Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszony ekran tv podczas konfiguracji telewizora ue49mu6472

(Temat utworzony: 09-12-2017 11:03 PM)
935 Wyświetlenia
Tomaszen
First Poster
Opcje

Witam, podczas wstępnej konfiguracji tv coś poszło nie tak. Nie można przejść dalej, pojawia się biala plansza (patrz zdjecie). Nie można zmienić źródła sygnalu, z pilota działa wyłącznie ustawienie głośności i przycisk zasialania. Nie da się wybrać innych opcji z pilota oraz menu z obozowy telewizora. Proszę o pomoc. Dodam że telewizor jest podłączony wyłącznie do dekodera cyfrowego Polsatu przez port HDMI.IMG_20171209_220907.jpg

0 Like
6 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odłącz go od źródła zasilania i odczekaj z 10 min, niech rozładują się wszystkie kondensatory i napięcie na układach spadnie do zera.
Skonfiguruj go na czysto bez podpiętych urządzeń. Gdy ją zakończysz podłącz dekoder, nie telewizor go wykryje.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ilso
Pioneer
Opcje

Tomaszen odłącz tv od prądu, odłącz wszystkie urządzenia zewnętrzne , podłącz tv bezpośrednio do gniazdka i sprawdź czy da się przejść dalej. Jeśli nie to oddaj tv do sklepu, i skorzystaj w rękojmi

0 Like
A9n13s2ka
First Poster
Opcje

Witam, pojawił mi się podobny problem przy konfiguracji telewizora. Czy udało się może Panu rozwiązać ten problem? Jeśli tak byłabym wdzięczna za pomoc.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@A9n13s2ka Czy skorzystałaś z wcześniejszych porad? Odłaczyłaś telewizor od proądu na dłuższą chwilę?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
A9n13s2ka
First Poster
Opcje

Tak, odłączyłam nawet na całą noc i dalej jest to samo.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
No to niestety, nie pozostaje nic innego jak zgłoszenie usterki do serwisu 😞

0 Like