02-02-2019 11:26 PM — edytowano 02-02-2019 11:36 PM
Witam,
TV posiadam od 2 tygodni, co do samego obrazu nie mam zastrzeżeń (jest fenomenalny), ale ... .
TV wydaje niepokojące dźwięki: cykliczne irytujące "pykanie" / "cykanie"w lewym dolnym rogu ekranu na włączonym TV po wyłączeniu z prądu (wtyczka) cykanie trwa nadal. TV stoi na stopce, nie pamiętam czy bardzo mocno dokręciłem śruby mocujące stopkę do TV, docelowo planuję kupić uchwyt "no gap".
Problem z TV zgłosiłem 2 dni temu do producenta poprzez formularz na stronie, zostałem poproszony w e-mailu o kontakt tel. z centrum obsługi klienta w celu przywrócenia ustawień fabrycznych (poważnie ... ;] ).
Rozpoznałem temat na forum technicznym (elek.... .pl) i okazuje się, że mój problem nie jest indywidualny wsród QLEDów. Na tym forum odnalazłem 1 wątek traktujący o pykaniu "obudowy" - plastik pracuje ... , w mojej ocenie placąc ponad 5K za 55" TV nie powinno mieć to miejsca.
Proszę o pomoc, wskazówki jak prowadzić rozmowy z infolinią (czy mogę rządać wymiany TV?).
Pozdrawiam
02-02-2019 11:35 PM — edytowano 03-02-2019 10:06 AM
@chrys7 Proponuje Ci kontakt z infolinią Samsung tel 22 607 93 33
03-02-2019 06:55 PM
Tak jak wspomniał vdsl2, pozostaje kontakt z infolinią. W rozmowie nakreśl, że przywracałeś ustawienia fabryczne i nie przyniosło to skutku. Warto nagrać obrazujące sprawę video, które wrzucisz na zewnętrzny serwer np. Google Drive i wyślesz w formularzu kontaktowym, tak aby konsultant na infolinii miał do tego podgląd.
Odnośnie do wymiany sprzętu, zasady są opisane w karcie gwarancyjnej.
Sprzedawca też może podjąć decyzję o wymianie na zasadzie "rękojmi".