Cerrar

What are you looking for?

cancelar
Mostrando los resultados de 
Buscar en lugar de 
Quiere decir: 

Tema original:

UE55MU7002T Problem z Netflixem.

(Tema creado el: 15-07-2018 11:51 AM)
574 Visitas

Yo también tengo este problema.

martino1989
First Poster
Opciones

Cześć, od wczoraj jestem posiadaczem wspomnianego w temacie telewizora. Mam jeden problem z Netflixem. Z poziomu TV wszystko działa bardzo dobrze, ale nie mogę sterować tą aplikacją z telefonu, co bardzo lubię i przy wcześniejszym TV zawsze robiłem przy pomocy Chromecasta. Aplikacja Netflixa na telefonie jest połączona z TV, ale nie mogę włączyć żadnego programu. W aplikacji wchodzę np. w "Narcos", wybieram odcinek, ale nie odtwarza się on na telewizorze, mimo że rzekomo telefon jest z nim połączony. Wiecie może czym to jest spowodowane? 

0 likes
5 Respuestas
Szewcu72
MegaStar
Opciones

Sam napisałeś, ze robiłeś to przy użyciu chromecasta. Najwidoczniej w przypadku aplikacji pisanych pod Tizena, system w tv Samsunga, twórcy aplikacji nie przewidzieli takiej opcji. Proponuję wysłać zapytanie do twórców aplikacji na adres samsungappstore@netflix.com i dopytać, czy planują taką funkcjonalność.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 likes
martino1989
First Poster
Opciones
Nie zrozumiałeś o co chodzi, przy użyciu Chromecasta przesyłałem serial na stary TV. Wczoraj tak samo robiłem na Samsungu już bez Chromecasta i jeżeli jest możliwość przesyłania obrazu z aplikacji Netflixa na telefonie i rozpoznaje telewizor a później się z nim łączy, to chyba jednak oznacza, że programiści Netflixa jednak przewidzieli taką opcję :smiling-face: Tak jak mówię, wczoraj to działało, wybierałem serial na telefonie i przesyłałem na TV. Dzisiaj jak to chcę to zrobić, to na TV włącza się Netflix ale nic więcej się nie dzieje. Serial nie chce się na TV włączyć.
0 likes
Szewcu72
MegaStar
Opciones

A wiedzisz, bo teraz dokładnie napisałeś o Ci chodzi.

A czy aplikacja netflixa na tv jest przypisana do konta, którego używasz na telefonie?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 likes
martino1989
First Poster
Opciones

Tak, to samo konto na telefonie i TV. 

0 likes
Szewcu72
MegaStar
Opciones
Nie woem jaki masz telefon, ale sprobuj rozłączyć urządzenia. Zrób reset smart huba. Odłącz tv od prądu na 15 min. niech wyzeruje się mu pamięć i sprobuj skonfigurować wszystko jeszcze raz.
Być może była aktualizacja aplikacji, a te czasami wykladają się po tym.

0 likes