Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zielona linia na ekranie telewizora UE65MU7002

(Temat utworzony: 04-07-2021 01:09 PM)
16222 Wyświetlenia
Łukasz23
First Poster
Opcje

Cześć, 

Piszę z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu dotyczącego ekranu telewizora. Mianowicie w dniu wczorajszym po 2 tygodniowym nieużywaniu telewizora pojawiła się pionowa zielona linia od samej góry ekranu do samego dołu. Linia grubości 1 pixela wyraźnie widoczna na górze i idąc na sam dół powoli zanika. Robiłem diagnostykę, wyłączyłem telewizor na kilka godzin i odłączałem od zasilania. Na testach różnych kolorów ekranu nie widać tej linii jedynie na zielonym tle. Aktualizacje są zainstalowane najnowsze. Telewizor jest użytkowany przeze mnie od ponad 3 lat i nigdy nie było problemów. Telewizor wisi na ścianie na dedykowanych uchwytach do TV. Telewizor z dala od grzejnika, wody. Nie było też uszkodzeń mechanicznych. Poniżej przybliżony obraz:

20210704_130403.jpg

Obawiam się że to moze być uszkodzona matryca. Czy miał ktoś podobny problem? Obraz z odległości około 2m:

20210704_130328.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Łukasz23  Ten model jaki masz teraz kosztował ponad 5000zl a teraz w tej cenie o dużo lepszych parametrach możesz mieć aż dwa telewizory lub jeden QLED z tego roku. Już od dawna nie kupuje się sprzętów na wiele lat.

YouWIN
Explorer
Opcje

Witam, Samsung UE65MU7002 dziś na ekranie mojego tv pojawił się pionowy pasek koloru czerwonego,bliżej prawej strony telewizora.Czy ktoś miał taki problem?

image

image

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Taki pasek wskazuję na uszkodzenie ekranu. Masz do wymiany ekran lub zakup nowego TV.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/zielona-linia-na-ekranie-telewizora-ue65mu7002/td-p/3...
Łukasz23
First Poster
Opcje
Dzień dobry. U mnie jest podobny problem z tym że pasek jest koloru zielonego. Niestety jest to uszkodzona matryca. W moim przypadku telewizor jest już bez gwarancji, więc nic z tym nie zrobiłem.
0 Like
YouWIN
Explorer
Opcje
No i ja podobnie też póki co nic z tym nie robie bo tv kosztował 5500 a dopiero 4lata minęły
0 Like
gcwks
First Poster
Opcje
Dobry wieczór, na moim tv samsung UE55HU8500, pojawiły się nagle zielone pasko, zarówno przy przelaczaniu kanałów jak przy odbiorze. To samo jest przy korzystaniu ze znanej platformy streamingowej. Oprogramowanie jest aktualne. Macie jakiś pomysł?20240417_211653_1000058002_1713381415.jpg20240417_211645_1000058001_1713381408.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gcwks  Pozostaje jedynie serwis w tych modelach był problem z zielonym ekranem.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

gcwks
First Poster
Opcje
Dzięki piekne 😀
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Proszę bardzo. Pozdeawiam.

0 Like
Raper305
First Poster
Opcje

Witam wszystkich u mnie też to się pojawiło Zielona Linia od góry do na dół tak nagle się pojawiło czytałem na internecie że to prawdopodobnie z diody się wypalają i taka kreska się pojawia na YouTubie Znalazłem jakieś takie filmy i że da radę to niby naprawić kto jak ma złotą rączką i zna się na elektryce No to możesz sam naprawić a jak nie potrafi No to musisz znaleźć do serwisu ale się nie opłaca znaleźć się bo to dwa razy więcej zapłaci niż za nowy telewizor w dzisiejszych czasach robią telewizory na 5 lat tak żeby kupić następnego po pięciu latach telewizor się psuje bo przegrzewają się diody A co się robi samo telewizor już ma swoje lata które przepracował będzie grał takie właśnie robią telewizory tylko mnie to dziwi że Samsung która jest dobrą firmą i się przyjął do telewizora

0 Like