Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Tv zrywa połączenie z komputerem

(Temat utworzony: 07-03-2020 10:52 AM)
6204 Wyświetlenia
Qznix
Apprentice
Opcje

Witam posiadam Tv samsung UE55RU8000SXXN  Podczas łączenia laptopa Lenovo Z710  wszysto jest ok obraz z laptopa jest przekazywany na tv, lecz pojawia się problem gdy chcę połączyć komputer stacjonarny. Desktop łączy się, na telewizorze pojawia się czarny ekran oraz kursor, mogę nim chwilę poruszać po czym następuję rozłączenie. Czym to może być spowodowane?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Qznix  Czy w laptopie masz też kartę AMD ? Chyba wiesz, że AMD nie ma Miracast.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Qznix  Sprawdzałeś, czy masz aktualne sterowniki ?

0 Like
Qznix
Apprentice
Opcje

Sterowniki grafiki jak i karty sieciowej są aktualne.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Musisz, poszukać przyczyny w komputerze nie wiem, jaki masz program antywirusowy

Przechwytywanie.PNG

0 Like
Qznix
Apprentice
Opcje

Antywirus to kaspersky wyłączeyłem wszystkie zabezpieczenia ale wciąż to samo się dzieję, dodam może że podczas tych paru sekund kiedy urządzenia są sparowane rozdzielczość na monitorze który jest podpięty pod komputer zmienia się na mniejszą by po chwili gdy tv się rozłączy wraca do starej. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Qznix  Trochę ciężko jest, pomóc na odległość może zaktualizować firmware TV do wer 1352.

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55RU8002UXXH/

0 Like
Qznix
Apprentice
Opcje

Ale skoro 6 letni laptop nie ma problemu z połączeniem a roczny komputer tak to chyba marne szanse że przyczyna leży po stronie oprogramowania tv, inna sprawa że gdyby tak było to raczej w ogóle nie móglbym się połączyć a tutaj połączenie jest tylko że niepełne i tylko na parę sekund.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Qznix  Może jeszcze Ci blokować zapora Windows Defender.

0 Like
Qznix
Apprentice
Opcje

Tą opcję również wyczerpałem wczesniej niestety bez skutku.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Qznix  Masz taką wersje Windows ?

Przechwytywanie.PNG

0 Like