Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

UE55MU6452 Problem z parowaniem pilota smart control z dekoderem cyfrowego polsatu HD 5500S. Połaczenie przez HDMI

(Temat utworzony: 18-02-2018 08:50 PM)
19079 Wyświetlenia
umenos
Student
Opcje

Mam TV UE55MU6452 do którego podłączony jest dekoder cyfrowego polsatu HD 5500s przez port HDMI.

Podczas pierwszego urochomienia TV, pilot smart control został sparowany poprawnie z dekoderem a TV rozpoznawał dekoder na porcie HDMI. Wszystko działało jak należy, natomiast problem pojawił się przy wyłączeniu dekodera cyfrowego polsatu. Pilot smart control działa tylko na TV, nie ma możliwości zmiany kanałów na dekoderze.

Po każdym włączeniu dekodera, trzeba parować pilot od nowa, żeby móc korzystać jednego pilota do dwóch urządzeń

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kamiloa8911
Explorer
Opcje

Witam. Dziekuje wszystiim za pomoc... Problem rozwiazany... Okazalo sie ze wine ma kabel hdmi... Po wymianie problemi niema;) dziekuje za pomoc

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
29 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Próbowałeś wymienić baterie, lub wyjąć je na jakiś czas?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
umenos
Student
Opcje

Wyjęcie baterii niestety nie pomaga

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

A wymiana baterii na nowe?
Jeżeli masz możliwość sparowania i sprawdzenia pilota z innym urządzeniem to sprawdź, czy zapamiętuje? Czy też się zeruje?
Czy telewizor poprawnie wykrywa dekoder po ponownym włączeniu? Ogólnie sterowanie idzie po HDMI i być może tv gubi ustawienia dla dekodera.

Sprawdż jeszcze, czy telewizor ma najnowszą wersję oprogramowania, ale sprawdź przez stronę wsparcia. Może jest coś nowszego, co rozwiąże problem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kamiloa8911
Explorer
Opcje

Witam. Mam taki sam problem ze po wylaczeniu telewizora pilot nie zapamiętuje dekodera od cp i po kazdym wlaczeniu tv musze na mówi parowac urządzenia.... Wymiana baterii nie pomogla....prosze o jakas podpowiedz

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kamiloa8911  A jaki masz dokładny model TV ?

0 Like
Kamiloa8911
Explorer
Opcje
55nu8002. Pulot smart
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kamiloa8911  Czy taki masz firmware w TV wer 1202.3 ?

Kamiloa8911
Explorer
Opcje
Musialbym sprawdzic bo nie mam mnie teraz w domu... Ale probowalem zrobić aktualizację to pojawil sie komunikat ze mam aktualne oprogramowanie
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kamiloa8911 Jak będziesz już w domu to sprawdż jaką masz wersje i napisz ? Takie info otrzymuje się jak TV nie ma aktualnego Firmware jest to normalne. Pozostaje aktulizacja przez usb. 

https://eu.community.samsung.com/t5/Sprzęt-Audiowizualny/Aktualizacja-oprogramowania-przez-USB/m-p/4...

0 Like