06-12-2018 11:28 PM
Jak sterować tym telewizorem za pmocą smartfona innej marki niż samsung? Czy są jakieś aplikacje które pozwalają połączyć sie z tym telewizorem i sterować nim jak pilotem za pomocą smartfona? Próbowałem z aplikacją Smart View ale albo w ogole nie widzi telewizora albo nie może się z nim połączyć... . Czy jest jakaś możliwośc sparwoania tego modelu ze smartfonem ?
07-12-2018 07:26 AM
07-12-2018 12:33 PM
Hmm no być może, mam nadzieję że wpadnę na jakąś działająca z nim apkę. A tak w ogóle to tylko przez WiFi czy mam jeszcze coś takiego jak Wi-Fi direct i to z którym się łączyć na smartfonie?
07-12-2018 12:43 PM — edytowano 07-12-2018 12:46 PM
@pablo81Zobacz do czego jest Wi-Fi direct może taka apka po wifi
07-12-2018 07:35 PM
No to wifi direct to taki streaming tak?
10-12-2018 01:16 PM
Cześć @pablo81,
Dla sterownia telewizorem UE55NU7102K należy skorzystać z aplikacji SmartThings.
https://www.samsung.com/pl/apps/smartthings/
Aplikacja dostępna jest dla platform
Telefon i telewizor powinny być w tej samej sieci WiFi. Po uruchomieniu aplikacji na telefonie powinna pojawić się lista dostępnych urządzeń, z którymi będzie można się połączyć. Należy wybrać telewizor i zatwierdzić .
Po poprawnym połączeniu będzie dostępna funkcja sterowania tv.
* Każde urządzenie musi być połączone z siecią Wi-Fi lub inną siecią bezprzewodową.
* W celu współdziałania za pośrednictwem SmartThings wszystkie urządzenia powinny być zarejestrowane za pomocą tego samego konta Samsung Account.
* Dostępne technologie, funkcje i cechy mogą różnić się w zależności od kraju, operatora, środowiska sieci lub produktu i mogą zmieniać się bez powiadomienia.
* Szukaj logo „Works with SmartThings” na produkcie lub jego opakowaniu.
* Zdjęcia i interfejs użytkownika symulowane w celach ilustracyjnych.
* Funkcja „Bixby” jest dostępna jedynie w przypadku niektórych języków i ich akcentów/dialektów.
10-12-2018 02:12 PM
Cześć,
Tak, aplikacji jest trochę, musisz po prostu próbować. Sprawdź, czy zadziała apka "Samsung WiFi Remote". U mnie działa na Huawei P8 lite
10-12-2018 04:17 PM
Szkoda że w aplikacji SmartThings nie ma mojego TV wersji "JU"
10-12-2018 08:16 PM
Staszek M. w tej aplikacji Smart things dość długo mi wyszukuje urządzenie gdy wybieram Tv i na koniec nie znjaduje go ... W jaki sposób mam się połączyć z telewizorem?
10-12-2018 08:19 PM
"Samsung WiFi Remote" też problem z połączeniem , nie może się połączyć z tv
10-12-2018 08:49 PM
Ok panowie dzięki udało sie połączyć i to "Smart Things" chociaż wcześniej były z tym problemy. Jeszcze takie pytanie czy w youtube nie działa klawiatura? A i czy można jakoś zmienić czułość sterowania kursorem myszki w przeglądarce internetowej?