Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Je takovýto obraz normální?

(Téma vytvořeno: 05-06-2020 05:03 PM)
995 Zobrazení
QLED3
Explorer
Možnosti

Dobrý den.

V popisu přijímače stojí:
Samsung QE43Q60R -QLED 43“ Smart TV s rozlišením 4K UHD (3840x2160px) provádí redukci šumu, navýšení ostrosti a upscaling obsahu v nižším rozlišení do kvality blížící se 4K.
Snímek obrazu je z ČT24 HD - Zpravodajství. Je to normální nebo je někde chyba. Obraz přijímám z antény nově firmou nastavené na příjem nového signálu DVTB2.
4K UHD.jpg

0 Like
6 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý večer @QLED3 

Kromě kvality přijmu záleží také na nastaveném obrazovém režimu. Jaký máte nastavený režim?

fajnsnek2
0 Like
QLED3
Explorer
Možnosti

Obraz je nastaven Přirozené - ale i při přepnutí na další se kvalita téměř nezmění.
Přikládám k posouzení obraz z dalších dvou jiných přijímačů, vlevo je vždy můj QE43Q60R. Porovnání s LG a druhý je Samsung. Každopádně je rozdíl evidentní.2.jpg1.jpg

0 Like
aallddaa
Apprentice
Možnosti

Řekl bych, že problém bude v něčem jiném - ČT sice vysílá ve full HD, ale samozřejmě záleží stejně tak i na kvalitě konkrétního obsahu, který je takto vysílán. Ten váš záběr je zjevně z regionální zprávy, zatímco to, co dáváte ke srovnání, jsou záběry ze studia. A pokud zrovna ten daný záběr z regionu nemá příliš dobrou kvalitu, tak to, že je pak vysílán v 1080p neznamená, že se vylepší. Takže se jej váš Samsung může snažit žehlit a výsledek je takový.

Pro skutečné srovnání by bylo potřeba porovnat na obou televizích stejný obraz. 

0 Like
QLED3
Explorer
Možnosti
Děkuji za informace. Sám jsem věc diskutoval s odb. prodavačem a věc mi technicky zcela přiblížil, podrobně a dostetčně vysvětlil. Takže je mi teď jasné co a jak funguje (rozdíly anténa, kabel,satelit, wi-fi,full HD, Ultra HD 4K). To kdybych původně věděl, tak bych za přijímač dal jen půlku financí a byl bych na tom samém obraze. Děkuji.
0 Like
mhala1
First Poster
Možnosti

Na mé QE55Q60r se tento problém objevuje jednou za dva měsíce. Barvy jsou hodně intenzivní až se v obraze objevují totálně překreslená místa. Byl jsem z toho celkem rozhozený tv není nejlevnější. Stačí TV vypnout vypínačem na TV a ne dálkovým ovladačem, chvíli počkat a po zapnutí u mně všechno v pohodě. Nevím jestli se nějak restartuje software ale u mně to zatím funguje.

0 Like
Pamela68
Voyager
Možnosti
Takový obraz mám na Samsungu v ložnici taky, mám to jen na anténu a hrůza 🙄🙄🙄 Podařilo se to nějak vyřešit, nebo je to standard? V obýváku mám větší OLEDku , sice přes PODA, ale obraz je nesrovnatelně lepší.
0 Like