Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Krátké výpadky zvuku na tv Samsung QE75Q70D + vhodná uhlopříčka + 50Hz vs 100Hz

(Téma vytvořeno: 27-12-2024 01:02 PM)
378 Zobrazení
Petr18
Explorer
Možnosti
Pořídili jsme dvě nové TV QE75Q70DATXXH.

Rok 2024.

Na obou tv vypadává krátkodobě zvuk na cca 0,1sec. jednou za 20sec. - 1min. Takové "škobrtnutí" 

Na signálu DVB-T2 vysílač Javořice.

Dělá to napříč všemi kanály. 

Zvuk je z reproduktoru TV. Popř. sounbary Samsung, tam jsou výpadky na dvb-t2 úplně stejné. 

FW poslední - aktuální -1201.8, F93C1910, BT-S

Signál dostatečně silný, nikde žádné kostičky, nic. 

Předchozí 3 modely TV (Samsung+Philips+Panas.) toto vůbec nedělaly!!!

Jako utratili jsme 70tis. Kč a toto je tragedie!!!!!! 

Očividně je chyba v těchto modelech Samsung. 

Co s tím??? 

Petr Kaňkovský

kanky@seznam.cz 

16 Odpovědi
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Zdravím @Petr18 

Pokud je problém u vrácení TV u Datartu tak druhou možností je reklamace u  autorizovaného servisního střediska - u těchto velkých TV se dělá oprava u zákazníka doma - servis objednáte přímo na infolince společnosti Samsung na telefonu - 800 726 786 

Co se týká tématu ohledně velikosti úhlopříčky, tak opravdu při velké úhlopříčce záleží na kvalitě obrazu, a to opravdu hodně - vzhledem k tomu, že většina multiplexů je jen v SD, tak ten upscaling na 4k si musí hodně "vymýšlet". u FullHD už je to koukatelnější. Já to třeba po přechodu na svojí 55" 4k nezvládl, a DVBT-T2 úplně vyřadil a jedu přes aplikaci

fajnsnek2
0 Like
Petr18
Explorer
Možnosti

Taky zdravím Sneku a davide😉

Tak to na modelu Samsung QE75Q70D musím říct, že sd kanály dopočítává nádherně. I proto jsem si ji vybral.
Je to výborně koukatelné z 3,7m
Dělají taky QE85Q70D, ale tam už mám právě na tu vzdálenost obavy.

Osobně mám rád "noční režim" obrazu, tj. malý jas a kontrastu taky pomálu. Koukáme nejvíc večer...
Další + je, že pokud dám na obrazovku ruku tak je studená.
Tenhle zvyk už mám hodně dlouho 🤣
Když sáhnu na obrazovky v krámě, tak jsou to přímotopy.
Když vidím jak jsou diody hnány až na samý vrchol v proudovém zatížení, jak dlouho pak můžou svítit 🤮

Navíc elity ve zdroji jsou na nejnižší možnou teplotu a napěťově tak akorát, žádná rezerva.
Ty elity ve zdrojích jsou takové časovače, záruka a tradá. Pak to sebou samozřejmě vezme nějaký mosfet a může se kupovat nová telka.
Měl jsem 2x Philips 55", záruka na 5 let a jeden z nich se po 5letech a 2 měsících odporoučel. Zdroj, jak jinak. Navíc na čipu vybroušené číslo, takže smolík 🖕
Jakoby věděli, že si mohou dovolit 5let záruku 🤣 Klasika...
Asi tam maj jumper 2 a 5 let a na dálku ho přepnou 🤣

Takže nechám si na Vaše relevantní a smysluplné názory ty 75", uklidnili jste mě, že bych sice mohl mít větší obraz, ale taky dost možná, nebo spíš určitě, horší obraz na terestriálu.
(vzal bych stejně kolem 30k, ale základní model, jen s 50hz a upscaler by byl taky nějaký základ)

A pokud bych měl 85" (a dalo by se na sd dívat???) , určitě za pár dní to tak zevšední, že člověk zase začne vymejšlet, že by mohla být vlastně ještě větší placka 🤣

Snek píše, že i na 55" mu přijde sd obraz špatný.
Další klid pro mě, že bych mohl dopadnout na 85" stejně 🤣 🙏

Opět sloh, omluva.
0 Like
Petr18
Explorer
Možnosti
Ještě jeden postřeh ohledně uhlopříčky.
Koukám teď z 3,7m na 75"
Docela pozoruji jak už přestávám vnímat komplexní (celkový) obraz.
Pozoruji, že oči mi lítají sem a tam abych vnímal celkový děj.
Kupodivu je to poměrně namáhavé a otravné.
Dřív jsem měl 55" a na tuhle vzdálenost se dal obraz docela vnímat aniž bych jezdil panenkama z jedné strany na druhou.
Snad rozumíte.

Moje úvahy nad uhlopříčkou 85" jsou v tomhle směru další negativum.

Nad tímhle jsem nikdy nepřemýšlel, vždycky jsem četl že velikost nenahradíš.

Ono v kině v první řadě se to asi 2hod. vydržet dá. Ale doma večer x hodin... hmmm🤮

Pokud se zaměřím na určitou zónu kde se něco děje, někdo mluví, atd. tak ostatní plochu vnímám velice periferně a ani nevím, co tam je a co se tam děje...

Zajímavé zjištění.
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý večer @Petr18 

jak pokročilo řešení Vašeho problému? Vrátil jste televizory, nebo reklamoval? Měl bych pro Vás mít návrh řešení problému, ale asi Vám to pošlu do SZ. 

fajnsnek2
0 Like
Petr18
Explorer
Možnosti
Zdravím Vás, děkuji moc za zájem. Jeden samsung jsem opravdu vrátil, ale ještě mám jednu stejnou tv v druhém pokoji a tam to dělá také. Je to problém zřejmě s celou touhle řadou. Na co jste přišel, jak se to dá vyřešit? Kámen? 🤣
0 Like
Petr18
Explorer
Možnosti
Jo a mimochodem, misto zmiňovaného Samsung tv 75" jsem na těch 3,7m nakonec koupil tcl 85c805 a přátelé, NAPROSTÁ BOMBA!!!
Mini led, obraz absolutně TOP. Měl jsem miniled Samsung 65" a to se nedá srovnat. TCL je špička!!!
Vyšla mě na 32k což je také mazec.
Zvuk nevypadává, obraz kdykoliv ji zapnu tak je to pohlazení na duši.
A jako bonus 5 let záruka!!?
Ještě, že jsem se rozhoupal a ten jeden Samsung vrátil!!!

Ale zajímal by mě ten zvuk prosim
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Poslal jsem Vám soukromou zprávu v aplikaci Members. 

fajnsnek2
0 Like