Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE46F6500 traci nasycenie po lewej stronie

(Temat utworzony: 16-04-2020 02:27 PM)
308 Wyświetlenia
szakusek
Pioneer
Opcje

Witam,

Od kilku dni mam problem z telewizorem - traci wysycenie barw stopniowo ku lewej stronie. Najlepiej widać to na czerwonym i zółtym kolorze, a najsłabiej widoczne na niebieskim. Przykładowo kolor czerwony po prawej zmierza stopniowo ku różowemu z lewej. Dobrałem się do układu tcon i poprawiłem taśmy - jednak nie przyniosło to skutku.

Telewizor 6-letni więc raczej naprawa w serwisie nieopłacalna - tymbardziej, że nie mam nic na miejscu. Proszę o podpowiedź czy problem leży w wadliwie działającej logice czy samej matrycy. Podświetlenie wydaje się świecić równo .

Zamieszczam zdjęcie z podłączonego laptopa odpaliłem czerwone tło, żeby uwidocznić problem.

Pozdrawiam

samsung.jpg

0 Like
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szakusek  Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu.  Tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych.

szakusek
Pioneer
Opcje

chodzi mi o to czy takie coś da się tanio naprawić, bo wysyłanie nienowego otv do aps na drugi koniec Polski po diagnozę i ew. naprawę może być po prostu nieopłacalne... może od razu lecieć do sklepu po nowy? Czy jest tu ktoś kto spotkał się z podobnym problemem

Pozdrawiam

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szakusek  Napisz, do tego serwisu sprawdzą, czy są, jeszcze dostępne części do tego modelu. Pamiętaj, że Samsung ma, 5 lat od daty produkcji zapewnić na dostęp do części jak wiadomo, twój model jest, z 2013 roku więc mogą już być niedostępne.

https://mixremedia.eu/