Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung UE65RU7172 problem z dźwiękiem

(Temat utworzony: 27-02-2020 07:59 AM)
411 Wyświetlenia
xmario79
Explorer
Opcje

Kupiłem kilka dni temu TV UE65RU7172. Użytkuje go moja mama więc przekazuje jej słowa. Ma dekoder NC+ WIFIBOX+ połączony z telewizorem przewodem HDMI. Z tego co mówi zdarza się (codziennie), że gdy włączy tv lub przełączy to przez kilkanaście a czasem kilkadziesiąt sekund nie ma głosu i dopiero potem się włącza. Co to może być ? Usterka tv czy wina kabla ? Gdy ten sam dekoder był połączony z UE55RU7102 było dobrze.

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@xmario79  Na początek wymień, kabel HDMI też możesz zaktualizować firmware TV do wer 1351.

xmario79
Explorer
Opcje
Dzięki za podpowiedź. Spróbuję tak zrobić.
0 Like
xmario79
Explorer
Opcje

No niestety nie pomaga nic. Zmiana dekodera na inny, zmiana kabla HDMI, reset samodzielnie, reset przez infolinię. Najnowsza aktualizacja a nadal zdarza się w ciągu dnia że po włączeniu dekodera lub zmianie programu zanika głos na kilkanaście, kilkadziesiąt sekund. Gdy włączam inną aplikację np YouTube to głos jest. Dekoder jest dobry i podłączony do innego TV nie wykazuje żadnych problemów.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@xmario79  Najnowszy firmware jest, już wer 1352 poza tym pozostaje Ci zgłosić problem na infolinie, żeby pojawił się u ciebie serwis.

0 Like
xmario79
Explorer
Opcje

Aktualizacja nie pomogła. Zostaje tylko serwis mam wrażenie.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@xmario79 daj znać co powie serwis :smiling-face: 

0 Like