Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawienia Samsung 55RU8002

(Temat utworzony: 20-11-2019 08:28 AM)
3996 Wyświetlenia
szczepan8707
Journeyman
Opcje

Witam

Mam wrażenie, że telewizor jest cały czas jakby wygaszony mimo, że naciska się przycisk wł/wył , ponieważ po ponownym włączaniu od razu się włącza i jest w miejscu jakim ostatnio został wyłączony. Czy ma jakiś tryb czuwania i ciągle pobiera prąd ? Jeżeli tak to jak to wyłączyć. 

Druga sprawa mam dekoder od światłowodu MAG254 do telewizja, który jest podłączony pod TV w gniazdo HDMI1, telewizor znalazł go jak JABMOX i steruje się nim za pomocą pilota do telewizora co jest bardzo wygodne. Problem w tym, że on wógólę się nie wyłącza mimo ustawienia, że reakcja na HDMI natychmiast. Widać to po diodzie, jak i włączeniu ustawień dekodera, wyłączeniu TV a po nocy i włączeniu TV od razu pokazało się okno tych ustawień.Dodam, że w poprzednim telewizorze, samsung le40c650 po jego wyłączeniu dekoder sam się wyłączał a po włączaniu tv dekoder sam się włączał. Wrzucam zdjęcia z ustawień, przepraszam za kiepską jakość. Co to za opcja rozszeszenie sygnału wejściowego ?

20191120_063958.jpg20191120_064005.jpg20191120_064011.jpg20191120_064026.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szczepan8707  Zadzwoń, na infolinie Samsunga tel. 22 607 93 33 może coś Ci pomogą zdalnie. 

Czy wybierałeś z listy dostawcę usługi TV jako JAMBOX, a potem model dekodera MAG 254 ?

0 Like
szczepan8707
Journeyman
Opcje
Wybrałem tylko JAMBOX i to wszystko, więcej nie ma wyboru
0 Like
szczepan8707
Journeyman
Opcje

Dzwoniłem na infolinię.  Po wybraniu jambox i wyszukaniu ręcznym znalazłem mag255 czyli, nie pomogło. Tzn dekoder włączy się wraz z tv ale nie wyłączy. Parę dni temu zobaczylem że tv sam się włączył, myślałem że może jakoś źle wyłączyłem ale dzisiaj znowu to samo, wyłączyłem go a on po chwili się włączył. Co to za telewizory teraz robią 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szczepan8707   Zadzwoń, jeszcze raz niech podjedzie, do ciebie serwis wszystko sprawdzą na miejscu.

Ja z taką błahostką sam sobie poradziłem jako dawny serwisant Samsunga. 

0 Like
szczepan8707
Journeyman
Opcje

Mam mówić aby przyjechał serwis bo dekoder się nie wyłacza ?

Czy to że sam tv się włącza ?

Jak błahostka to powiedz co to było spróbuję sam.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szczepan8707  napisał(a):

Jak błahostka to powiedz co to było spróbuję sam.

@szczepan8707  Ty nie możesz wchodzić do menu serwisowego i raczej sam sobie nie poradzisz, tym bardziej nie posiadasz, specjalnego pilota gdzie wiele opcji nie są dostępne z pilota klasycznego.

0 Like
szczepan8707
Journeyman
Opcje
Czyli dzwonić, że sam się włącza a dekoder mimo wybrania modelu się nie wyłącza ?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szczepan8707  Jeśli sam TV się włącza, po wyłączeniu pozostaje wezwać serwis. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szczepan8707  Nie wiem, czy udało Ci rozwiązać problem, ale jest nowy firmware dla twojego TV wer 1335.

0 Like
szczepan8707
Journeyman
Opcje
Niestety nie, dzwoniłem na serwis, połączyli się online sprawdzili, zrobili reset i dalej to samo. Wgram dzisiaj nowe firmware. Jest gdzieś historia zmian co wprowadzili,porpawili ?
0 Like