Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamiana matrycy

(Temat utworzony: 05-09-2023 09:53 PM)
871 Wyświetlenia
Members DENON
Apprentice
Opcje

Tego co zrobił Samsung ,serwis nie przebije nic Posiadam telewizor 75 cali  QN91 A jest mocno wadliwy raz wymienili matrycę  bo nie było ostrości lokalne wygaszanie nie działało  Ale drugim razem przywieźli jakiś rozebrany telewizor wyjeli z mojego głośniki i  przełożyli do tamtego jak się okazało ten drugi był modelem QN90A z matrycą IPS a których to Samsung zmienili mu dowód osobisty w menu serwisowym na QN91b Tka więc teraz mam telewizor QN 91A z matrycą IPS  gorszą w których to modelach Samsung takich matryc nigdy nie montował . A powinna być VA to już jest przestępstwo . N a całe szczęście pikseli na matrycy nikt nie zmieni. A lokalne wygaszanie po 3 dniach nie działa .

To już tylko sad pozostaje

0 Like
21 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members DENON , zgłaszałeś to do Działu Obsługi Klienta? Będą w stanie zweryfikować tę sprawę.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members DENON
Apprentice
Opcje

Na dowód zamiany  matrycy  na IPS zamieszczam fotki  które są charakterystyczne dla IPS z strasznym blumingiem poświata światła a w matrycy  VA takie zjawiska nie występują . To już szczyt wszystkiego IMG_20230903_221842.jpgIMG_20230903_222113.jpgIMG_20230903_223413.jpgIMG_20230903_230919.jpg

0 Like
Members DENON
Apprentice
Opcje

To się ciągnie 5 miesięcy  dzisiaj do mnie zadzwoniło wsparcie Samsung bo do nich napisał Serwis twierdzi że jest matryca VA nie jest bo składali mi z starego w ze starego w domu . Pozostaje tylko Sąd  dowód mam w matrycy pikseli nikt mi nie zmieni  bo matryca VA mi inny kształt pikseli i matryca IPS ma inny kształt pikseli  a matryca IPS nigdy nie była montowana do Modelu QN 91 A No akurat ja się trochę na tym znam.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members DENON , podasz na priv numer zgłoszenia serwisowego oraz Twoje imię i nazwisko, jutro zbadam sprawę?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Dlaczego zgodziłeś się na to? Tym bardziej, że widziałeś co robią.
0 Like
Members DENON
Apprentice
Opcje

Nie wiedziałem co montują  dopiero wieczorem oglądałem testy blumingu przywieźli  telewizor bez tylnej obudowy i potem założyli moją z tabliczką znamionową QN91 A tak to szybko trwało jak na akord on wiedział co to jest . Dzisiaj do niego  dzwoniłem powiedział co mu dali to przywieźli . Kątem oka widziałem Kod QN 90A ale powiedział że to jest kod matrycy . Słuchaj ja jestem Klientem i nie muszą się znać przyjeżdża Technik z logo Samsung na koszulce to o co Ty mnie pytasz człowieku.

Members DENON
Apprentice
Opcje

Będę pisał na Postępu 14 bo muszę przesłać te fotki  i opisać  sprawę  . Sorry nie wiem kim jesteś . 

Ale myślę że wiesz co to jest Bluming skoro się zainteresowałeś Fakturę mam na QN91 A a matrycę drugi raz wymienianą pierwszy raz była VA ale już drugi   IPS a dodatkowo lokalne wygaszanie nie działa i tak.  

0 Like
rybus85
Helping Hand
Opcje
Tego się oglądać nie da. Dlatego jak dla mnie tylko OLED.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members DENON   Wykonaj wskazówki podane przez @OleksiiA  postara się pomóc 

0 Like