Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

UE55MU6452 Problem z parowaniem pilota smart control z dekoderem cyfrowego polsatu HD 5500S. Połaczenie przez HDMI

(Temat utworzony: 18-02-2018 08:50 PM)
19198 Wyświetlenia
umenos
Student
Opcje

Mam TV UE55MU6452 do którego podłączony jest dekoder cyfrowego polsatu HD 5500s przez port HDMI.

Podczas pierwszego urochomienia TV, pilot smart control został sparowany poprawnie z dekoderem a TV rozpoznawał dekoder na porcie HDMI. Wszystko działało jak należy, natomiast problem pojawił się przy wyłączeniu dekodera cyfrowego polsatu. Pilot smart control działa tylko na TV, nie ma możliwości zmiany kanałów na dekoderze.

Po każdym włączeniu dekodera, trzeba parować pilot od nowa, żeby móc korzystać jednego pilota do dwóch urządzeń

0 Like
Przejdź do rozwiązania
29 Odpowiedzi
Wilkifotografii
Apprentice
Opcje

Mam tak samo z dekoderem CP . Pilot od tv działa tylko z bliskiej odległości. Roxwiqzales ten problem ?

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Wilkifotografii :smiling-face: Może zresetować oba urządzenia i ponownie przeprowadzić konfigurację pilota uniwersalnego. Daj znać czy pomgło.

0 Like
korusc
First Poster
Opcje
Kilka dni temu postawilem zupelnie przypadkiem dekoder pionowo tuz oboj telewizora... i działa. Powiedz czy u Ciebie tez pomogło?
0 Like
Spichriss
First Poster
Opcje

Witam. I ja mam problem ze sparowaniem pilota z dekoderem polsatu ( HD5500s) . Jak wyłączam tv to dekoder również się wyłącza , natomiast kiedy włączam tv dekoder muszę włączyć jego pilotem . Przełączanie programów pilotem od tv również nie działa nawet po wpisaniu nr. dekodera 

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Czyli jak rozumiem, ponownie wykonywałeś parowanie pilota uniwersalnego na TV, próbowałeś z wymianą kabla?

Spichriss
First Poster
Opcje

Tak, próbowałem kilka razy parować , niestety nie przyniosło rezultatu . Kabla HDMI nie wymieniałem 

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Wypróbuj z innym kablem, kojarzę, że pomóc może też paradoksalnie wyłączenie funkcji HDMI-CEC po stronie dekodera.

0 Like
Spichriss
First Poster
Opcje

użyłem nowego kabla HDMI i wyłączyłem HDMI-CEC 

0 Like
Spichriss
First Poster
Opcje

Niestety bez zmian , dodam że kilka dni temu pani ze wsparcia technicznego zdalnie coś poprawiała w tv i zresetowała tv bo był problem ze sparowaniem pilot- tv , teraz pilot działa bez zarzutu lecz problem jest jak wyżej 

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

W takim wypadku jest spora szansa, że nie uda się tym urządzeniom wspólnie dogadać, aktualizacja na obu urządzeniach najnowsza?

0 Like