Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikający obraz

(Temat utworzony: 11-04-2020 10:12 PM)
6291 Wyświetlenia
maro2345
Apprentice
Opcje

Witam, 

Posiadam pewien problem z telewizorem samsung, jego konkretny model to Samsung UE43RU7172, chodzi o to, że po dłuższym użytkowaniu dekodera, bądź konsoli, które są podpięte pod HDMI obraz znika, ale dźwięk słychać normalnie, mam na myśli dźwięk konsoli oraz programów z dekodera, pilot reaguje, przełącza kanały, ale obrazu brak, tak samo dzieje się z konsolą, gdy ją  wyłączę  po graniu około 4 godzin i przejściu na dekoder nie widzę obrazu, kiedy znowu odpalam konsole na niej również nie ma obrazu a dźwięk słychać. Interfejs Samsunga widzę normalnie, mogę wejść na netflix, czy włączyć coś z dysku, wtedy obraz jest. Kontaktowałem się z infolinią już chyba 5 razy, na początku kazano wykonać mi reset tv na zasadzie odłączenia z prądu, następnie stwierdzono, że moje oprogramowanie jest nieaktualne, mimo, że jest aktualne, czy ktoś może znać przyczynę dlaczego się tak dzieje? 

Dodam, że reset tv poprzez ustawienia pomaga i wtedy obraz wraca, ale po znów długim użytkowaniu obraz znów znika. 

0 Like
bellerin
First Poster
Opcje

Tak, mam załączoną funkcję anynet, wydaje mi się, że sterowanie urządzeniami zewnętrznymi za pomocą pilota również ( gdzie można to sprawdzić ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ustawienia->Ogólne->Menedżer urządzeń zewnętrznych->Anynet+ (HDMICEC) 

Źródło-> Konfiguracja uniwersalnego pilota.

0 Like
bellerin
First Poster
Opcje

Tak, mam załączone te funkcje

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@bellerin  To wyłącz z Anynet+ a z uniwersalnego pilota usuń konsole.

0 Like
bellerin
First Poster
Opcje

@vdsl2 Niestety problem się nie rozwiązał, nadal po przełączeniu źródła na z konsoli na Tv nie ma obrazu, a jedynie dzwięk.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@bellerin Dwa dni temu podłączałem nowy TV Q70RAT i dziś pytałem się, czy wszystko jest OK, czy są jakieś zaniki z konsoli i dekodera i odpowiedz, że nie.

0 Like
bellerin
First Poster
Opcje

a czy u założyciela tego postu problem został rozwiązany ?

Niestety u mnie problem nadal jest obecny, wystarczy odłączenie od sieci na 5 sekund i obraz wraca, jednakże chciałbym wyeliminować problem. Co może być przyczyną ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@bellerin  Może napiszę, jak ja to konfiguruje, podłączamy, wszystkie urządzenia do TV przechodzę, podstawą konfiguracje jak strojenie TV naziemnej później przechodzi, tryb automatyczna konfiguracja podłączonych urządzeń na sam końcu połączam  TV do internetu. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
bellerin
First Poster
Opcje

Dzięki za informacje, a możesz powiedzieć w jaki sposób tę aktualizację wgrać ? Jak wchodzę w aktualizacje w telewizorze to wyskakuje informacja, że obecna wersja to 1374, a gdy włączam aktualizuj to informuje o braku nowych aktualizacji

0 Like