Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE46F6770 nie działają aplikację po aktualizacji do firmware 2126

(Temat utworzony: 29-05-2018 01:44 PM)
1169 Wyświetlenia
Mar1os
Apprentice
Opcje

Mam problem z telwizorem który zawiesza się podczas przełączania kanałów lub gdy próbuje skorzystać z aplikacji w SmartHub. Problem pojawiał się po wykonaniu aktualizacji do wersji 2126. Przywracanie ustawień fabrycznych nic nie daje.
Nie można odpalić żadnej aplikacji. Po próbie odpalenia nic się nie dzieje, a czasami po takiej próbie blokuje się funkcja przełączania kanałów TV (telewizor przestaje reagowac na naciskane przyciski pilota, a gdy już zacznie działać to przełączanie kanałów trwa bardzo długo około 3-4 sekund od naciśnięcia przycisku). Wyłączenie TV następują po około 10s od naciśnięcia przycisku wyłączania. Takie niechlujstwo i specjalne spowalnianie sprzętu po aktualizacji utwierdza mnie tylko w przekonaniu, żeby kolejny raz nie kupować TV marki SAMSUNG 😞

0 Like
6 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Powiedz proszę, kiedy telewizor został zaktualizowany do najnowszej wersji. Czy była to automatyczna aktualizacja, czy przez usb.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Mar1os Bez urazy, ale wcześnie się zabrałeś za aktualizację z 2016 roku :winking-face: .

Odłącz telewizor od prądu na 15 min. Po włączeniu ponownie wykonaj reset i sprawdź czy pomogło?

Nie wiem, czy ten model ma możliwość zdalnego resetu? Jeżeli tak to możesz poprosić przez infolinię o jego zdalne wykonanie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Mar1os
Apprentice
Opcje

Miałem włączone aktualizacje automatyczne. Telewizor co aktualizację chodził coraz wolniej. Ostatnia automatyczna aktualizacja (nie pamiętam numeru) w moim doczuciu nic nowego nie dała oprócz tego, że po włączeniu TV nie można było odrazu korzystać ze SmartHub (był komunikat, że się aktualizuje). Można było z niego skorzystać dopiero po około 2 minutach od włączenie TV. Na początku, po zakupie tego TV 4 lata temu nie było tych problemów, TV śmigał bez najmniejszego przycięcia. Aktualizacja 2126 nie zrobiła się automatycznie, zrobiłem ją przez USB z nadzieją na poprawę. Niestety jest jeszcze gorzej, bo obecnie nie mogę włączyć żadnej aplikacji. Reset nic nie daje.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To tak jak napisałem, czy w meny jest opcja zdalnego połączenia z supportem, w celu zdalnego factory reset?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Mar1os
Apprentice
Opcje

Wykonałem Factory Reset z poziomu ukrytego MENU, czy support zrobi jeszcze inny reset? Tak czy inaczej bede dzisiaj próbował się z nimi skontaktować. Jest taka opcja zdalnego połączenia w MENU.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jeżeli robiłeś przez serwisowe, to obawiam się, że support już wiele nie zdziała. 😞 Spróbować jednak nie zaszkodzi.

0 Like