Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

UE32ES6100 wymiana taśmy LED

(Temat utworzony: 15-05-2022 08:30 PM)
1937 Wyświetlenia
Klaudia11
Explorer
Opcje

Witam, muszę wymienić taśmę LED, niestety nie ma na niej napisane jakie ma napięcie a były produkowane dwie wersje 3V i 6V, żaden sklep z częściami nie umie mi doradzić, mam sama zmierzyć napięcie ale jak? nie mam sprzętu a taśma padła. Może ktoś miał tu taki problem i wie jakie napięcie ma ta taśma? Byłabym wdzięczna za podpowiedz.

Parametry telewizora i listwy: (Telewizor ma opcje obrazu 3D)

1.jpg2.jpg

3 (Kopiowanie).jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
18 Odpowiedzi
Klaudia11
Explorer
Opcje

Super, dziękuję. Na płycie zasilania znalazłam tylko coś takiego z napisem LED, trochę słabo widać ale jest coś 5.3V. nie wiem czy to to, bo w samym wpięciu ledow nic nie jest napisane. Ale jak każda będzie działać to biorę ta 6V jest bardziej dostępna. 

Jeszcze raz dziękuję za fatygę. 

IMG_20220515_211159.jpg

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak to jest właśnie to czyli na 100% masz 6V więc możesz sobie spokojnie takie kupić. Proszę bardzo. PozdrawiamScreenshot_20220515-214358_Samsung Members_2777_1652643875.jpg
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_ @Klaudia11  No to super, czyli wszystko wyjaśnione :smiling-face:

Rozwiązanie
Klaudia11
Explorer
Opcje

Dziękuję bardzo za pomoc. Ledy kupione, wymienione, wszystko gra i buczy. Jeszcze raz dziękuję.

niebomam
First Poster
Opcje

Mogę wiedzieć ile w tym modelu jest taśm? Mam taki telewizor i górna część matrycy, tak mniej więcej do połowy jest ciemniejsza od dolnej. Ile barów będę musiał wymienić?

Pozdrawiam

0 Like
Tomek 2023
First Poster
Opcje

Poszukuję podświetlenia matrycy do tv samsung  UE43NU7092. Rozmontowałem tv i jest w nim zainstalowane podświetlenie :43"-NEW EDGE-28EA-180223-7020. 28 miesięcy temu w ramach gwarancji został wymieniony panel  o nr. CY-NN043HGEV  i (nie wiem jakI był od nowości - s/n 0C0S3sFK801134H) I elektonika.

Na znanych portalach aukcyjnych są dostępne podświetlenia ale z innymi ledami, jedynie na aliexspress są takie jak mam zamontowane. Czy mogę zastosować te inne, czy też nie, czy samsung Polska posiada takie podświetlenie w ofercie. Jak na razie przepalone są 2 diody, ale są i inne zniszczenia, w miejscu gdzie są uszkodzone diody pęknięty i wypalony jest panel rozpraszający światło led. Jestem zawiedzony jakością tego TV.

Proszę o pomoc. Tomek

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomek 2023  Samsung nigdy nie miał możliwości zamówienia LED BAR do żadnego modelu TV.

Nie ma możliwości sprawdzenia jaki były LED BAR w starym panelu.

Tomek 2023
First Poster
Opcje

W tej chwili nie chodzi mi o to co było, tylko o to czy podświetlenie new edge mogę zastąpić  np. tym z allegro --  numer oferty: 10844864128; czy złącze jest takie same jak w moim tv

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomek 2023 Tak możesz zakupić. Masz w aukcji że pasuje do twojego modelu.

Na forum  nie mamy możliwości sprawdzenie jakie części pasują do danego modelu.

Tylko serwisy mają dostęp do listy Parts.