18-02-2024 03:58 PM
12-01-2025 11:53 AM
@Krzy-1 Tu nie ma takiej osoby aby mogła to zgłosić a tym bardziej nikt Samsunga tu nie zagląda.
Pozostaje tylko taki problem samemu zgłosić.
14-01-2025 11:37 AM
No to mnie zmartwiłeś.
No cóż ja mam Ci napisać? Tak jak napisałem wcześniej serwis zgłoszenie zamknął. a po rozmowie z przedstawicielem Samsung w Polsce, otrzymałem odpowiedź, że temat jest otwarty i jest obecnie u inżynierów, pewnie ściema jakaś.
Przecież wystarczy bazować na firmware ze starszych modeli i myślę, że byłoby ok.
Ja się postarałem i dokonałem pewnych pomiarów tego okienka info.
Otóż, same wymiary tej ramki są bez zmian. Natomiast nastąpiło niewielkie obniżenie zawartości, widać to nawet bez okularów, a więc tym samym pasek pewnie jest, ale już nie mieści się w tej ramce (po prostu wypada poza obszar ramki. Starałem się to wyjaśnić Panom z serwisu, ale myślisz że chcieli cokolwiek słuchać????
Może się dogadamy i wspólnie wystąpimy do rzecznika praw konsumentów (UOKiK) w tej sprawie.
Dwie osoby to już "TŁUM".
Obecnie nie liczę na jakieś pozytywne rozwiązanie ze strony Samsung.
22-01-2025 07:50 AM
Aktualizacja:
Mam dwa TV ten sam model QE43Q60CAU i QE55Q60CAU i do obu wczoraj (21.01.2025) wyszła gruba aktualizacja nie tylko poprawkowa, ale też aktualizująca cały obecny system Tizen 7 do najnowszej wersji Tizen 8. Wczoraj też na obu telewizorach ją zainstalowałem. Oczywiście pasek się pojawił. Nie wiem jeszcze tylko na jak długo....
23-01-2025 07:53 PM
No to gratulacje i trzymam kciuki aby działało już na zawsze.
Jednocześnie zazdroszczę, bo na razie do mojego nic się nie pojawiło jeszcze, a przypuszczam, że długo poczekam. Na razie czekam na jakieś info z Samsung, ostatnio dzwonili do mnie jakiś tydzień temu, że sprawą zajmują się inżynierowie.
Jeżeli pasek się utrzyma na stałe, to bądź ostrożny przed następną aktualizacją, bo niestety nie przywrócić poprzedniej wersji oprogramowania.
Pozdrawiam
25-01-2025 02:43 PM
26-01-2025 10:10 PM
No cóż, współczuję. Jestem ciekaw czy tak mają wszyscy użytkownicy tych modeli i nie zwracają na to uwagi, czy tylko niektóre telewizory…. Zastanawiam się nad tym.
wracam do tematu wspólnego poruszenia tematu, zebrania danych, w tym oficjalnej odpowiedzi Samsung i wysłanie do UOKiK.
Jeżeli okaże się że są tobpojedyncze przypadki, to telewizory powinny zostać wymienione na wolne od wady. Mogę zlecić prawnikowi przygotowanie pisma najpierw do Samsung, a następnie do UOKiK.
A może od razu złożyć skargę do UOKiK? Nie ma na co czekać….
Jutro będę dzwonił do Samsung w sprawie przedstawienia jasnego stanowiska na piśmie lub mailem.
Dam znać co odpowiedzieli.
pozdrawiam
26-01-2025 11:05 PM
28-01-2025 12:18 PM
Dobra, robimy tak.
Telefonowałem w dniu wczorajszym do Samsung i odpowiedź inżynierów jest taka, że to wina nadawcy sygnału, czyli kablówki. BZDURA. U mnie na antenie TV naziemnej dzieje się to samo, sprawdziłem kilka razy.
W związku z tym, że nie udzielili odpowiedzi na piśmie lub mailowo, utworzyli kolejne zgłoszenie do serwisu. Tym razem serwis ma mi napisać wyraźnie co i jak, czy wymieniają płytę główną czy nie zgadzają się z reklamacją.... zobaczymy, czekam na wizytę serwisu.
Proponuję abyś zrobił to samo. Zażądaj na piśmie odpowiedzi co i jak, z Samsung lub z serwisu.
Jak będziemy mieli odpowiedzi na piśmie, dogadujemy się i ja dalej popycham temat zgłoszenia do UOKiK.
Musimy mieć podkładkę, bez tego samo pismo będzie raczej słabym argumentem.
Ja postanowiłem, że nie odpuszczę tematu. Nie po to zapłaciłem dużą kasę, żeby mi teraz ktoś mówił, że w zasadzie to Pan nie musi tego mieć, może Pan sobie sprawdzać za pomocą przycisku INFO. Odpowiedziałem im, że proszę sobie kupić samochód w którym nie działa jedna żarówka oświetlenie wewnętrznego, a pozostałe działają i czy też zaakceptują taki stan rzeczy? Przecież w sumie to oświetlenie wnętrza samochodu jest, a ta jedna żarówka nie stanowi przecież problemu... 🙂 to zaczęli się wykręcać, że to zupełnie co innego i takie tam bzdury...
Działaj ze swojej strony a ja ze swojej. Myślę, że w tym tygodniu powinienem już coś mieć.
Pozdrawiam
31-01-2025 01:20 PM
Witam, właśnie był u mnie Pan z serwisu i zostawił lakoniczną "opinię techniczną", w której napisali trzy króciutkie zdania, że generalnie to wina nadawcy sygnału TV. BZDURA. Tłumaczenie, że w TV naziemnej dzieje się tak samo, mało tego sprawdziłem TV u innego operatora/dostawcy TV i znowu to samo, brak paska.
Ale najważniejsze, że mam opinię w formie papierowej, po ponad dwóch miesiącach walki.
Co więcej, serwis nie pofatygował się nawet aby zabrać telewizor do testów, tylko wydali opinię na podstawie pobawienia się pilotem od telewizora i resecie fabrycznym. No i w ogóle Pan serwisant ma też telewizor serii "D" i ma dokładnie to samo i mu to nie przeszkadza. Nie przyjął żadnej argumentacji, że również w serii "C" występuje ten sam problem.
Na szczęście screeny wszystkich czatów z obsługą Klienta, więc mam czym oprzeć swoje zarzuty przeciwko Samsung.
W poniedziałek ruszam do Urzędu.
Jeżeli masz coś od siebie to w efekcie synergii od dwóch Klientów, można powalczyć.
I nie chodzi mi o wymianę nowego telewizora na drugi nowy telewizor, a o rozwiązanie problemu.
Jak chcesz dołączyć to zapraszam. Jeżeli nie, to idę "na front" sam. Na pewno tego tak nie zostawię, czy oni mnie uważają za nieuka????
Pozdrawiam
03-02-2025 07:06 PM
Jestem już po rozmowie telefonicznej z Rzecznikiem Praw Konsumenta.
Wiem co mam przygotować i już wszystko kompletuję.
Jutro zgłaszam sprawę przeciwko Samsung.
Na pewno tematu nie odpuszczę.
Pozdrawiam