Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tv Samsung QE55Q77DATXXH

(Temat utworzony: 10-11-2024 11:00 AM)
430 Wyświetlenia
MarcinB_
Explorer
Opcje
Witam
Mam problem z dźwiękiem. Próbowałem już wszystkiego. Dzwiek idzie na kino domowe Samsunga. Podłączone mam przez hdmi i optyczne. Dzwiek jest jak by głuchy pusty nie wiem jak go określić bez jakości. Na moim starym tv ue48h6700 nie było żadnego problemu i na kanałach jak i na yt dzwiek był inny dużo lepszy z basem itd. Czy to kwestia oprogramowania tv?
0 Like
25 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Rozumiem ze restart telewizora, lub ustawienia fabryczne Pan robił?
0 Like
MarcinB_
Explorer
Opcje
Nie...nie robiłem
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę spróbować na początek.
0 Like
MarcinB_
Explorer
Opcje
Ok tylko co należy wykonać najlepiej ?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę zacząć od najprostrzej rzeczy, czyli na pare sekud odłączyć telewizor jak i kino domowe z prądu, jeśli nie pomoże to proszę wykonać reset samego telewizora.
0 Like
MarcinB_
Explorer
Opcje
Zrobie ustawienia fabryczne bo odłączenie od zasilania nic nie daje...a jak zrobić reset tv?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W ustawieniach telewizora będzie mial Pan taką opcję.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MarcinB_  Reset TV możesz wykonać w ten sposób.

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

MarcinB_
Explorer
Opcje
Ustawienia fabryczne nic nie dały ale to co zauważyłem to odtwarzając yt na kinie jest głośniej niż odpalę yt na tv i puszcze przez kino więc ewidetnie to wina tv...szukam w ustawieniach ale tu nie ma nic konkretnego...wiem że już ktoś miał ten sam problem więc nie jestem jedyny
0 Like