Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wifi przełączanie jak zapobiec ?

(Temat utworzony: 22-04-2024 10:30 AM)
264 Wyświetlenia
marius_09
Journeyman
Opcje

Witajcie

Taki problem. Mam dwie sieci Wi-Fi w domu na parterze i na piętrze. Dom jest dużych rozmiarów więc telewizory umieszczone na piętrze widzą sieć z parteru na niskiej jakości (ale widzą). Problem jest taki, że samoczynnie sobie przełączają tą sieć na tą silniejszą z piętra. To przełączenie rozwala multiroom canal + i irytuje coraz bardziej. Można jakoś zapobiec temu przełączaniu. Słowem aby TV działał na zasadzie nieważne czy masz silniejszy sygnał masz być połączony zawsze z tą siecią, którą ci wybrałem ?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@marius_09  Z opisu wygląda że łączyłeś się obiema sieciami WIFI. Jedyna opcja o usunięcie jednej sieci z TV i wtedy nie będzie się  przełączał.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@marius_09  Z opisu wygląda że łączyłeś się obiema sieciami WIFI. Jedyna opcja o usunięcie jednej sieci z TV i wtedy nie będzie się  przełączał.

marius_09
Journeyman
Opcje

W sumie bardzo logiczne aż wstyd, że o tym nie pomyślałem. Dziękuję. Zaraz zobaczę czy jest opcja usunięcia.

marius_09
Journeyman
Opcje

Jak najbardziej jest taka opcja poprzez podmenu zarządzanie sieciami i usunięcie z zapoamiętanych. Zobaczymy ale na logikę musi zadziałać. Dziękuję. 

0 Like
Selixo
Hotshot
Opcje
Wyłącz auto zmianę sieci w inteligentnym wifi. 1713797010778.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Selixo  napisał(a):
Wyłącz auto zmianę sieci w inteligentnym wifi. 1713797010778.jpg

@Selixo  Czy jesteś pewny że to pomoże w TV? Bo temat nie dotyczy telefonu Galaxy?