12-11-2020 11:50 AM
Nie wiem czy to po ostaniej aktualizacji TV czy Dekodera (jedna i druga była w praktycznie w tym samym czasie) mam od miesiąca problem, że w smart TV nie widzę ostatnich kanałów wybieranych przez dekoder jak i brak menu nagrania.
Ma ktoś może ten TV i dekoder z C+ aby mógł to sprawdzić czy u niego jest podobnie?
12-11-2020 12:01 PM
Czy w TV masz taki firmware wer 1310 ?
12-11-2020 12:05 PM — edytowano 12-11-2020 12:10 PM
Tak dokładnie w TV 1310.4 a w dekoderze 2.1.3 - wszystko jakoś dwa tygodnie temu było i nie wiem czy to przypadek, ale od tego czasu na smarcie nie pojawiają mi się ostatnie wybierane kanały z dekodera, czy tez ta integracja jakaś uboga jest 😕 z pilota wszystko działa. Resety całości w TV i dekodera już robiłem... nie pomogło. Jedynie co jeszcze zauważyłem nie za każdym razem wykrywa dekoder jako NC+... po ręcznym wybraniu wtedy działa funkcjonalność pilota uniwersalnego.
17-11-2020 09:03 AM
Cześć @escapers ,
Skontaktuj się z infolinią pod numerem 801 172 678. Konsultant zdalnie sprawdzi twój telewizor.
19-11-2020 06:12 PM — edytowano 19-11-2020 06:21 PM
Zrobiłem reset fabryczny z infolinią.. nie pomogło w pełni.. tylko połowicznie, z kanałami jest lepiej bo widać je do wyboru i szybkiego przełączania, ale pozostała integracja z menu nie działa - do kanałów wymagana była zgoda do przetwarzania przez samsung oglądanych treść - dziwna sprawa a do kompatybilności pilota uniwersalnego wybranie starego modelu Ultrabox'a od Canal+ - ale menu dalej nie działa w pełni 😕
Bo okazało się że Canal+ ma dwa modele dekoderów UltraBOX+, firmy Technicolor model USW4001NCP i nowszy model firmy ADB, model NCP-3670SF, który obecnie od ponad roku tylko jest w sprzedaży... i oczywiście ja muszę mieć ten nowszy niekompatybilny.. na infolinii zgłosiłem brak możliwości znalezienia tego modelu dekodera przy konfiguracji pilota uniwersalnego (widnieje tylko stary dekoder), nie wiem czy to coś pomoże, ale może akurat...
09-12-2020 10:58 PM
Też mam ten problem... dalej nie pokazuje się nowy model dekodera i nie mogę zmieniać kanałów na pilocie uniwersalnym... jakiś dramat. Pomocy Samsungu!
09-12-2020 11:04 PM
Jakiego wybierasz operatora? Proponuje wybrać NC+ i wtedy przełączanie kanałów działa i uniwersalny pilot również (menu, EPG, etc). Abyś miał też w smarthubie dostępne na pasku ostatnie wybierane kanały musisz zgodzić się umowy o pobieraniu informacji o treściach jakie oglądasz i będzie działać.
Niestety w tym nowym dekoderze to wszystko co można uzyskać, w starszym modelu działa też nagrywanie, dostęĻ do dysku i szersza integracja - ale w nowym chyba się już tego nie doczekamy.