Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam. Mam pytanie Telewizor Samsung QLED QE43Q67AAU

(Temat utworzony: 06-11-2021 05:09 PM)
629 Wyświetlenia
Marko58
Journeyman
Opcje

Nie wiem dlaczego oglądając kanały telewizyjne muszę zwiększyć poziom głośności do 100 procent a wcale nie jest za głośno, natomiast odtwarzając filmy z NETFLIKSA (aplikacja na telewizorze) lub z dysku zewnętrznego itp. głośność jest właściwa o dużo głośniej niż na kanałach. Wyjście dźwięku TV tak samo HD z Sundbara.

Zapewne coś nie tak w ustawieniach.
Proszę o pomoc.
0 Like
12 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Zwiększ głośność na soundbarze, a najlepiej podłącz go przez hdmi arc (wejście w tv).
0 Like
Marko58
Journeyman
Opcje
Sundbar podłączony jest przez hdmi, oglądając tv nie mogę z niego wyciągnąć zbyt dużo, przeciętna głośność.
0 Like
MadLunatic
Pathfinder
Opcje
A od jakiego operatora masz telewizję??I czy masz sparowany pilot od tv z dekoderem??
0 Like
Marko58
Journeyman
Opcje
Operator Cyfrowy Polsat. Pilot obsługuje dekoder czyli jest sparowany. Słaba głośność jest również gdy dźwięk jest odtwarzany przez głośniki telewizora (na kanałach tv - na np. NETFLIKSIE i z dysku zewnętrznego jest ok.)
0 Like
MadLunatic
Pathfinder
Opcje
Tak myślałem że cyfrowy Polsat.A który dekoder??Czarny czy ten biały??Czy od samego początku tak się dzieje??
0 Like
Marko58
Journeyman
Opcje
Dekoder EVOBOX PVR biały, obiawy od początku uruchomienia telewizora i podłączenia dekodera.
0 Like
Marko58
Journeyman
Opcje
Czyli od 2 dni.
0 Like
MadLunatic
Pathfinder
Opcje
Wydaje mi się że tv miałeś ustawione na powiedzmy 5 lub 10 a po sparowaniu pilota sterujesz tylko głośnością dekodera.Usun pilot tv tak jak miałeś na początku i wtedy sprawdz
0 Like
Marko58
Journeyman
Opcje
Ok. spróbuję lecz już nie dzisiaj, wydaje mi się że zresetuję telewizor do ustawień fabrycznych od nowa skonfiguruję go i dopiero wtedy pojedyńczo zacznę dodawać użądzenia. Wcześniej podłączyłem użądzenia przed konfiguracją telewizora. Pobawię się trochę, dzięki za pomoc.
0 Like