Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwiększenie pamięci ROM telewizora

(Temat utworzony: 05-01-2021 07:34 PM)
2224 Wyświetlenia
Tomek5R
Journeyman
Opcje
Mam TV Samsunga 55 cali. Używam kilku aplikacji w Smarcie. Niestety nie mogę ich aktualizować. Np. aktualizacja aplikacji TVApple jest tak duża, że odinstalowanie wszystkich innych aplikacji nie pozwoliło by ją wgrać. Moje pytanie. Czy jest jakaś możliwość zwiększenia ilości MB pamięci w telewizorze?
0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomek5R  Napisz, jaki masz dokładny model TV ? Nie ma możliwości zwiększenia pamięci.

0 Like
Tomek5R
Journeyman
Opcje
TV jest z 7 serii
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

To nie jest model a seria 7 więc jaki MU7xxx,NU7xxx,RU7xxx czyTU7xxx ?

0 Like
Tomek5R
Journeyman
Opcje
Ooo fakt 😉
UE55NU7452
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Pełna lista modeli https://news.samsung.com/pl/telewizory-samsung-z-apple-tv-i-airplay-2-pelna-lista-modeli

Jak widać, twojego TV nie ma, możesz się dowiedzieć na infolinii Samsung tel. 22 607 93 33 lub Czat

https://www.samsung.com/pl/support/livechat/

0 Like
kryspin1983
Journeyman
Opcje

Mam dokładnie ten sam problem. Tyle że ja nie mogę zaktualizować samej Aplikacji Smart o którą prosi telewizor bo nie mam miejsca choć bym wszyskto odinstalowal .

UE50NU7472

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @kryspin1983  :smiling-face: Jak zawsze w takich wypadkach polecam reset pamięci podręcznej. Na Twoim modelu Tv zadziała :smiling-face:

Upewnij się, czy telewizor jest połączony z Internetem. Jest to niezbędny warunek do uruchomienia się TV po powyższym resecie.

Poniżej zamieszam instrukcję:

1. Włącz TV.

2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV.

3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie.

4. Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.

5. Odczekaj następne 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.

Gdy TV nie odpowiada przez 3 minuty, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.

Reset, czyli przywrócenie początkowych ustawień obrazu, dźwięku, wylogowanie z aplikacji internetowych.