-2024 09:30 AM
o 19-01-2025 06:53 PM
Ahoj! Mam tento isty problém a tak isto mi nevedia poradiť u smasungu len to site do okola co nefunguje. Ako si prosím resetoval ovladac??
o 19-01-2025 08:15 PM
Ahoj, len vytiahni z neho baterky a bude resetovaný. Následne odmietni možnosť spúšťať s ním XBOX.