Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55KS7000 Dziwny cień po prawej stronie tv

(Temat utworzony: 11-12-2020 12:41 PM)
8459 Wyświetlenia
kowalmisiek
Navigator
Opcje

Witam. 

Mam taki problem. Czasem kilka razy dziennie czasem raz na kilka dni pojawia się ciemna poświata po prawej stronie mojego telewizora. Jest to około 5 - 10 cm pasek przyciemnionego ekranu w pionie z prawej strony ekranu. Wygląda to tak jak by się podświetlanie boczne telewizora wykańczało. Zacząłem to zauważać od miesiąca. 

received_408268313633068.jpegreceived_377156220020817.jpegreceived_392595748721522.jpeg

Mam przedłużoną gwarancje która kończy się pod koniec roku czyli za 3 tygodnie. Chcę to zgłosić ale mam obawy że wezmą tv na serwis i powiedzą że oni tego problemu nie widzieli bo pojawia się to raz na jakiś dłuższy czas a na pewno nikt u nich nie będzie oglądał telewizora 8h dziennie w oczekiwaniu aż się pojawi ten problem. Lepiej już by było jak by to cały czas było przygaszone ale ten efekt pojawia się czasami na kilka sekund a czasem na kilka minut i znika. Co zrobić bo znając życie skończy mi się gwarancja i to wtedy padnie całkiem. 

0 Like
4 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kowalmisiek  Witam

Widać że poważnej awarii uległa matryca i jeżeli gwarancja jeszcze obowiązuje koniecznie skontaktuj sie z najbliższym serwisem, poniżej link:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

kowalmisiek
Navigator
Opcje

Tylko problem w tym że problem występuje od czasu do czasu a potem samoistnie znika. Serwis przyjedzie popatrzy i powie że wszystko jest dobrze. Co innego jak by to cały czas występowało a to się pojawia czasami na kilka sekund a czasami na kilka minut i znika. Widać że matryca zaczyna padać tylko że jak akurat problem się przy serwisantach nie pojawi to mi gwarancja się skończy a tv padnie po gwarancji.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kowalmisiek  Trzeba wszystko dokładnie im opisać pokazać nawet te zdjęcia. Nic więcej nie można zrobić a trzeba skorzystać póki gwarancja jeszcze trwa.

kowalmisiek
Navigator
Opcje

Ok. Dziś będę pisał do serwisu w tej sprawie.