o 06-12-2018 03:16 PM - naposledy upraveno dne 04-04-2019 02:24 PM (kým) vvllaaddaa
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli se to někomu nestalo také, že mi obraz při vysílání DVB-T2 často "kostičkuje" a pak vysílaní jakoby zamrzne a následně spadne na obrazovku "vybrat zdroj vysílání". Asi tak měsíc (možná víc, už přesně nevím) se to děje na každém kanálu, ať už ČT, Nova, Prima apod.
Když ale koukám na vysílání technologií DVB-T, tak vše jde bez problémů!
Anténu mám klasickou, která nikdy nezlobila a vysílání DVB-T2 ještě někde v první polovině roku běželo celkem krásně.
Otázka zní: Je problém v TV (One connect boxu), ve vysílači někde v dáli nebo v anténě?
Trošku se obávám odpovědí, že problém je mezi pohovkou a televizí .
Předem děkuji za odpověď.
TV: Samsung QE55Q7F
o 07-12-2018 11:38 AM
Ahoj, určitě problém není v TV. Řeší se to několik měsíců a téměř v každém regionu na různých TV.
Faktory jsou například - slabá anténa, kde si nevystačí s okolním rušením
- výpadky přímo na vysílači (údržba, přesměrování)
Mně to zlobí také, ale jsou různé varianty. Někomu kostečkuje, někomu vypne hned. Mně to třeba vypne na den-dva a pak to zase jede, přitom mám kvalitní parabolu v panelovém domě, takže kdo ví. Dávno jsem kvůli tomu přešel na Skylink a IPTV.
Pak ti ještě občas TV naladí 2 stejné programy na jiném pásmu, tak zkusit přeladit celé a vyzkoušet jiné programy. Pokud nic, tak s tím ty nic nevyřešíš. Třeba dohledat vysílač a řešit to s nimi.
Tady si můžeš přečíst zkušenosti ostatních- odkaz
o 07-12-2018 04:02 PM
o 07-01-2019 08:12 PM
Ha, konečně někdo, kdo má "stejný" problém jako já. Nicméně u mě to možná bude souběh problémů. Mám QE65Q9FNA, 2km od vysílače. Kvalitní nová směrová anténa s LTE filtrem.
1. Hned po vybalení a prvním zapnutí nefunkční DVB-T tuner, scan trval 2 sekundy, našel 0 programů. Tuner naskočil až když jsem vypojil a zapojil napájení. Pak 14 dni bezproblémového provozu. Pak toto po zapnutí TV: https://www.youtube.com/watch?v=puPy36I5zHc&t=98s . Na všech programech TV hlásí "Bez signálu", off-on nepománá. Ověření, že je signál, pomocí settop boxu. Po odpojení a zapojení napájení TV opět funguje. V rámci reklamace provedli pouze reset do továrního nastavení, více odmítli řešit.
2. Od reklamace uplynulo něco přes měsíc a zatím se tuner nezasekl, nicméně extrémě kostičkuje, netuším jesti na více multiplexech, ale nejvíce sleduji Comedy central na DVB-T2 na kanálu 31 554Mhz, takže daleko od LTE. Občas se obraz zasekne na sekundu, občas déle, ale nikdy jsem nestihl problém natočit, až jednou, kdy obraz vypadl na minuty:
https://www.youtube.com/watch?v=zB52FtR4KSM
Uvažuji, že nastavím permanentní nahrávání comedy central na settop boxu a až se problém objeví znovu, můžu řešit co dál.
o 19-09-2020 07:12 PM
Dobrý den,po přechodu na dvbt2 mám stejný problém.Mohu se prosím zeptat jak jste to vyřešil?Děkuji moc
o 07-11-2020 08:20 PM
Mám stejný problém. Podezřívám tv že nějak nezvládá dvb-t2. Asi by měla proběhnout aktualizace sw, nebo tak něco.
Už někdo našel řešení?
o 08-11-2020 01:18 PM
Hezký den @Alias_tofi
Jaký máte prosím model, jaký je to modelový rok ? Plošný problém s DVB-T2 neevidujeme, jednalo se zejména o jednotky případů.
o 08-11-2020 11:33 PM
Dobrý den
Kód modelu UE43RU7092UXXH rok 2019
o 09-11-2020 11:07 PM
Hezký večer @Alias_tofi
Děkuji za zprávu. Co se týká modelů 2019, tak jsme hlášení o problémech s DVT2 žádné neměli. Napadá mě zkontrolovat zda máte nejaktuálnější SW v televizoru - podle webu podpory, je nejaktuálnější SW z 16.10.2020
o 18-04-2024 05:50 PM