Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV UE65MU6102

(Temat utworzony: 24-09-2018 10:14 AM)
460 Wyświetlenia
sikor1
First Poster
Opcje

od kilku lat korzystam z telewizora  UE55H6400  jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu a przecież to śrredniak(może nie wszystkim ta jakość się podoba no ale..)  jest super kontrast, czerń, kont widzenia odpowiedni, chciałem i kupiłem coś większego  TV UE65MU6102  i przyznam jest masakra (zwróciłem tv do sklepu ) brak czerni, wszystko szare, mdłe, bardzo słaby kontrast i kąt widzenia. Czytałem, że sygnał nadawany jest średni i to jest powód....? nie do końca się z tą tezą zgodzam bo  czemu na modelu UE55H6400 jest taka różnica ten sam sygnał naziemny,  nc,  netflix a tu obraz jest o klase lepszy o dwie klasy. Czy ktoś może mi doradzić czy dziś wśród średniaków jest TV, który dorówna jakości obrazu UE55H6400. Jestem fotografem wieloletnie doświadczenie więc potrafię odróżnić dobry  ''obrazek'' od słabego, zaznaczam, że zawsze to rzecz gustu ale dla mnie dobra jakość to dobre wysycenie, kontrast... choć dziś tendencja wintage modna ale nie koniecznie w obrazie TV

0 Like
12 Odpowiedzi
sikor1
First Poster
Opcje

?? SONY jak pisałem wcześniej jestem fotografem i niestety zboczenie zawodowe co do jakości obrazu  tu odgrywa rolę  - czerń, kontrast w  sony wymiata  a ta szarość samsunga dziś mnie osłabia. Zatanawia mnie jeszcze jedno czemu w samsungach prawie zawsze kontrast w ustawienich musi być na 100% a nawet czasmi brakuje skali by jakość obrazu była odpowiednia

w sony kontrast na 60%  i mam już dobry obraz i jeszcze zapas w ustawieniach, dobry obraz to oczywiście rzecz gustu ale jak pisałem ja dąże do jakości z modelu UE55H6400AW której dziś nie ma już w modelach samsunga odpowiednikach cenowych

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dużo lepszy był obraz w serii D niż H. A 100% kontrastu jest ustawione w menu serwisowym w każdej serii.

0 Like
sikor1
First Poster
Opcje

nie wiem czy do końca sie rozumiemy. Diś w samsungu 100% kontrastu to jest mało..około  50% sony=100%samsung zaznaczam, że to rzecz gustu jedni wolą szrość i miękki - ''wintage'' obraz  ja takiego obrazu nie akceptuje 

0 Like