Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamiana matrycy

(Temat utworzony: 05-09-2023 06:47 PM)
1453 Wyświetlenia
Members DENON
Apprentice
Opcje

Tego co zrobił Samsung ,serwis nie przebije nic Posiadam telewizor 75 cali  QN91 A jest mocno wadliwy raz wymienili matrycę  bo nie było ostrości lokalne wygaszanie nie działało  Ale drugim razem przywieźli jakiś rozebrany telewizor wyjeli z mojego głośniki i  przełożyli do tamtego jak się okazało ten drugi był modelem QN90A z matrycą IPS a których to Samsung zmienili mu dowód osobisty w menu serwisowym na QN91b Tka więc teraz mam telewizor QN 91A z matrycą IPS  gorszą w których to modelach Samsung takich matryc nigdy nie montował . A powinna być VA to już jest przestępstwo . N a całe szczęście pikseli na matrycy nikt nie zmieni. A lokalne wygaszanie po 3 dniach nie działa .

To już tylko sad pozostaje

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Pytam, bo gdy technicy z Orange wymieniali modem, to widziałem, że był używany i pofrunęli z nim szybciej, niż przyszli. Powodzenia 👍
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members DENON , ja jestem moderatorem Oficjalnej Społeczności Samsung, w której obecnie prowadzimy rozmowę.

Oczywiście jak najbardziej możesz wysłać pisemną reklamację na wspomniany przez Ciebie adres, pamiętaj tylko, żeby na kopercie dopisać "Dział Reklamacji", żeby trafiła ona do odpowiedniego miejsca.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members DENON
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odp . Sam widzisz na fotkach  ten blumning  aż się wylewa z ekranu charakterystyczny dla IPS a w modelu QN 91 A takie matryce nigdy montowane nie były .  Jeżeli nic nie załatwię pozytywnego zgłoszę się do Ciebie .  No mam nadzieję że się zwyczajnie pomylili.  Naprawa była w piątek w dzień kiedy miałem to zobaczyć . A sobota i niedziela nie ma z  Samsungiem kontaktu..

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members DENON , po zdjęciach akurat nie za bardzo da się cokolwiek wywnioskować. Co do matryc IPS, to wiem, że takie matryce również były montowane w niektórych modelach Samsung, więc to nie jest tak, że się nie pojawiają w ogóle. Dobrze pamiętam, @vdsl2?

I tak jak mówisz, na razie na spokojnie, bez przesądzania, że ktoś coś specjalnie zrobił. Napisz i wyślij reklamację, myślę, że Dział Reklamacji szybko załatwi Twoją sprawę.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members DENON
Apprentice
Opcje

Raczej myślę że przez pomyłkę do serii QN 91 A  były montowane materce VA aż do serii QN 95 a matryce na IPS były montowane do QN 90 A Nie można nie widzieć na zdjęciach poświata światła  która otacza punkty  pod kątem tak właśnie świecą IPS  a matryce VA takiego efektu nie emitują . 

0 Like
Members DENON
Apprentice
Opcje

Wiesz ja od zawsze byłem z Samsungiem to jest mój 4 telewizor Samsunga nigdy nie było problemów z zepsuciem się telewizora . Mam już  10 lat w sypialni  SAMSUNG  UE 55 ES 8000  i Serwisu nie widział . 

0 Like
KrzysztofDolik1973
First Poster
Opcje
Panowie ja mam qled 91A 65 calii po 30 miesiącach 4 równe pasy wypalone.
0 Like
KrzysztofDolik1973
First Poster
Opcje
Jakieś propozycje co z tym zrobic
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KrzysztofDolik1973  Pozostaje zakup nowego TV. Wymiana matrcy jest nieopłacalna.

KrzysztofDolik1973
First Poster
Opcje
Po dwóch latach wymiana tv za 9000
0 Like